Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@allymally on sice doktor říkal, že ATB zaberou až zítra, ale přijde mi, že po 5 hodinách od prvních 2 tabletek je to lepší, dokonce i malá u prsa vydržela, sice to bylo náročné přemlouvání a dlouhé řvaní než se přisála, ale nakonec i pila 🙂 jinak vrtání zubu nezávidím, sice mi zubař nevadí, ale teď nějak nemám odvahu tam jít, radši až za 3 měsíce na preventivku 😅 a včera se mi uštípnul kousek horní jedničky, tak jsem si radši pro jistotu zvýšila dávku vápníku, protože jsem na bezmléčné dietě, tak aby mi nechyběl.
A když jsem rozbalila ten balík a sáhla si na to merino, tak jsem zalitovala, že už jsem ho nezkusila dřív, protože to je fakt nebe a dudy 😅 bych si z něj ušila i něco pro sebe, akorát by se mi to vzhledem k mé velikosti poněkud hodně prodražilo 😅 😀 😀
@michamicha 😀 😀 jsem ve středu říkala manželovi že bych šla raději rodit než k zubaři 😝 😀 😀
@michamicha taky moc děkuju. Od včerejška rozvedená a s novým partnerem, takže už bude líp
@mehlo tak to je super 🙂
@palosek dají se koupit papíry na které si to doma natiskneš a nažehlíš je to jako z obchodu.
@michamicha Já se na merinko taky chystám 🙂 V ruce to mám delší čas, ale ještě nebylo kdy. Ale ta zima mě donutí 😀 Já teď taky potřebuji trochu více, než obvykle 😀 😀 Doufám, že mi to pak ta hřejivost zaplatí 🙂 Už se těším, jen vymyslet střih aj přes ten můj pupík.
@lillyzelvicka jen to tak dlouho nevydrží, aspoň nám 🙂
@palosek jo papíry se dají koupit, ale není to na časté praní, jde to rychle do háje, leda prát naruby a v ruce... ale
návod měla @zuzkasim na blogu http://zuzkasim.blogspot.cz/2012/05/jak-se-rodi...
@allymally Tak já pak řeknu manželoviať mě vyfotí z boku 🙂 Auuuu, zuby...
@mehlo Tak já ti ho pošlu, domluvíme si IP,ju?
@michamicha Jej, ať je brzy líp..
@jemi Mají už jen tmavě modro šedé a zelené. já bych radši taky ty modré cca 2 metry, tak kdyby se ještě někdo přidal... Ale radši až po RD.
Na rukávech mám fin z batani. Jinak mám i od Allyz mylly,ale bylo mi ho líto.
@ellysa Postel je naše dová dětská s šuplíky a přistýlkou- z dk-obchod.cz. Typ Alex
@kuna Jako střih dobrý, ale to zpracování- to bych brečela...
zprava pro dnesni odpoledne, farbenmix bude mit zase jako adventni kalendar siti tasky.. 😀
@terezita 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 STARE DOBRE CASY SE VRACÍ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Včerejší nocovka a Jasmíny softky do školky, které jsem došívala teda fakt na poslední chvíli, Ušila jsem jí původně obyčejné šedé a ona je reklamovala, že barva dobrá, ale že chce něco barevného na to. Tak doufám, že jí toto přijde fakt jako dost barevné!!! Původně jsem chtěla něco, co jí tam nechám zničit a nebudu toho litovat, no, neprošlo... 😝
@kamishek hele já jí došila, měla asi 3, pak něco ruplo kolem ucha (holt popelínek na tašku nebyl zrovna ideální bez výztuhy) a taky leží na dně skříně...
jsem zvědavá na ten letošní projekt 😵
jsme uvažovala o nějakým projektu společného šití na blogu, ale nějak není čas ani energie...
@sufik1 @lillyzelvicka @sinala děkuji, snad to do vánoc stihnu 😉 😀 😀 😀
@kuna já jsem jednou šila od oka dělanou 😀 a majitelka - 11letá slečna se z ní mohla poprdět ten vysoký límec jsem udělala jen jako hodně široky obdélník a výstřih jsem udělala větší,aby šla dobře přetáhnout- vůbec nic těžkého- pro Tebe absolutní brnkačka - https://www.modrykonik.cz/blog/crawler/album/mo...
Ahoj, zase jdu s dotazem... chystám se šít body z tenoučkého (spíš letního) merina (ze šijem dětem, 140g/m). Přemýšlím, čím ho olemovat. Mám tu finerib, ale nevím,jestli to není na to tenoučké merino moc tlusté... a nevím, šlo by to olemovat prostě tím samým merinem? Proužkem z něj?
@saaralota určitě, olemuj to tím samým merinem 😉
@anastazieb takže by to mělo jít? No, já jsem fakt v tomhle začátečník, tak se blbě ptám 🙂 . Ráda využiju vaše zkušenosti, než abych zkoušela, kudy cesta nevede 🙂 Nakonec i tak to často dopadá... Zatím mi přijde, že vždycky pět minut šiju a pak půl hodiny párám 🙂.

@zikie ta mikina je pěkná, nechápu, proč se ti nelíbila... já bych takovou brala hned 🙂