icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anfei
28. okt 2013

@bordino ta kombinéza je bomba 😵 A ten krasnej krtek, fakt vyvedenej 😵

zuzu_epona
28. okt 2013

Môže sa prať softshellové oblečenie v géli z mydlových orechov?

kuna
28. okt 2013

@bordino tyjo...ta je fakt super 🙂

@saarlota jsem se tu nedávno "chlubila", ze jsem mylly merino vyprala na 60 a pak vysusila v susce 😀 a prezilo to, jen jsou jezci trosku protahlejsi 😀

kuna
28. okt 2013

@zuzu_epona já bych to v tom neprala, podle mě by se to mohlo zanést. Raději ve spešl prostředku.

a_lexa
28. okt 2013

@crawler @sinala - to je pravda, když jsem vyprala merino na 60, tak se srazilo o dost - na metru asi o 20cm 😝.
@bordino wow, tak ta kombinéza je naprosto dokonalá - ještě by byl dobrý oboustranně rozepínací zip kvůli přebalování. 😵 😵 😵

bordino
28. okt 2013

@a_lexa jo tak přesně nad tím jsem koumala loni a pak jsem vykoumala, že by to nic nevyřešilo - zespodu bys to rozepla, ale tu část mezi nohama bys tam měla furt 😀

elentari
28. okt 2013

@bordino Když byl prcek malý, myslím, že jsem na něj měla kombinézu, co se rozepínala na zip mezi nohama - od jedné nožičky přes rozkrok až k druhé. Kombinéza je nádherná! A po přečtení toho, že ti zip netrvá ani pět minut... no, mám chuť vyhodit stroj z okna a všechny nasyslený látky prodat 😀 😅 A teď trochu drzejší část příspěvku... myslíš, že by ses podělila o střih? 🙂 Slibuju, že u mě nějaká velkovýroba na zakázku FAKT NEHROZÍ 🙂

a_lexa
28. okt 2013

@bordino ajóóóóó - teď na to koukám 😅 že by to nešlo - leda by to byl fusak 😀 😀 .

katkacagy
28. okt 2013

Ahojte, zase si idem k vám po radu. Vážne premýšľam nad kúpou overlocku, a tak sa vás chcem opýtať, či potrebujem aj nejaké špeciálne pätky. Predpokladám, že nie, ale tak pre istotu. A ešte aké nite mi treba? Dá sa šiť aj obyčajnými? Ja do šijacieho stroja používam Unipoly.

maryol
28. okt 2013

@bordino pekná prácička, ako si riešila uchytenie zateplenia na rukávoch?
pridávam z iného súdka 🙂
*prvé topánočky-prototyp, ale sedí dobre, nepadá z nôžky
*ortopedický koberček z 12 častí vyplnený všetkým možným, čo dom dal

a_lexa
28. okt 2013

@maryol botičky jsou krááásný, ale ten ortopedický kobereček je super nápad a krásně ušitý!!!!! 😵 😵

maryol
28. okt 2013

@a_lexa vďaka 🙂 , decká v škôlke majú aspoň novú hračku :o)
@papajka7 ďakjujem za strih, nakoniec som sa rozhodla vypotiť vlastný s vystuženou pätou

zojec
28. okt 2013

@maryol tie topanocky su nadherneeeeeeeeeeeeeee 😵 😵

daisyr
28. okt 2013

@maryol máš to krásné a ten kobereček se mi také líbí, resp. jsem chtěla něco na ten způsob pro mládě, jen nevím, zda se k tomu dopracuji a rozhodně to nebude tak krásné
@bordino kombinéza je parádní

zuzkasim
28. okt 2013

@maryol Kobereček je skvělý a vidím další využití patentek🙂 Botky krásně propracované.

maryol
28. okt 2013

aha, a ešte foto pre @zojec :o) nové PUL-ky sú už dávnejšie ušité - veď už včera bolo neskoro... sloníča rastie a rastie

bordino
28. okt 2013

@elentari no, aby mi ty zipy nešly, víš, kolik jsem jich už našila? 😀 První mi trval asi dva dny 😀 😀 😀
O střih se podělím, i jsem ho někomu slibovala. Jen ho ještě doupravím, při zkoušce na Jáchymovi mi přišla zbytečně široká, ale on se hrozně mlel a řval, musím zítra v klidu.

