icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zikie
24. okt 2013

@allymally Jee, já bych chtěla šedé merinoooo!!!

mima2011
24. okt 2013

@laeela řekla bych, že problém bude v sešití OL, přeci jen je to tkanina a né pletenina a potřebuje větší přídavek. A taky u namáhaných švů z tkaných látek hodně pomůže proštepování malinko delším stehem v kraji.

laeela
24. okt 2013

@mima2011 hele, já jsem trošku mimo, můžeš mi tu poslední větu ještě nějak polopaticky? 😀

sinala
24. okt 2013

@saaralota já poměřuji střih s oblečením, které nosí 🙂

lip72
24. okt 2013

@lillyzelvicka zkus než začneš šít elasťáky napojit kus látky, nějaký zbytek, stačí kousek a potom najeď rovnou na elasťáky, potom jak to došiješ, zase dej kus látky a nohavici odstřihni od toho kusu látky...nevím jak bych ti to lépe popsala...nejdřív proši látku, najeď na nohavici, odstřihni a jak došiješ nohavici, tak zase dáš látku... 🙂

jemi
24. okt 2013

Tepláčky pro Elu 🙂

danielahe
25. okt 2013

Ahoj holky, posílám nějakou svoji tvorbu, ať jen nečumákuju 😅

lillyzelvicka
25. okt 2013

@lip72 a to mě nenapadlo dobrý nápad. Děkuju 🙂

snowwitch
25. okt 2013

@kuna Nene, je to uprostřed látky. Asi to bude dělat pračka (mám shora plněnou)...

mehlo
25. okt 2013

@saaralota já jsem na tom stejně, šila jsem před měsícem šustáky a prodloužila málo. Mám starej střih v 98 co mu sedí, ale už jaksi ty nohy povyrostly a sed se trošku prohloubil. Má je tak tak- spíš kratší a sed nízkej takže mu z toho nahoře koukají punčocháče. Včera jsem stříhla na nový a už jsem hooodně přidala na obě místa a jsem zvědavá, jestli mi z toho zase nevypadne až mu je po ušití vyzkouším.

snowwitch
25. okt 2013

@komisakpd Nemám, tohle jsem zachytila náhodou, když to em někdo dával. Já kabelku ještě nikdy nešila.

sinala
25. okt 2013

@snowwitch a nemáš doma opravdu moly? To je ani vidět nemusíš 😠

lip72
25. okt 2013

@lillyzelvicka není zač, hlavně aby fungoval .-) potom napiš 🙂

lillyzelvicka
25. okt 2013

@lip72 určo napíšu 🙂 a ty máš col? jaký ?

zabza40
25. okt 2013

@lillyzelvicka také to tak dělám a funguje to 🙂 🙂 🙂

lillyzelvicka
25. okt 2013

@zabza40 super a já se tu s těma elasťákama mordovala moje nervy Vám povím 😝 😀

zabza40
25. okt 2013

To znááám také jsem s col bojovala prvního 1/2 roku a to už nějaký ten pátek šiju. Časem to bude lepší, jen musíš šít a šít 🙂

zuzkasim
25. okt 2013

@danielahe To ježkové body je nádherné! Už se těším, až přijde merino i nám, chtěla jsem taky tu hnědou, ale manžel chtěl tyrkysovou, tak budeme celá rodina tyrkysoví🙂

lillyzelvicka
25. okt 2013

@zabza40 a co máš za col?

zabza40
25. okt 2013

@lillyzelvicka Janomku

komisakpd
25. okt 2013

@snowwitch dik...ani ja som nikdy nesila...preto som si to chcela pozriet :D

bordino
25. okt 2013

@zikie tady jsou ty svetry
A J. se taky chtěla fotit, tak nové triko, má k němu i tepláky, ale ty už jsou ve špíně 😀

lillyzelvicka
25. okt 2013

@zabza40 a tu 1000cpx? nebo tu vyšší řadu?

zabza40
25. okt 2013

@lillyzelvicka jj 1000CPX 🙂

snowwitch
25. okt 2013

@sinala Ne, asi to bude ta pračka, protože se dírka objevila po vyprání...

wewe22
25. okt 2013

ahojte potrebujem pomoc
neviem kde je problem uz som 4x rozobrala chapac a vsetko vycistila ale stale mi zachytava v chapaci vrchnu nitku uz som uplne bezradna co to moze byt?

kornelia
25. okt 2013

@caramilla tie leginy su uplne ze nadherne, st ymi vtacikmi to by sa dcera za to aj pobila, xixixi

danielahe
25. okt 2013

@zuzkasim dekuji, porad jsem si setrila ten pul metrik a pak jsem zjistila, ze uz mi pul metru pro tobika na bodyno nestaci 😀 , takze zadni dil je nasivany 😀

lillyzelvicka
25. okt 2013

@wewe22 máš chapač pořádně zacvaknutý ? nebo zkus vyměnit cívku se spodní nití

danielahe
25. okt 2013

jeste hazu nejake bodycka a dosila jsme svoji prvni softku, ma dost hrube nedostatky jako krive siti a jedna kapsa je vys nez ta druha, ale na to, ze je to prvni podsita bundicka na zimu, jsme spokojena a tobik je moc maly, aby se vztekal, ze to nosit nebude 😀 😀 😀 😀 a jeste teda musim dodelat kalhoty 😅