Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@anastazieb děkuju, ano, jsou to proužky z mtx
Holky jakou máte zkušenost s objednávání přímo z Lillestoff? Na všech zahraničních stránkách se člověk dočte co a jak a tyhle jsou divný 🙂 Já bych chtěla nějaký ty úplety, tak jsem si myslela, že bych si vzala ten jejich zvýhodněnej paket (aspoň bych nemusela řešit, jakou látku vybrat, když se nemůžu rozhodnout 😀 😀 ). Ale nemůžu se dočíst, jestli se dá platit kreditkou a jestli posílají i do Čech.... 😒
@bury A kam se díváš? Objednává se z http://www.minimenschundco.com/.... Ale zkušenost s tím nemám.
@anastazieb - jojo, z těch stránek. Akorát tam píšou akorát o platbě na účet - žádná kreditka, paypal nebo tak... Tak jsem chtěla vědět, jestli má někdo zkušenost s platbou kartou 😉 Našla jsem plno německých stránek, kde mají krásný látky, ale tady se mi líbí ten zvýhodněný balíček 😉 Když mi nikdo neporadí, tak jim písnu mail 😉
tak jen trošinka z tvorby šiju merino a do toho se...pachtím s vložkama a konečně začínají vypadat k světu @sinala Kamčo- zatím nejlepší jsem ušila tuto - má ještě rezervy,ale dá se - je to tedy lícama k sobě a pak prošít (otvor pro přetočení jsem si zafixovala stylefixem😀 a na to, jak je tlustá (flanel + 3 vrstvy českého bamb. flísu + PUL), tak to celkem šlo 😉
pak jsem si hrála se stuhama z Farbenmixu - Linda stále zahazuje dudlík a protože miluje jen tenhle, tak nám tak už připravila nejednu prekérní chvilku při hledání dudu .-D
Přemýšlím nad tím, co si přát na Vánoce a napadly mě kleště na patentky. K čemu všemu je využíváte? Plenek asi moc nenašiju, vyhovují mi vícevrstvé čtvercovky a "hadi" do svrchních kalhotek z PULu. Bodýčko možná nějaké na parádu, šiju občas na jarmarky různé peněženky pro děti, takže tam by plastové patentky taky šly. A dál? Přemýšlím, jestli by se mi ta investice vyplatila.
@zuzkasim - já myslím, že nejvíc se využijí právě při plenkách... já jsem si je kupovala kvůli plenkám, kterých jsem nakonec moc nenašila, protože na to nemám nervy 🙂 pár jich mám a pořád to nemůžu vychytat - malej má hrozně tlustý nohy a pořád mi to nějak nesedí. Já pak využila akorát když jsem šila kabátek na menšího a vídám to občas na bundičkách, že to někdo dává místo zipu. 😉
Děvčata, nemáte někdo doma zbytek smaragdového softshellu? Ideálně tak na rukávky k dětské kombinéze (86) a třeba nějakou tu aplikaci... Na unuodesign prodávají od půl metru, což mě přišlo hodně... Samozřejmě ne zadarmo 🙂 Díky!
@zuzkasim http://susu-sufik.blogspot.cz/2012/02/patentky-...
hlavně bodýčka, teď aktuálně přidělat rukavici k bundě, futrálek na ruce k madlu kočáru....
pár kúskov pre moje baby 🙂

@mima2011 jo, díky za vysvětlení, už chápu.