icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

laeela
25. okt 2013

@mima2011 jo, díky za vysvětlení, už chápu.

kuna
26. okt 2013

@anastazieb děkuju, ano, jsou to proužky z mtx

lip72
26. okt 2013

Tak přidávám slíbenou fotku traktoru a včerejší rychlovku 🙂 omlouvám se, že to je nešité a asi to sem nepatří 😉 Po týdnu nešití, zase začínám šít, konečně 😀

saaralota
26. okt 2013

Fotka prvních softshellek, teda vlastně druhých, ale ty první jsou mezi látkama schované na později - až do nich dítko doroste 🙂.

jitule23
26. okt 2013

@saaralota Moc pěkné. V tom nápletu v pase je ještě guma? Jsou z letního nebo zimního softu?

saaralota
26. okt 2013

@jitule23 jsou ze zimního a v napletu je guma.

katkaela
26. okt 2013

@kuna motýle sú poctivo povystrihované nožnicami 😀

katkaela
26. okt 2013

@lip72 traktor je super 🙂 z čoho je ten základ?

sinala
26. okt 2013

@lip72 perfektní

bury
26. okt 2013

Holky jakou máte zkušenost s objednávání přímo z Lillestoff? Na všech zahraničních stránkách se člověk dočte co a jak a tyhle jsou divný 🙂 Já bych chtěla nějaký ty úplety, tak jsem si myslela, že bych si vzala ten jejich zvýhodněnej paket (aspoň bych nemusela řešit, jakou látku vybrat, když se nemůžu rozhodnout 😀 😀 ). Ale nemůžu se dočíst, jestli se dá platit kreditkou a jestli posílají i do Čech.... 😒

anastazieb
26. okt 2013

@bury A kam se díváš? Objednává se z http://www.minimenschundco.com/.... Ale zkušenost s tím nemám.

lip72
26. okt 2013

@katkaela děkuji, je to toustový chléb, střídala jsem tmavý a světlý, prokládala pomazánkama, sýrem a šunkou 🙂

lip72
26. okt 2013

@sinala Kamčo děkuji 🙂

elixia
26. okt 2013

Huraaa, mame pyzamo 😀 😀 Trojtyzdnova rychlovka...280 parani, trikrat prerobeny vystrih, ale je aspon nositelne 😀 Je to moj uplne prvy vrchny diel/tricko, tak sa prosim tvarte, ze je usity ako ma byt 🙂

crawler
26. okt 2013

@elixia no krásný 😵

bury
26. okt 2013

@anastazieb - jojo, z těch stránek. Akorát tam píšou akorát o platbě na účet - žádná kreditka, paypal nebo tak... Tak jsem chtěla vědět, jestli má někdo zkušenost s platbou kartou 😉 Našla jsem plno německých stránek, kde mají krásný látky, ale tady se mi líbí ten zvýhodněný balíček 😉 Když mi nikdo neporadí, tak jim písnu mail 😉

bury
26. okt 2013

@elixia - pyžámko je krásný 😉

crawler
26. okt 2013

tak jen trošinka z tvorby šiju merino a do toho se...pachtím s vložkama a konečně začínají vypadat k světu @sinala Kamčo- zatím nejlepší jsem ušila tuto - má ještě rezervy,ale dá se - je to tedy lícama k sobě a pak prošít (otvor pro přetočení jsem si zafixovala stylefixem😀 a na to, jak je tlustá (flanel + 3 vrstvy českého bamb. flísu + PUL), tak to celkem šlo 😉

pak jsem si hrála se stuhama z Farbenmixu - Linda stále zahazuje dudlík a protože miluje jen tenhle, tak nám tak už připravila nejednu prekérní chvilku při hledání dudu .-D

zuzkasim
26. okt 2013

Přemýšlím nad tím, co si přát na Vánoce a napadly mě kleště na patentky. K čemu všemu je využíváte? Plenek asi moc nenašiju, vyhovují mi vícevrstvé čtvercovky a "hadi" do svrchních kalhotek z PULu. Bodýčko možná nějaké na parádu, šiju občas na jarmarky různé peněženky pro děti, takže tam by plastové patentky taky šly. A dál? Přemýšlím, jestli by se mi ta investice vyplatila.

bury
26. okt 2013

@crawler - výtvory krásné, ale hlavně tu "teču" nad Linduškou 😉 Ona má hrozně hezkej kukuč 😉

bury
26. okt 2013

@zuzkasim - já myslím, že nejvíc se využijí právě při plenkách... já jsem si je kupovala kvůli plenkám, kterých jsem nakonec moc nenašila, protože na to nemám nervy 🙂 pár jich mám a pořád to nemůžu vychytat - malej má hrozně tlustý nohy a pořád mi to nějak nesedí. Já pak využila akorát když jsem šila kabátek na menšího a vídám to občas na bundičkách, že to někdo dává místo zipu. 😉

crawler
26. okt 2013

@zuzkasim Já je cvakám i na povlečení - potahy polštářů, sedáky na židle apod 😉

@bury no celá maminka 😵

crawler
26. okt 2013

@petkasv Peti,odkud máš štítky? jsou krásný😵 taky nějaký chci, jen se nemůžu rozhoupat 😀

elixia
26. okt 2013

dakujem za vsetky like, od vas potesi dvojnasobne 🙂

@zuzkasim ja som tiez uvazovala nad tymi kliestami,ale my uz plienky nepotrebujeme a tiez neviem,co by som inak s nimi...mozno nejaku mikinu obcas,ale to asi nema zmysel kupovat...

bury
26. okt 2013

@crawler - no to samozřejmě 😉 hele jestli máš takovej kukuč, tak to ti musí manžel nosit modré z nebe 🙂

crawler
26. okt 2013

@bury taky že nosí 😵😵😵 ale mám jen ten kukuč 😀

argo1
26. okt 2013

@elixia úžasný pyžamko!!! a dle popisu máme stejný "styl" šití 🙂

elentari
26. okt 2013

Děvčata, nemáte někdo doma zbytek smaragdového softshellu? Ideálně tak na rukávky k dětské kombinéze (86) a třeba nějakou tu aplikaci... Na unuodesign prodávají od půl metru, což mě přišlo hodně... Samozřejmě ne zadarmo 🙂 Díky!

sufik1
26. okt 2013

@zuzkasim http://susu-sufik.blogspot.cz/2012/02/patentky-...
hlavně bodýčka, teď aktuálně přidělat rukavici k bundě, futrálek na ruce k madlu kočáru....

mitape
26. okt 2013

pár kúskov pre moje baby 🙂