Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@vianne jemiiineee, vedeli by ste mi to usit? samozrejme + praca🙂 vyzera krasne🙂
@bury Podle popisu máš stejný systém jako my, i když mám X-Lander (už nevím číslo typu). Projížděla jsem inzeráty a hodně holek psalo, že to pasuje i na kočár s brzdou, tak jsem ho vzala a fakt jo. Rukávník je klasika od Emitexu a pasuje fakt výborně, jsem zimomřivá a tohle je supr vynález🙂
@bury já teda nevím, kde tu brzdu máš, ale pokud by byla někde v prostoru, tak se schová v rukávníku a to je právě super, že všechno můžeš regulovat a přitom nevytahovat ruce z tepla 😉
A ke stylefixu - momentálně lepím všechno - je to skvělý - nepřijde mi to drahý, protože mi to šetří čas a nervy - takže jsem lepila zip na té sloní tašce, vložky, a dnes ten rukávník po celém obvodu (aby mi neutíkal flís) a i přebalovací podložku - opět kvůli tomu flísu...😉a super 😵 jak jsem bez něj mohla š/žít ??
@bury
ja mam tiez teutoniu spirit-ku s brzdou na madle a pouzivam normalny rukavnik od Emitexu, je to trosku natesno ale v pohode zapnem
@crawler Viď? Taky ho miluju!
@kuna Prosímtě, příště mi rovnou řekni, že mám opajcovat i střih.. 🙂 . Už dlouho jsem neměla takovou chuť, hodit něco do koše, jako svou novou mikinu. Kdyby mi nebylo líto té látky a měla bych co navléct na pupek, tak už tam dávno je... A ta tvoje je taaaak krásná.
A to jsem si říkala, jak báječně jsem to vymyslela... ☹
@elentari Měly by být povolené horní nitě (já šiju na 5 nebo 4,5, tkanou bavlnu a soft na 6 i 6,5), diferenciál něco kolem 1,5 (podle pružnosti látky) a hustota vyšší, ale zase to nemusí být úplně maximálně, ty 3 nebo něco málo méně je dostačující. Pomoci mohou též jehly strech a nebo s kulatou špičkou, ty jsem si teď docela zamilovala 😀
Šílené výcvaky, ale aby to nevypadalo, že nešiju....
Holky, šila jste některá Nonity jako dlouhý kalhoty? Jen jste prodloužily střih?
holky není tady některá z vás prodejce Annadela nebo zda ji neznáte? Včera jsem u ní na Fleru objednala a super servis! Dnes ráno to přišlo a to jsem objednala až dost pozdě odpoledne. Fakt super rychlost,komunikace a tak, to jen pokud byste u ní někdo chtěl nakupovat..
díky všem za líbíky. Dnes se pokusím o bundu z toho stejnýho matroše, ale to bude na dlouho, protože ještě nemám ani vytaženej střih a ani to nemám na kom měřit. Petuláka si odvezla babička s dědečkem a vrátí ho zítra.

@saaralota - ja mam Teutonii. Takze mas ten rukavnik priplej a brzda je uvnitr? Takze mizna ho jen zkusit udelat malinko vetsi, co? Diky 😉