Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 rozmer detskeho z mylly merina je 20(x2) x50 a dospelacke striham cca 23x60.. je dost pruzne, ak by som strihala z niecoho ineho,urobila by som cca 2-3 cm sirsie 😉
a sposoby viazania http://goingawesomeplaces.com/2012/11/19/gear-r...
ten originalny buffik, je z takeho tensieho upletu, takze sa da uviazat na ovela viac sposobov.. z merina by niektore uvazy boli dost velke 😉
prosim poradte mi :
Dnes som zlomila 6elastickych ihiel na obycajnom elastickom bambusovom uplete, usila len 6cm,CIZE NIC, stroj vynechava stehy, nesije pekne, robi si svoje vlastne stehy, kazdy je nejak iny. Uz som trikrat prevliekala nite, vymenila som kracajucu patku za obycajnu, stroj bol na udrzbe nedavno cca 2tt a je perfektne premazany. A ASI AJ PREFIKANY
UZ Z TOHO SIIILIIM
obyc starsie bavlnene nic moc , skusim ine?
@petkasv no jasne bolo to ono sakris cierne mam take stariny a tom som si pripravila 3 spulky spodnich niti aby som to mala sup sup a takto musim do mesta (: a triko dokoncim snad az zajtra TO NESNASIM, ked musim cakat na taketo blbosti, no kazdopadne s inou farbou by to muzove cerne triko nemohlo byt
Horka novinka, ještě se z ní kouří 😀
první pokus té rozepínací kombinézy pro Jášu. Tohle teda není pro něj 😀 ale jako zkouška střihu dobrý. Rozepínací až dolů, odepínací coralová vrstva, aby byla využitelná i teď. Na zádech je guma, proto vypadá tak beztvaře. Nemůžu se dočkat, až dorazí model a narvu ho do toho 😀
jinak moc všem děkuju za pochvaly, moc mě těší! Ještě koumám co na bundu nažehlit.....
@zojec merino nemám, ale by som z fineribu alebo lille ušila
@jieff Díky, se zipama problém nemám, naštěstí. Už mi to ani těch 5 minut netrvá.
@crawler na spodní stranu toho nepromokavého zipu je přišitý ten druhý, zítra nafotím detail. Nikdy jsem to nešila, bála jsem se, jak to bude složitý a ona je to pohodička. A i se to zateplení dá vzít jako samostatný overal

@zojec perfektné... a dáš nám rozmery bufíkov a keby si mala link na spôsoby použitia?