icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

snowwitch
25. okt 2013

Jsem divná já, nebo vám taky připadá slovo "vyteplený" tak divný????

wewe22
25. okt 2013

tak idem zas otravovat
sijem nositko a pri presivani polstrovanych popruhov mi vynechava steh, uz som jedno sila bolo to bez problemov a bolo vtedy dokonca viac vrstiev
cim to moze byt?

zikie
25. okt 2013

Děvčata nemáte v okolí slečnu vel. 158? Mám tu nějaké oblečení ve kterém se už necítím- jinak je v super stavu- mikinu s kapucí, zimní bundu, džíny apod. Pošlu za symbolické čokoškovné, neteř už mi vyrostla a vyhodit je to opravdu škoda.

sufik1
25. okt 2013

jinak razítka od Aladina máme taky. V šuplíku mám abecedu a bagry a auta ještě z loňskýho veletrhu, malej velkej bude mít narozky, tak bych je konečně mohla vytáhnout.

A tu barvu na textil od pebea??? Fakt vydrží? My totiž s mámou zkoušely tisknout na trika a dost se to opírá. Ona maluje na hedvábí a i jsem zkoušela kupovat nějaké jiné barvy přímo na textil (nevím značku, ale v tý Václavský pasáži), ale nejlepší byly konturky na hedvábí, ale stejně nic moc a něco se dost opralo...

jo konečně mám doma stroje. Hurá. A to jsem ani netušila, co tomu všechno bylo. Potřebovaly to jak sůl. A toho pata a mata co bydlí za rohem a co je opravoval předtím už teda domů nepustím. Evidentně si půlky věcí vůbec nevšiml.... Příště už jenom do Braníka. 😵

bury
25. okt 2013

@snowwitch - už to tu někdo zmiňoval, že vyteplený je divný 😀 já s tím nějak problém nemám, protože jsem to už tolikrát někde četla, že mi to přijde v pohodě. Ale co je správně, nevím 🙂

jitu22
25. okt 2013

@sufik1 na táboře jsme s dětmi používali obyč Kresbu a nepustila ani na 60 (bohužel, obrázky byly takové... no, táborové 😝 )

sufik1
25. okt 2013

@jitu22 kresba ale je hrozná vrstva, aby to bylo hezké a je to tuhý. A nedovedu si to představit na drobná razítka

danielahe
25. okt 2013

@bury dekuji,overlok v planu nemas? Ja si tento stroj nadelila k narozkam 🙂.meli jsme plneni za uraz u syna,tak i financne to nebylo narocny 😅

katka82
25. okt 2013

@wewe22 zkusila bych silnější jehlu 😉

jitu22
25. okt 2013

@sufik1 My jsme s ní dělali bramborová tiskátka a tam to fungovalo dobře. Na klasická jsem to nezkoušela. Ale třeba na tupování přes šablonu fungovala dobře. Tak možná nanést to na tiskátko houbičkou by mohl fungovat... Už bych to taky mohla zkusit, když už mi tu ty barvy leží...

barcav
25. okt 2013

v týdnu jsem se pustila do šití chlupaté mikiny, nemám tu dostatečně vzteklého smajlíka který by vystihl mé rozpoložení 😠 asi jsem si přitom seděla na vedení 😖 při šití jsem si ohla jehlu strečovku 90, ulomila páráček a 4 párala a našívala pravou stranu zipu 😝

bury
25. okt 2013

@barcav - no ale výsledek je krásnej 😉

@danielahe - ne, o OL neuvažuju. Já šiju málo a jak se znám, jak vše dělám v takových intervalech, tak teď šiju a pak budu mít třeba zase delší pauzu 😀 Peníze bych nějaký dohromady dala, to zase takový problém není, ale proč kupovat něco, co nevyužiju 😒 😉

anastazieb
25. okt 2013

@sufik1 ještě jsem to neprala, ale mám tu testovací kus, který budu točit v pračce, tak uvidím. Ale na tom veletrhu byla na stánku paní, co tím potiskává a kreslí trička (je to i na těch jejích stránkách, je to docela dobrá inspirace) a drží jí to. I jsem na ty barvy slyšela chválu. Musí se to zažehlit a nechat prý tři dny pořádně zaschnout, pak teprv prát.

