Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zuzu_epona no krásný, fakt je dobrá, jsi šikula 😉
@michamicha no jasně, faktur mám asi jenom 20 ☹ jde to pomalu nooo 🙂
@zuzu_epona gratulujeeeem,, zvládla si to super... pekné zábery 😉
@zuzu_epona je hezká a ani se mi nezdá moc dlouhá 🙂
@bury no já když můžu, tak kupuju taky v ČR, ale bohužel to je jak píšeš - němci mají kvalitnější zboží (asi neberou věci z polska) a hlavně nedělají takové probémy s případnou reklamací. Snad jen jednou se mi stalo, že jsem čekala až zboží opraví, ale v ostatních přídadech to bylo kus za kus. Když reklamuju něco v ČR, tak se mnou ještě prodavačka diskutuje že to není na reklmaci a že to nepůjde apod. 😠 😠 .
@caramilla wow - nádherné. A ta džungle s těma pruhovanýma legínkama je naprosto dokonalá kombinace - ty proužky by se mi líbily jako rukávy u trička. 😵 😵 😵 😵 Lituju že jsem je nevzala 😢
@allymally krááásné. Ty létající zvířátka mě jako látka neoslovily, ale takhle vypadají luxusně. 😵
@zuzu_epona - tak ta bunda je parádní a to houbičkové zákoutí také 😉
@zuzu_epona je krásná 😵 Délka mi připadá dobrá, nebude Ti pod ni foukat 😉 Jsem moc ráda, že návod posloužil
@fionka1711 velká gratulace, krásné plenky 😵
@sufik1 @crawler No, počkám, jak se popereme s těma novorozeneckýma, jestli bude malá cvalda, apod. a podle toho vyhodnotím. Po V. tady mám v těch větších velikostech super savé BBH, pak nějaké Baby Lucy, tak uvidíme, jestli se vrhneme spíš na doplnění výbavy potom víc do kapsovek a nebo spíš do něčeho a la systém základní pleny Bamboolik. A nebo to dopadne jako u V., kde jsme látkovali první 4 měsíce a kvůli cvičení Vojtovky jsme to nakonec vzdali. 😒 Malej byl hodně prohlý v páteři a nechtěla jsem neustále čelit tlaku rodiny, jestli v tom ten mega balík na zadečku nemůže mít vliv - jak jsem psala, byl hodně učůraný,tak byly plíny hodně vycpaný.
baby poradte....alexova krstná mama čaká dievčatko v januári a vie, že chce látkovať, ale zatiaľ nemá nič nakúpené.... niečo zdedí po Alexovi, ale na narodenie do balíčka by som chcela ušiť nejaké pekné plienočky, ale nemám žiadny materiál, iba jednolíc, froté prestrihy, suchý zips.... a veľmi ani investovať nechcem, len čo by bolo nutné.... tak mi poraďte..... už teraz vidia na sone, že to bude buchtička, že má stehienka tučné.... zato si myslíme, že bude dievčatko, lebo sa neukázal chlapček :D
@fionka1711 krásne!
@zuzu_epona Bunda je super, nič jej nechýba. Aj ja som uvažovala, že si ušijem špeciálnu na nosenie, no váham, či to ešte má zmysel, lebo akonáhle dieťa začne chodiť, bude chcieť aj po svojich vonku ťapkať, takže pri prvej dcére som nosič nosila aj na zimnej bunde, dieťa v nosiči v plnej výbave: overal, zimné topánočky...
@ucitelka70 mne sa buchtička vybuchtila postupne, takže už ako 5-mesačná tuším, nosila PUL-ky, ktoré som dávala prvej dcére ako vyše ročnej, hoci sa tá prvá narodila s vyššou pôrodnou hmotnosťou, takže je ťažké tu niečo radiť...
Holky mě asi dneska klepne. dopoledne jsem nastříhala na pyžámko, z toho svetru dvoje kamaše a dvě kukly. Prvně jsem ušila jednu kuklu, strašně spokojená, jak se mi povedla. Pak jsem šla pro Petu do školky a když jsme přišli, hned jsem zkoušela. Seděla mu úžasně, jenže začal kňourat, že ho to kouše. Podšila jsem ji úpletem a pak už se mu na hlavu nevlezla, tak jsem zkusila pružnější flís a taky to nepomohlo. Ted si lámu hlavu co s tou druhou, která je nastříhaná.
