Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@daniela178 ďakujem, no vo vnútri sú polystyrénové guličky...mrkni ku mne do albumu, je tam popis aj pofotené, čo kde a ako.. tá spotreba je : červený s mcqueenom - 2x červená flís. deka (kúpená v tescu za cca 4,50e), 1x mcqueen deka, ktorú som rozstrihala (tá stála tiež okolo 5eur)... na ten s minnie bola spotreba 2x cyklamén deka, 1x biela (tam mi ešte ostalo dosť flísu na podšitie cca 4čiapok), kus zelenej a asi 30cm sl. ružovej (na tie kvietky) oba motívy sú len návliečky na už predtým ušité tuli vaky (tie som strihala z bavlnenej staršej návlečky na paplón. ešte som použila 2x dlhší zips (ten je na spodku každého vaku, aby som to mohla aj prať 🙂 (minnie je vystrihnutá z návlečky na vankúš, kraje sú ohnuté a ručne prišité ) 😉 v albume to mám krok po kroku pofotené 😎
@crawler klidně jí je ušij podle tohoto. Já jsem teď dočasně krám na Fleru uzavřela ;) Tím ho nedávám volně ke komerčnímu využití 😉 ale povolení na jedny máš
@bordino jé, já ještě nepostřehla tvůj blog 😉 hned ho jdu prozkoumat!Jsi hodná, že mi činíš takovou nabídku,ale děkuji, nevyužiju - nechci si brát peníze za něco, co jiný pracně vymyslel😉 a myslím, že takovéhle věci by sis měla chránit - nedávat jen tak do pléna, protože se tím vystavuješ zneužití,které Tě pak může zasáhnout - mrzet, protože víš, jak to chodí 😉 dej si ho aspoň jako placený střih 😉 odhodla ses uzavřít shop? no, aspoň se zrelaxuješ a budeš šít nové a nové věcí pro své děti 😉
@crawler víš co, já už to neřeším. Pravděpodobně na nich nezbohatnu, pokud někdo bude mít potřebu je šít na prodej, budiž mu přáno. Po mě chtěla ten střih kamarádka, zkusia jsem,, osvědčil se líp než předchozí, tak na něm nebudu sedět jak na vejcích 😀 a třeba mi pomůžete vychytat mouchy 😀
Jo zavřela jsem, minimálně do konce roku. Chudinky moje děti nemají co na sebe 🙂
@crawler díky moc, on ta moje kapuca taky neni dokonalá. Ale zas tolik mi to nevadí. Víc mi vadí, že má mělký kapsy a je docela úzká... Musim moc poděkovat @veronik77 za vytaženou phillipu a tu jsem si ještě zkombinovala se střihem na mikinu z Ottobre, výsledek je nakonec docela dobrej, jen moc nemůžu fotit detaily...nemaji @jitu22 kvalitu
@anfei - Lillestof má mašinky takový 😉 http://www.minimenschundco.com/epages/62615212....
Který teda momentálně nejsou skladem, ale možná bys je někde sehnala u nás 😉
Holky, určitě už to tu proběhlo....ale perete před šitím merino? Aby se vysráželo? Moc se mi do toho nechce, teď to ještě trochu drží tvar, na to šití...ale po vyprání si myslím, že to bude horší...
@zuzkasim patentky davam na bodycka, potom, jsem vyuzila na vestu, myslim, ze by to slo pouzit i misto treba knofliku na mikiny, sila aerin mikinu s patentkama a a jak psala crawler, pouzila jsem i na potah na polstar. Myslim, ze se to da vyuzit hodne, ale zalezi na tobe, jestli vyuzijes 😉

@anfei parádní aplikace - u toho bych asi zešedivěla 😀 klobouk dolů 😲
@bordino tak smekám před těma botkama - střih je vymakanej.pomě je jedna paní taky chce,ale nehodlám se stím moc crcat- cenu jsem jí kalkulovala nízkou, takto plánuju udělat něco jako podkolenky - kdybys s tímhle vyrukovala dřív,tak bych ji odkázala na Tebe😀
@jieff je krásná - jsi šikovná moc! 😵 já mám pro sebe už 1,5měsíce rozešitou, ale nedaří se mi střih ☹ kapuca se mi nepovedla a já se nemůžu dokopat k dodělání, protože to znamená šílené párání a navíc ani nevím, co jak přesně upravit, aby to bylo fajn ☹tak mám bubáka ve skříni a chodím zatím ve vestě 😀