icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
29. okt 2013

@lillyzelvicka perfektně ušité, jako vždy 😉
@bordino kombi na modelovi vypadá skvěle

daisyr
29. okt 2013

@papajka7 bundička se ti moc povedla

bordino
29. okt 2013

@zabza40 http://www.engross.cz/engrossmo/eshop/3-1-Refle...
tady ten obchod je asi prapůvodce reflexních obrázků ;)

arlette
29. okt 2013

přidávám další výtvory, ale ty fotky jsou teda ošklivé 😝 ten foťák mě protě nemá rád
leginy a triko z počesaného finerubu z mtx a tyrkysové tepláčky na zakázku.
Ve skutečnosti všechno vypadá oparvdu líp 😀

kuna
30. okt 2013

@papajka7 bundička-kabátek super a líbí se mi ta kombinace barev!

kuna
30. okt 2013

@lillyzelvicka opět bezchybné 🙂

@arlette Mně se to líbí moc, fotka nefotka 🙂

kuna
30. okt 2013

obyč rovná mikina pro mě - pod bundu, atd. Manžel pravil, že je vidět, že osmdesátky jsou zpátky 🙂

janula18
30. okt 2013

@crawler chcem sa ťa opýtať ako si robila tie latkove dámske vložky. Ja som si už niekoľko ušila ale ja som ich obšívala, ale kedže nemám overlock tak to nie je pekné. Ty si to ušila s potom prevrátila, len ma zaujíma kedy a ako si dala tu saciu vrstvu. Lebo ak by som to zašila ešte pred prevrátením tak tie okrave by boli asi moc hrubé po prevrátení. Dik

petkula
30. okt 2013

@arlette prosím tě, promiň, že se zase ptám ale stále mají v Lidlu ten overlock a já nad ním pořád váhám 🙂 Jsi s ním spokojená? Tyhle věci jsi šila na něm?

crawler
30. okt 2013

@janula18 savou vrstvu o fousínek kratší našij přímo na dotykovou látku, teprve poté lícama k sobě a převrátit a poté z lícu prošít😉

zuzimia
30. okt 2013

@arlette
Tie fineriby vyzeraju super, aj ja sa uz na ne tesim.

laeela
30. okt 2013

@kuna je krásná. A mě se tvoje věci vždy líbí a hned podle fotky jsem si říkala, že je to určitě tvoje dílo. 😉

laeela
30. okt 2013

holky héélp, kupuju od Katky bioberánka od MTX, já nechci na ceně ošidit jí, ona mě, teď mi ho zvážila a mtx už ho nemá na stránkách, nevíte, kolik tak stojí?
🤐 😀

laeela
30. okt 2013

Nebo dotaz takhle, když jí pošlu 300 za metr plus poštovné, neošidím jí? 😎 To je správný dotaz.

petkasv
30. okt 2013

@laeela Já mám pocit že ta cena se tak nějak pohybovala, myslím že 330 😉

laeela
30. okt 2013

@petkasv díky. 😉

olivka84
30. okt 2013

@kuna
tiez som hned spoznala ze to je s tvojej dielne 🙂

zikie
30. okt 2013

@kuna Ježiš Káťo díky! Já tu marně dumám z čeho ze svých syslích zásob si ušít mikinu... A ty mi dodáš nejen materiál ale i inspiraci! 😀 😀 😀 Mikča je krásná!

crawler
30. okt 2013

@laeela jojo,když jsem před těma 2 rukama dělala hromadu z mtx, tak beránek vycházel kolem 330kč

crawler
30. okt 2013

@arlette jak můžeš napsat, že fotky jsou ošklivé? naopak a ta první je vyloženě skvělá!!!

crawler
30. okt 2013

jo holky @veronik77 @rebelie @bury @arlette došel vám email? odpověděly mi jen 4holky a stylefix čeká 😉

bury
30. okt 2013

@crawler - ne, nedošel.... a já si už říkala, že se nic neděje 😉
Poslala jsem ti IP.

snowwitch
30. okt 2013

Holky, jak se lemuje patchwork deka? Musím mít ten pruh asi v kuse, že? Přemýšlím, jak se vyhnout koupi 2m látky, abych z toho ustřihla jen 30cm široký pruh a zbytek mi tu ležel ☹

bordino
30. okt 2013

@snowwitch to se sešívá.

arlette
30. okt 2013

@petkula ano, to už je šité na tom overlocku z lidlu. Jako zatím si nestěžuju, sice ho ještě moc neovládám, ale ušití trika nebo tepláků mi trvalo dřív tak 3/4 hodiny a teď tak 10 minut 😀 Určitě bych potřebovala nějaké pořádné školení, ale zatím si nějak vystačím 🙂 Jsem ráda, že ho mám. Příští vánoce by mohl ježíšek donést coverlock 😀 😀 😀

arlette
30. okt 2013

@crawler no protože ty fotky vypadají úplně jinak než ve skutečnosti 😀 A ke všemu se mi nedaří pořádně zaostřit 😒
A mail mi nedošel, i jsem teď kontrolovala jestli třeba nevklouzl do spamu, ale nic.

snowwitch
30. okt 2013

@bordino Jako ušít dlouhou stranu třeba ze 3 dílů?

crawler
30. okt 2013

@arlette už ho tam máš😉 a s foťákem se skamrádíš 😉 mě to taky trvalo....😉

@veronikk77 jaký máš email? posílala jsem mail na nějaký dřívější, možnámášnový, tak mi ho raději písni 😉

jinak holky - chvála chvála stylefixu!!! 😀 😀 😀 Šít flís s ním a zipy -to je lahoda!!! Normálně se těším na další a další zipy😀

sinala
30. okt 2013

@zikie jj, @kuna je velká inspirace 😀

bordino
30. okt 2013

@snowwitch jo to se napojuje jakoby do pravého úhlu... někomu jsem scanovala postup, pohledám...