icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ellysa
24. okt 2013

@anastazieb ta patina je na tom super

kuna
24. okt 2013

@snowwitch je to poblíž švu? Mohla by to být blbá jehla.

bordino
24. okt 2013

@anastazieb
@terezita díky na tip na vánoční dárek, který si maminka občas půjčí 😀

petkasv
24. okt 2013

@laeela já tomu rozumím, on není vůbec pružný, tak se ani nedivím že se to v těch citlivých místech potrhalo, flanel na toto není vůbec vhodný, toť můj názor, ty švy těmi všemi pohyby při spaní hrozně trpí, takže se fakt nedivím, na sukni, nebo něco co se nevytahuje je dobrý, ale na kalhoty bych zrovna ten od Mellu nedala 😉

petkasv
24. okt 2013

@laeela omlouvám za duplovaný příspěvek, to si hrála Butuška 😖

anastazieb
24. okt 2013

@bordino jj, ja se taky chystam na Vanoce uz nejaky poridit. Vilemek sice moc nekresli (ale ja ho k tomu moc nevedu), ale tohle by ho mohlo bavit.

zabza40
24. okt 2013

@anastazieb Ta motorka je skvělá, kde se dají koupit tato razítka? Ondrovi bude 9let tak já s aplikacema už moc nepochodím ☹ ☹ ,ale toto by se u líbilo 🙂 🙂 🙂 🙂

zabza40
24. okt 2013

Tak teď jsem dočetla a odkaz našla , jsem moc rychlá 😀 😀 😀
@anastazieb

petkasv
24. okt 2013

Nějaká moje tvorba, už to tady proběhlo, tohle jde ven 😀 a můj dnešní krásný balíček 😀

laeela
24. okt 2013

@jitu22
@mamata
No já právě flanelové kalhoty mám a několikery a všecky drží.
No tak já ještě možná zaexperimentuju to prošít na rovnostehu radši.

caramilla
24. okt 2013

DNešní focení

zuzkasim
24. okt 2013

@snowwitch Já teda musím říct, že pro mě je patchwork mnohem jednodušší jak práce s úpletem. Látky na patchwork se nekroutí, šije se obvykle jen rovně, stačí hezky našpendlit🙂

ucitelka70
24. okt 2013

@jitule23 pás na soft nohavice pre seba som šila klasicky, trebárs ako na rifľoch.... a pre istotu som do zadnej časti ešte dala širšiu gumičku - ak by látka povolila, aby pás držal.... ale deťom najlepší je náplet, ako píše terezita

jitule23
24. okt 2013

Moc vám všem děkuji za rady, o víkendu se snad pustím do šití. Mám ještě plno práce na zahradě, ale snad chvíli najdu.

sinala
24. okt 2013

@laeela já jsem chtěla dětem z toho ušít pyžama, ale byla by to pálka, při té šířce, tak jsem ho nebrala a to mě dostalo... 😠 😠 😠. A nemůže to být tím OL?

zikie
24. okt 2013

@bordino Já bych nějaký brala všema deseti! jaké máš barvy?

saaralota
24. okt 2013

Tak jsem dneska spíchla jedny softky podle @caramilla střihu a jsou ooooobrovsky široký. Asi mám nějaký abnormální dítě, protože komentářích u fotonávodu jsem naopak našla, že se ostatním zdály spíš užší 🙂. No tyhle nechám na později a zítra ušiju o číslo menší a kdyžtak průběžně ještě zůžím. Snad do těch velkých syn doroste v nějakém vhodném období - ne v létě 🙂. Šila jsem před pár dny i bundu, ta se mi podle měření zdála v synově velikosti velká, tak jsem ušila menší a je fakt akorát, nevím, jestli vydrží do jara... tak jsem si u kalhot říkala, že nebudu srab a ušiju jeho velikost, ať chvíli vydržej...a vešel by se do nich dvakrát 🙂. Nějak nemám odhad. Na tohle mám radši obchody - vyzkouším hotové a vidím, jestli sedí, nebo ne. U šití to prostě za pochodu upravovat nějak nezvládám. A na konci už to jde někdy blbě....