Kamašky dopadly celkem dobře až na to, že mi nesedí pruhy.
Na pyžamko jsem zatím našila jen aplikaci mašinky a už na to kašlu, jsem úplně vyčerpaná.
@anastazieb aha takže jsem to měla vlastně dobře. Taky už mě napadlo, že je to jedno, že to bude vždy z rubov é strany.
@petkasv Ďakujem za milú pochvalu 😉
@ucitelka70 Nakoniec som to zvládla a veru vydýchla som si, keď som skončila. Tento týždeň sme v Krtíši, fotila nás moja 70-ročná babka, tak sme mali srandu. Ale tiež som ju pochválila, že pekné fotky spravial 😀
@petkula Mne sa práve zdala dlhá na také bežné nosenie bez dieťaťa, ale nakoniec je to fajn, aspoň mi nefučí odspodu 😀
Holky,asi jsem úplný debil, ale potřebuju poradit. Chtěla jsem malému dneska v rychlovce ušít nákrčník - čistě jen jako tunel, z jedné strany flees a z druhé úplet, ale narazila jsem na problém, nevm jak to šít abych to potom mohla otočit.???? myslela jsem si že sešít dva obdélníky do tunely, potom k sobě a pak otočit a je hotovo, nebude takovej poblém, ale je ☹ 😒 co dělám špatně?? podle mě logicky to mám dobře tak proč mi to nejde??
@jitu22 Návod je super, fakt som išla krok za krokom, máš to napísané jednoducho a pritom zrozumiteľne, ušetrila si mi kopec času, nervov (i tak som to šila 14 dní a chvíľami som už plakala) Si šikovná 😉 Akurát na koniec som totálne pokazila límec, spravila som príliš veľkú dieru, takže mi stojačik fest odstáva. Mám to na sťahovanie gumičkou, ale nie je to dobre. Mrzelo ma to, opraviť to už neviem, tak budem nosiť na krk šatku 😀
Chcela som tú bundu aj na bežné nosenie, ale bez Ondrejka v tom vyzerám ako v dlhom vreci 😝 takže bude slúžiť len nosiacemu účelu...
@ucitelka70
este skus @handricky, ma obchodik na plienky co sije.
Ja som davala bambusove stvorce (na tretinky) a k tomu PUL-ky alebo vlniaciky kym vela necikala.
Tiez sme mali zopar nohavickovych plienociek nato PUL.
Ale tie bambusove stvorce mame doteraz aj tucnucke stehienka 🙂
Kuk si latky na detivbavlnke.
Ja pouzivam na stvorce bambusovy flis teraz tu najhrubsiu verziu (gramaz 400), tebe staci pre mini aj ta stredna verzia a nato bambusovy aksamit, je velmi jemnucky aj po x vypratiach.
Maju tam aj PUL.
@anitramv práve sa to dnes preberalo, skús dočítať
@maryol Ja som tiež váhala, ale potom som sa rozhodla ísť do toho. Akurát môjmu dieťaťu sa nejako nechcelo začať chodiť - pustil sa teraz v pondelok, má skoro 15 mesiacov a ako ho tak vidím, tak skoro vonku po svojich nepôjde 🙂 Keď ho naobliekam, tak sa mu nedá spraviť krok, stráca stabilitu, ale verím, že sa to každým dňom zlepší. Bundu (dúfam) využijeme na rýchle presuny aj v zime, aspoň nebudem musieť vláčiť so sebou toľko oblečenia, keď sa oblečenieme "spolu".
@diapozitiv01 no práveže neviem, také pekné úpletové by som chcela našiť.... na to pul si ona kúpi.... ale keby som ušila látkové plienky nohavičkové - neviem ani poriadne ako sa volajú.... aké vrstvy mám dať, zatiaľ by som ušila dve nohavičky..... tak som myslela, že zvonka by bol úplet, zdnuka froté? možno je to blbosť... neviem

Trošku to tu zahltím fotkami 😉 Dokončila som si nosiacu bundu... Moje OBROVSKÉ ďakujem patrí @jitu22, že spracovala skvelý návod na svojom blogu. Bez neho by som to neušila. Bunda nakoniec nie je taká, ako som si vysnívala - hneď na začiatku som vrecká všila príliš nízko a tým je bunda moc dlhá. Má aj ďalšie chyby a nesedí mi tak dobre, ako som chcela, ale už je to jedno, poslúži danému účelu a to je hlavné.