Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla Koláč nepeč a vyprdni se na ně,buď to pochopí nebo ne.Třeba příště někdo upeče a nakonec nebudeš muset péct vůbec .S penězma vím co to je na druhé dítko jsem čekaly dlouho a nakonec jsem byla 3 měsíce úplně bez peněz.Ale přežily jsme,ikdyž s odřenýma ušima,ale přežily.Držte se holky,třeba zima letos příjde dřív.Budem za ní prosit.Já to období mám nejraději ze všech 😀 😀 teda abych nekřivdila jaru to mám taky moc ráda 😀 😀 Já jsem zimní typ.Miluji zimu a jejraději bych se odstěhovala do nějakých severských krajin.Pro mě ideální dovolená je Norsko,Švédsko,Rusko 😀 😀 😀 Plánujem i s manželem,že jak kluci budou už samostaní,nebo alespoň vydrží u tchýně déle jak hodinu. 😀 Vyrazíme s psíkama na dovču. 😀
@caramilla to mi přijde skoro nefér, že se to od tebe čeká...vdyť by bylo hezké, kdyby pokaždé přinesl něco někdo jiný. A souhlasím, kašli na to a kup sušenky, třeba se chytnou za nos a nabídnou upečení na příště 🙂.
A moc se mi líbí, jak Jasmínce sedí tvoje trička - nechystáš udělat placený střih? Já má sice obkreslený celkem dobrý, ale v detailech to není ještě úplně precizní ( jsem hnidopich 😀 ).
Mě fakt už dneska odvezou, ráno se Mína pos. pob... a akci jsem musela zrušit, ale jako máme tu teď hezky uklizeno, fakt super... Ještě, že jsem nic nepekla. Ve 2 jsem šla spát, v noci 3x vstávala k Míně a ráno od 7 na nohou, protože lítačka na WC. Jasmínka tu stála nad připraveným programem a plakala, že nepřijdou děti. Mě jí je tak líto a sebe taky ☹
@lenasss Já zimu nesnáším, podzim je ještě dobrej, i když je pravda, že tak do října, listopad je můj nejméně oblíbený měsíc, protože je furt hnusně, vlezlá zima, ale nic z ní. Sníh je alespoň hezký na pohled, ale jinak zimu ráda nemám, protože je dlouhá a když někam jedeš, musíš dolovat auto z ledu, na což se fakt teda netěším ☹ Odhazování chodníku s břichem bude taky mňamka. Jak bude advent, tak alespoň svítí okénka a doma jsou svíčky, tak je to už lepší, ale listopad je fakt strašný měsíc 😀 Já naopak bych nejradši se na zimu přestěhovala někam do tepla, ale jednou jsme byla v březnu v Egyptě a dobře mi z toho nebylo, teda byla to asi nejlepší dovolená, co jsem zažila, totální ventil hlavy, ale bylo to takové divné, doma chodíš v zimní bundě a tam v plavkách, přišlo mi to pro to tělo takové nezdravé, že je zvyklé na málo sluníčka a chlad a najednou se peče a opaluje a tak. Ale nemocná jsem nebyla 😀
@kuna Hele, můj je obkreslený a upravený podle konstrukce - jako jak mají být od oka ty obloučky kolem rukou atp. Ale není konstruovaný, abych 1,5 hodiny rýsovala střih na tričko, tak to fakt teda dělat nebudu 😀 Mě právě přišlo tričko takové neprodejné, že přece to si každý obkreslí, ale když i ty bys ho koupila, tak to je podnět k zamyšlení. Je pravda, že se na něj pár lidí už ptalo, obyčejné tričko a taky pyžamo. Jako na dlouhé blicí zimní večery si to píšu do deníčku 😀
Jinak ono je to tak, že to setkávání jsme mívaly na faře, tam většinou někdo něco upekl a nebo koupil koláčky. Mě ale baví hrozně moc péct a manžel to nežere, tak jsem toto vzala jako příležitost něco zajímavého upéct a nechat si to pochválit, protože peču podle mě fakt dobré věci 😀 Holky zezačátku třeba přinesly bábovku nebo bublaninu, ale postupně se došlo k tomu, že tady vždycky nějaká dobrota je a tak nosí třeba piškoty nebo sušenky, teda jedna, taková fakt rozumná holka, někdo přijde bez ničeho, ale to je tak všude. No a tím jsem si to na sebe uvázala. Ale teď, když ještě nově připravuju i program, tak toho už na mě visí hodně☹ Ale našla jsem včera recept na úžasně zajímavý koláč s hruškama a čokoládou, tak vyndavám máslo a prostě to upeču 😀 Já včera v 1 neměla změklé máslo, což mě ochránilo a alespoň 4,5 hodiny jsem na dnešek spala 😀
Ono je to prostě o tom, že jsem nasadila laťku moc vysoko, vždy francouzský dezert a výborná Fair Trade čerstvě pražená a mletá káva a jak nasadíš jednou laťku vysoko, znáš to 😀 U mě to není jen v tom kafi 😀 😀 😀 😀