Jo, a ještě se mi povedlo připálit jednu nažehlovačku, včetně softu...ale schytalo to jen zdvojení kolene, takže jsem odpárala a našila nové.... když se daří, tak se daří 🙂.

komisakpd
24. okt 2013

@snowwitch dakujem velmi pekne...a mas aj nejake ine strihy?

laeela
24. okt 2013

@sinala fakt netuším. Mám ještě nějaký flanel s dětským motivem pro prcky, tak až budu šít, zkusím ten rovnosteh, jestli to bude lepší. Nebo možná střihnout z těch kalhot dva čtverečky, zkusit sešít na OL i rovnostehem a pak hezky zabrat, jestli tam bude rozdíl? 😕 Každopádně teď jsem v pracovním zápřahu, tak až pomine. Za poslední týden jsem upletla 5 řádků na čepici a neušila lautr nic. 🤐

bordino
24. okt 2013

@zikie khaki, šedá a modrá. Chceš to vyfotit?

bury
24. okt 2013

@laeela - já mám flanelový jen pyžama a taky je to v pohodě. Je pravda, že jsou hodně volný, rozkroj je celkem nízko, takže to nikde netáhne. Ale mám je už fakt leta letoucí a pořád to drží 😉

@saaralota - to je zvláštní.... já šila taky tyhle softky a jsou úplně v pohodě. Je teda pravda, že přes zadek jsou volnější - což je dobrý pro děti s plenkama. V tý větší velikosti by to mohlo být klidně malinko menší, ale rozhodně jsou v pohodě a nijak to neplandá 😉

bury
24. okt 2013

@caramilla - moc hezký.... legínky jsou prostě parádní a fakt mě štve, když to vidím, že nemám holčičku 😵 tak nějak mi přijde to šití na ně takový veselejší 😉

saaralota
24. okt 2013

@bury já mám taky dítě s látkovkama, ale je mu to fakt obrovský. Já prostě neumím porovnat střih s rozměry dítěte, aby to hodilo nějaký vhodný výsledek 🙂. Tak zítra zkusím menší velikost a ještě než prošiju boční švy z lícu, tak to na něj nandám a kdyžtak budu zužovat...

bury
24. okt 2013

@saaralota - já to taky neumím. Prostě ušiju a buď to to funguje, nebo ne 😀 Náš malej je hubeňour a fakt jsem problém neměla - já teda šila vel. 92, takže už větší 😉 .

zikie
24. okt 2013

@bordino Kdyby ti to nevadilo, tak budu ráda.

anfei
24. okt 2013

@petkasv Wow, dobrý 😵

daisyr
24. okt 2013

@caramilla hezké 😉 a to jsou ty proužky, kterým jsem nakonec odolala 😒

daisyr
24. okt 2013

@saaralota já toho moc neušiju, takže taky občas mám problém s větším oblečením apod., ale snažím se třeba střih porovnat s nějakým skutečným oblečením, které je akorát. Pak to nedopadne tak, že tepláky, které jsem šila na roce, teda s rezervou, aby chvilku vydržely, tak nosí až teď ve 3 letech a i tak jsou široký 😀 pravda, teď už nenosí plíny, kvůli kterým jsem šila širší 🙂

allymally
24. okt 2013

ahoj holky,jdu s info,ze maj sede merino interlock i ribb,pak cerne jezky,sede hnezdy a nejakou novinku. Budu zas objednavat,tak kdyztak piste. Zitra hodim foto bamboo tilka. Je fakt teplunke.

caramilla
24. okt 2013

@saaralota hele, tak toto fakt slyším poprvé 😀 Já mám tyčku do plotu, nejdou na ní sehnat rifle, protože jí vše padá a kalhoty podle mého střihu nosí od 86 doteď. Ale ona v 86 teda měla ještě plenku, tak možná to by mohl být problém, ty menší velikosti počítají s plenou. A to i látkovkou. A taky počítají s kamašema a nebo kalhotama pod to, nejsou na tělo, ale přes něco. Na tělo je zužuju, ale ty šiju jen na léto, na zimu chci, aby to bylo volné a vešly se pod to kamaše. Prostě si to zuž na bocích, není to moc těžké, to zvládneš 😉