maryol
28. okt 2013

fuj, dúfam, že už viac ks potrebovať nebudeme, nerada sa s tým prplím

bordino
28. okt 2013

@maryol ty boty!!!! Ty jsou překrásný! jinak v rukávech žádný uchycení není, jsou jen nasouvací, stažený lemgumkou. Přišlo mi to pro dítě nejpohodlnější, uvidíme v praxi 😉

zojec
28. okt 2013

@maryol no vidis, ze to vyslo :D 🙂

papajka7
28. okt 2013

@maryol no dobraaaa,su namakane 😵 😵 😵 ,presne taketo som cez leto potrebovala,tu podrazku si sila rucne?

papajka7
28. okt 2013

ja dosivam softku pre malu,som si naivne myslela,ze to bude rychlovka,a potrapila ma lemgumka nepodarena 😠 ,ako prisit ju aby riasila islo v pohode,ale na rovno ani zanic,som to vzdala s nou a usila obycajne

papajka7
28. okt 2013

inac baby,co raz tu kuknem,vzdy ma prekvapia uzasne veci co sijete 😵 😵 😵 fakt ste doreeee 😉 som rada,ze som sa k vam pridala,aj ked ma to stoji nemale peniaze vsakze 😅

petule55
28. okt 2013

@bordino dlouho jsem do diskuse nepřispívala, jak pracuju, tak stíhám sem maximálně nakukovat a šít akorát jednoduché nezveřejněníhodné legínky... Ale tohle mi nedá - kombinéza je fakt úžasná!!! Až jsem tedy musela zavolat milého mého, aby se na to taky podíval 🙂 A ten mě rovnou zaúkoloval, ať to taky ušiju, že je to prý jednoduchý střih, ha ha... (doteď asi nechápe, co u toho stroje tak dlouho vždycky dělám)
Ale kdybys tedy neměla problém se o střih podělit (klidně za úplatu nebo sladkou odměnu), tak bych to snad i zkusila... Naší Kláře je rok a půl, tak myslím, že to bude i stejná velikost.. Mám rozešitou soft bundu, která dopadne asi dost tragicky, tak se musím pokusit si napravit reputaci...

snowwitch
28. okt 2013

@bordino Bordi, ty si z nás děláš srandu, viď? Mě naskakují osypky, když mám někam všít zip, na téměř nepružný soft, ještě dobrá, ale....šít další zip mezi soft a pružnej corall??? Hele, a k čemu je dobrý to propínání až dolů?, tuším, že na čůrání to není a pak to nějak nechápu.....když odvedu děti na návštěvu, tak je zouvám i z bot, a tak není problém stáhnout z kombinézy....
Jinak, teda, ta kombinéza a krtkek....ach....

snowwitch
28. okt 2013

@maryol Teda, první boičky jsou super 😀 A kobereček skvělí, to jsou fotky z nějakého MC?

kuna
29. okt 2013

@snowwitch nejsem bordino, ale podle mého je to praktické do restaurace, ať už na horách, nebo doma...z toho jsem vždycky rostla já, že jsme přišli do restaurace a já musela dítě vyzkout z bot, vysoukat z kombinézy a zase nazout boty.

kjarasofi
29. okt 2013

Chci se zeptat zda tady najdu i třeba střihy na nějaké výrobky? 🙂

kjarasofi
29. okt 2013

Taky přidávám něco z mé dílničky............ať tady jen nekoukám po jiných výrobcích 🙂 😉 Je to hrací deka pro mimi, vyteplená molitanem ať se dítě nebouchne jak spadne. 🙂

petkasv
29. okt 2013

@kjarasofi tak ta je nádherná 😵 a střihy, hodně se tu čerpá z časopisu Ottobre, jinak nějaké střihy má na svém blogu Ekozahrada.blog.cz, a pak má susu-sufik.blogspot.cz střihy z netu a pak je spousta krásný střihů na Farbenmix.de 🙂