@caramilla já myslím, že právě ty základní střihy by se prodávaly, protože hlavně maminky co začínají šít, tak třeba ani neumí vytáhnout střih nebo neví, kde ten střih sehnat. Nebo když už nějaký najdou, tak neví jak ho upravit a nakonec je to někdy pohodlnější koupit si střih než ho různě vykreslovat. Já jsem střih podle oblečení dělala 2x a pro mě žádná sranda, nemám to ráda, raději si vytáhnu nějaký z ottobre nebo burdy a podle stávajícího oblečení upravím
prosím prosím nemáte někdo na prodej úplet ve fialových odstínech, potřebuji to do kombinace s fialovým fleesem? Kamarádka chce udělat soupravu nákrčníku a čepičky pro malou a je blázen do fialové a já mám doma jen všechno do růžova a modra ☹
@caramilla Zatím je to ve stavu, že i když jsem střih přeměřovala, tak mi to je široké... takže to musím ještě zúžit... achjo, musím se pořádně naučit se střihama :-/ měla bych třeba nějaký nápady, ale na konstrukci to ztroskotává.. Jinak jestli to bude reprezentativní, tak se samozřejmě pochlubím 😎
Doufám, že vám bude už jen lépe! Teďka to strašně lítá, sousedka má obě děti nemocný, oběma píchali ouška, kamarádky dcerka už tři dny teploty a zvracení... Je to naprd. Radši nikam nechodit... 😔
a já celý dopoledne proležela, mám asi angínu. Vůbec nemůžu polykat.
@mehlo no, taky dobrý, šup k Dr. 😝
@elentari No, já se ani nedivím, jsem vylezla ven a tam je vedro na chcípnutí. Jako já nemám ráda zimu, jsem ráda, že bylo dlouho teplo, ale co je moc, to je moc...
Já právě uvažuju, zda dát Jasmínku zítra do školky, vypadá už dobře, podle mě jí už nic není, ale právě, jestli toho lítá tolik... ☹((( Ale zase s přístupem "nedám ji tam, něco chytí", ji můžu rovnou odhlásit... Ach jo...
@caramilla Je mi jasný, že potřebuješ mít čas na práci... ale jestli je teďka zesláblá a oslabená, tak tam spíš něco chytí...:-/ se poptej učitelky, klidně jim tam brnkni, jestli jsou děti nemocný, nebo ne. Třeba u nás (mamka je učitelka v MŠ), vě školce ani moc nemocných dětí není, protože všechny, co to postihlo, jsou doma...
@elentari já myslím, že u nás ve školce jsou děti víceméně zdravé, zvracela tam s Mínou jedna holčička, ale jinak jsou snad celkem v pohodě. Já jsem se na to dneska ptala kamarádky Dr. a ta mi řekla,že to je úplně jedno, že bude nemocná tak jako tak, že když ji dám zítra, chytí něco zítra, když ji dám až v pondělí, chytí něco v pondělí, že oslabenost by neřešila, protože něco chytí tak jako tak. Jako fakt povzbudivé 😀
děvčátka 🙂
v mtx mají pekného beránka 🙂 http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... nenaskládáme ty 3 kilečka některého? 🙂 Do těch 3 kg by to bylo 6m.
Cooo? 😀 😀 😀
jo a něměla byste některá tip na čepičku pro miminko z lamy? Jedna paní po mě chce pro asi 2 měsíční mimčo čepičku a takové ty obyč rukavičky z lamy, tak nevím. TAkové cosi pidi jsem ještě nešila 😀
@lenasss tak já jsem pravý opak. Zimu nesnáším, jen o Vánocích jsem ji ochotná tolerovat. Pro mě je nejkrásnéjší léto a teploty mezi 30-35°C To je prostě nádhera 🙂 Ale je to divné, neb máme švédské předky a já sama jsem severský světlý typ, takže na jih rozhodně nepatřím 😀
@bordino jéé, ty kukly jsou boží 😀 Uška prostě parádní 🙂
@bulinka asi bych tu někde našla ještě kousek tohoto http://kremik.sk/latky-textil-metraz/uplety-bav...

@elentari to bych musela jít hledat svá skryptíčka, a to se mi fakt nechce. Ale já mám pocit, že jsme ho tam nedělali. Ale my šili normální sukni, ta pouzdrová je vyšší, tak tam ti ten záševek asi ještě vyjde. Pokud je to fakt cancourek, tak ten bych nešila, pokud už je to delší, tak bych ho tam radši ušila.
Jinak sedlo se tvoří tak, že si uděláš základní střih, pak si naneseš cca jak chceš vysoké sedlo, to v tom střihu prostě nůžkama odstřihneš, záševek si složíš a to, co ti vyjde za "rohlik" je to sedlo, ve kterém je záševek vypuštěný dovnitř a nešije se a tak to obkreslíš na látku a přišiješ ke spodku. Já bych tam vzadu asi ten záševek nešila, mě to přijde divné. Myslím, že jsme ho tam fakt nedělali, ale hledat ty papíry fakt nejdu 😀