Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Môže sa prať softshellové oblečenie v géli z mydlových orechov?
@zuzu_epona já bych to v tom neprala, podle mě by se to mohlo zanést. Raději ve spešl prostředku.
@bordino Když byl prcek malý, myslím, že jsem na něj měla kombinézu, co se rozepínala na zip mezi nohama - od jedné nožičky přes rozkrok až k druhé. Kombinéza je nádherná! A po přečtení toho, že ti zip netrvá ani pět minut... no, mám chuť vyhodit stroj z okna a všechny nasyslený látky prodat 😀 😅 A teď trochu drzejší část příspěvku... myslíš, že by ses podělila o střih? 🙂 Slibuju, že u mě nějaká velkovýroba na zakázku FAKT NEHROZÍ 🙂
Ahojte, zase si idem k vám po radu. Vážne premýšľam nad kúpou overlocku, a tak sa vás chcem opýtať, či potrebujem aj nejaké špeciálne pätky. Predpokladám, že nie, ale tak pre istotu. A ešte aké nite mi treba? Dá sa šiť aj obyčajnými? Ja do šijacieho stroja používam Unipoly.
ja dosivam softku pre malu,som si naivne myslela,ze to bude rychlovka,a potrapila ma lemgumka nepodarena 😠 ,ako prisit ju aby riasila islo v pohode,ale na rovno ani zanic,som to vzdala s nou a usila obycajne
inac baby,co raz tu kuknem,vzdy ma prekvapia uzasne veci co sijete 😵 😵 😵 fakt ste doreeee 😉 som rada,ze som sa k vam pridala,aj ked ma to stoji nemale peniaze vsakze 😅
@bordino dlouho jsem do diskuse nepřispívala, jak pracuju, tak stíhám sem maximálně nakukovat a šít akorát jednoduché nezveřejněníhodné legínky... Ale tohle mi nedá - kombinéza je fakt úžasná!!! Až jsem tedy musela zavolat milého mého, aby se na to taky podíval 🙂 A ten mě rovnou zaúkoloval, ať to taky ušiju, že je to prý jednoduchý střih, ha ha... (doteď asi nechápe, co u toho stroje tak dlouho vždycky dělám)
Ale kdybys tedy neměla problém se o střih podělit (klidně za úplatu nebo sladkou odměnu), tak bych to snad i zkusila... Naší Kláře je rok a půl, tak myslím, že to bude i stejná velikost.. Mám rozešitou soft bundu, která dopadne asi dost tragicky, tak se musím pokusit si napravit reputaci...
@bordino Bordi, ty si z nás děláš srandu, viď? Mě naskakují osypky, když mám někam všít zip, na téměř nepružný soft, ještě dobrá, ale....šít další zip mezi soft a pružnej corall??? Hele, a k čemu je dobrý to propínání až dolů?, tuším, že na čůrání to není a pak to nějak nechápu.....když odvedu děti na návštěvu, tak je zouvám i z bot, a tak není problém stáhnout z kombinézy....
Jinak, teda, ta kombinéza a krtkek....ach....
Chci se zeptat zda tady najdu i třeba střihy na nějaké výrobky? 🙂

@bordino ta kombinéza je bomba 😵 A ten krasnej krtek, fakt vyvedenej 😵