zuzkasim
25. okt 2013

@barcav Výsledek je super, tak to trápení stálo za to🙂

mamata
25. okt 2013

@bury to je rouhání!!! proč bys ho nevyužila, já si během půl roku koupila OL i rovnosteh a to šiju jen na jedno dítko a sebe, nedávno jsem se přistihla, že už začínám pokukovat po malých věcech coby babička...... snad to nebude tak rychle

bury
25. okt 2013

@mamata - s tou babičkou jsi mě pobavila... no ale koukám, že už máš dospělou dceru, tak to člověk nikdy neví... já šiju jen občas něco pro děti - fakt málo 😉 , pro sebe zatím vůbec. tak to fakt nemá cenu 🙂 Ale je moc hezký, jak mě tu podporujete v koupi 🙂

mamata
25. okt 2013

@bury já začala šít před 22 lety z nutnosti, ptž dcera byla malého vzrůstu a mezi 1-2 rokem by chodila v kojeneckým,
dopracovala jsem se až na oteplováky a pomyslnou špičkou byl kožíšek z umělotiny, pak asi 12 let nic a pak rovnou OL a už jsem jela jedno triko, druhý triko, pyžama, noční košile a teď nemá šitý jen punčocháče a ponožky, ty holt neumím

mamata
25. okt 2013

@mamata a došlo to tak daleko, že když týden nemůžu za stroj kvůli času a práci, klepou se mi ruce a jsem nervozní jak alkoholik 😀

petkasv
25. okt 2013

@wewe22 vem silnější jehlu, sniž přítlak patky 😉

saaralota
25. okt 2013

@caramilla tak jsem nakonec přemohla střih na softhellky 🙂 Ušila jsem menší velikost, trošku zůžila a už to vypadá celkem k světu. Ty větší jsem zatím nechala jako polotovar, až do nich na šířku doroste, případně je podle potřeby prodloužím, nebo uvidím, co bude třeba... Až bude světlo, vyfotím ten svůj výtvor 🙂.

kuna
25. okt 2013

@katkaela krása a na ty motýlky máš raznici, nebo jsou vystřihovaní?

@zuzkasim jak píše @daisyr, už jsem těchto body ušila dost (syn 7m má od malička jen tyto), krásně se to přes hlavičku natáhne a nemusím nikde nic zapínat. Ty křížené na rameni se mi někdy vytahávají, takže je nemám moc ráda.

kuna
25. okt 2013

někdo tu psal, že frčí lišky, tak jdu s dobou. Ještěže jde s dobou i MutTuralla a mám koho kopírovat 😀

zuzkasim
25. okt 2013

@kuna Jsem si teď prohlédla tvoje album, fakt paráda, no a nové lišky taky super. Budu se do toho šití muset víc opřít🙂

bordino
25. okt 2013

@kuna ach ách, já se chci do toho šití taky tak opřít! Já už se nemůžu dočkat, až konečně začnu šít i pro nás.... 😀

anastazieb
25. okt 2013

@kuna nádhera 😉 Ty proužky jsou z mtx?

mama04
25. okt 2013

@kuna Krásné výtvory. 😀

denimaty
25. okt 2013

Tak jsem došila pro mladší dceru kalhoty, ale nechápu tu vaši rychlost. Holky, co myslíte, mám na ty kalhoty dát ještě nějakou reflexní jahůdku???
Jinak takto vypadá dítě se slamonelózou. Polevily horečky, tak jsem ji ukecala na focení.

denimaty
25. okt 2013

@zikie Já mám starší dceru této velikosti. 🙂

zikie
25. okt 2013

@denimaty Pardon, už se ozvala Veronik77

zikie
25. okt 2013

@kuna To je paráda!Taky doufám, že mi brzy povolí další kolo těhotenských neduhů a budu něčeho zase schopná...