Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
tak idem zas otravovat
sijem nositko a pri presivani polstrovanych popruhov mi vynechava steh, uz som jedno sila bolo to bez problemov a bolo vtedy dokonca viac vrstiev
cim to moze byt?
Děvčata nemáte v okolí slečnu vel. 158? Mám tu nějaké oblečení ve kterém se už necítím- jinak je v super stavu- mikinu s kapucí, zimní bundu, džíny apod. Pošlu za symbolické čokoškovné, neteř už mi vyrostla a vyhodit je to opravdu škoda.
jinak razítka od Aladina máme taky. V šuplíku mám abecedu a bagry a auta ještě z loňskýho veletrhu, malej velkej bude mít narozky, tak bych je konečně mohla vytáhnout.
A tu barvu na textil od pebea??? Fakt vydrží? My totiž s mámou zkoušely tisknout na trika a dost se to opírá. Ona maluje na hedvábí a i jsem zkoušela kupovat nějaké jiné barvy přímo na textil (nevím značku, ale v tý Václavský pasáži), ale nejlepší byly konturky na hedvábí, ale stejně nic moc a něco se dost opralo...
jo konečně mám doma stroje. Hurá. A to jsem ani netušila, co tomu všechno bylo. Potřebovaly to jak sůl. A toho pata a mata co bydlí za rohem a co je opravoval předtím už teda domů nepustím. Evidentně si půlky věcí vůbec nevšiml.... Příště už jenom do Braníka. 😵
@sufik1 ještě jsem to neprala, ale mám tu testovací kus, který budu točit v pračce, tak uvidím. Ale na tom veletrhu byla na stánku paní, co tím potiskává a kreslí trička (je to i na těch jejích stránkách, je to docela dobrá inspirace) a drží jí to. I jsem na ty barvy slyšela chválu. Musí se to zažehlit a nechat prý tři dny pořádně zaschnout, pak teprv prát.
@bury já začala šít před 22 lety z nutnosti, ptž dcera byla malého vzrůstu a mezi 1-2 rokem by chodila v kojeneckým,
dopracovala jsem se až na oteplováky a pomyslnou špičkou byl kožíšek z umělotiny, pak asi 12 let nic a pak rovnou OL a už jsem jela jedno triko, druhý triko, pyžama, noční košile a teď nemá šitý jen punčocháče a ponožky, ty holt neumím
@caramilla tak jsem nakonec přemohla střih na softhellky 🙂 Ušila jsem menší velikost, trošku zůžila a už to vypadá celkem k světu. Ty větší jsem zatím nechala jako polotovar, až do nich na šířku doroste, případně je podle potřeby prodloužím, nebo uvidím, co bude třeba... Až bude světlo, vyfotím ten svůj výtvor 🙂.
@kuna nádhera 😉 Ty proužky jsou z mtx?

Jsem divná já, nebo vám taky připadá slovo "vyteplený" tak divný????