icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
29. okt 2013

@papajka7 bunda je nádherná....takový kabátek by se nám hodil 😀

maryol
29. okt 2013

žienky, ďakujem všetkým za pochvalu, poteší a povzbudí 🙂
@papajka7 áno, podrážku som našívala ručne tak, aby vnútri netlačil žiaden švík
....že niečo k čiapke :o))) zlatá je modelka aj bunda!
@snowwitch je to pre deti do škôlky
@stassy kombinéza 😉

kjarasofi
29. okt 2013

@papajka7 tak ta bunda je božíííííí. Najdu na ní někde střih? Prosím, prosím 🙂

kjarasofi
29. okt 2013

@bury ta podlaha není naleštěná, je už tak daná, takže vypadá, že je naleštěná, ale díky za pochvalu....... 🙂 😉

bury
29. okt 2013

@snowwitch - to je pravda... ale tu netkanou textilii nepřetrhneš, ten vliselín nevím 😒 😉

petkasv
29. okt 2013

@kjarasofi na ní je střih v předposledním dětské Ottobre, je tam jako mikina 🙂 holky to tu šijí o sto šest 😉 pattitstudio.cz

kjarasofi
29. okt 2013

@petkasv je to podle této mikiny? Pokud ne, tak už nevím. Můžete mi maminky pomoci najít?

elentari
29. okt 2013

@lenasss
@bordino
Dobře, dobře... 😀 tak já asi pomalu začnu trénovat... 😅

bordino
29. okt 2013

ještě kombinéza na modelovi. Fotit se nechtěl, je to myslím vidět 😀

bordino
29. okt 2013
kofinek
29. okt 2013

@maryol wau, uplne mi spadla celust na tych topanockach, naaadhera. 😵 😵 😵 take by som brala i ja. A co si vsetko davala na ten kobercek, prosim? A zakladna vypln bol vatelin? 😉 viac foto, viac foto... Aj ked to uz je asi v skolke, vsak?

petkasv
29. okt 2013

@kjarasofi promiň, to není ono, mě zas netrklo, že vyšlo další OT, já to moc nesleduju, je to v tom předposledním http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2013_4/i... na šesté stránce 🙂 model 8

petkasv
29. okt 2013

@bordino myslím,, že mu růžová krásně ladí k očím 😝 😝 😝 😝 😝 😝

maryol
29. okt 2013

@kofinek topánočky, ako každý prototyp, majú svoje chyby, ak sa osvedčia, ďalšie už budú lepšie 😉
koberček kuk https://www.modrykonik.sk/blog/maryol/album/sij...
neviem,či pomôže, pridala som 2 fotky

kjarasofi
29. okt 2013

@papajka7 tu bundu máte nádhernou ušitou. Prosím Vás z jakého je materiálu ušitá? Na kolik by třeba vyšla kdyby jste jí šila na zakázku kdybych měla zájem?

ellysa
29. okt 2013

@papajka7 že o ničom? toto raz bude moje vrcholné dielo

bordino
29. okt 2013

HOLKY KDO CHCETE STŘIH NA TU KOMBINÉZU (MÁM TEDA JEN 86), NAPIŠTĚ MI DO SZ SVÉ ADRESY, DÍKY

stassy
29. okt 2013

@bordino Sakrys, ja bych potrebovala 74/80.. Neco na rocniho prcka bys nemela? :D

papajka7
29. okt 2013

@kjarasofi bunda je so softshelu,a je to strih z Ottobre 4/2012 model 5,je to kombineza ,ale ja som nepridala na nohy,trozka rozsirila na spodu,pridala vrecka,kapucnu som z Ottobre 3/2005 model 19,ale tiez som ju predlzovala ,robila spicatejsiu,ale odctava,uz ju tak nebudem robit,a zips mal byt lemovany lemgumkou,ale tu nepodarenu lem gumku sa mi nedalo prisit ku mojej spokojnosti,tak som to usila klasicky

bordino
29. okt 2013

@stassy nemám 😀 ale zmenšování bych řešila jen zkrácením rukávů, nohavic a možná v těle, to je jednoduchý, udělám na tom značky pro zkracování. Víš, jak se to dělá?

stassy
29. okt 2013

@bordino To vubec netusim, ale Ty mi to zajiste velice pekne vysvetlis. 🙂 Apropo mas v patek cas? Planujeme cosi s Rian..

bordino
29. okt 2013

ještě poslední ke střihu, ať vám nemusím odpovídat každé zvlášť - nic za to nechci, jen to, ať to nešijete na zakázu 😀 Já to pošlu první a vy pak další ze seznamu a tak dál, poslední vrací mě. OK?

bordino
29. okt 2013

@stassy už jsem Rian psala, uvidím, Jáša má od 10 cvičení :/ Ale potřebuju akut do Ikea, buď zítra, nebo čtvrtek....

palosek
29. okt 2013

@bordino kombinézka v provozu vypadá skvěle :D

lillyzelvicka
29. okt 2013

Dnes dodělaná pánská troj zakázka tak trošku zaspamuju

diapozitiv01
29. okt 2013

@papajka7
Perfektna 🙂)

jitule23
29. okt 2013

@lillyzelvicka No paráda, jsou to softky? Jsou pěkně vypracované.

sinala
29. okt 2013

@stassy pokud kalhoty a bundu, tak určitě nějaké lacláče, aby se sníh nedostal pod bundu na oblečení

zabza40
29. okt 2013

@bordino ještě dotaz ke kombinéze ,ty vločky sis dělala sama ,nebo odkud jsou?

argo1
29. okt 2013

@bordino úžasný model v neméně úžasné kombinéze 🙂
@lillyzelvicka to je gatí jako smetí 😀 super 🙂