Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bordino Zde -- https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ah... a FB skupina zde https://www.facebook.com/groups/1421734591388892/.
@caramilla Nemoci dětí hodně souvisí s rodinnou situací a tím, co se děje kolem dítěte, věřím v to, klasický doktor ti to nepotvrdí, ale alternativci ano. První syn vždy 1x do roka nachlazení, krom jedné střevní virózy, kterou měl jako miminko a byl 3 týdny v nemocnici na kapačkách (pokud to tedy zvládáte doma, je to ta lepší varianta, na infekční by tě těhotnou nepustili a Jasmínka by tam musela být sama), neměl žádnou vážnější nemoc. Loni jsem byla těhotná, on už byl druhák a byl nemocný snad 10x, dokonce měl poprvé v životě antibiotika. Na miminko se hrozně těšil, je to taková chůva, ale prostě musel tu změnu nějak vstřebat a asi na to reagoval právě takto, protože letos je to už zase lepší. Mladší synek si klasicky odmarodil první rok ve školce, pak už to bylo výrazně lepší. Já hlavně teď u třetího dost přehodnotila priority a říkám si, že děti nebudou vzpomínat na to, kolik jsem toho prodala na Fleru, ale jak jsme spolu blbli, chodili na výlety, četli knížky atd., takže to tolik nehrotím. Nebudou mít na Vánoce všechno, co si přejí, ale snažím se teď s nima všema trávit víc času a míň šít🙂
@bordino https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ah...
a na FB je skupina
@petkasv 😎 neuveriteľné 😵 nech si skoro fit!
@ucitelka70 ja rodinným a priateľským novorodeniatkam dávam Pul vrchnáčky - veľkosť M je taká uni, na sucháč ani patentkovač netreba. Vkladačky a extendor. Aj nohavičková plienka je fajn - dá sa použiť prakticky čokoľvek - úplet, froté, teplákovina - https://sites.google.com/site/latkovky/navody/p... . Akurát na pulky a vkladačky musíš kúpiť materiál.
@zuzu_epona 😵 krásna je a verím, že aj funguje super! S tým vrecovým výzorom sa netráp, bez drobca i tak veľmi asi von nechodíš. A s ním to vyzerá skvele 😉
@zuzkasim u nás je to lehká střevní potíž, včera ráno byla si 5x na záchodě, pak jsem dala enterol a byla dobrá, jedla, hrála si, smála se, úplně normální dítě. Dneska ráno 1x řídké, protože jsem se včera vykašlala na dietu a dala kus pizzy a podle mě to bylo z toho, teď je u babičky a lítá venku. Podle mě taky asi záleží, jak moc agresivní ten střevní bacil je, toto je taková ta podle mě jednodenní záležitost. Dr. mi řekla, že se jí alespoň hezky pročistí střeva 😀 Nemocnost s psychikou určitě souvisí, ale nemyslím si, že to, že jsem těhotná souvisí s tím, že ona je nemocná, spíš si myslím, že je to prostě hodně blbý teplý podzim v kombinaci s chozením do školky. Na podzim je nemocná každý rok až do těch prvních mrazů, bylo to tak i před 2 lety, byla nemocná do února, neustále dokola a to jsem kojila a těhotná jsem nebyla 😀 , tehdá to souviselo s tím, že začal do školky chodit synovec a ona od něj všechno chytla a to jsem si myslela, že až ona bude chodit do školky, tak už bude zocelené od synovců, ale asi není 😀
Jinak teorie naší kamarádky Dr. je, že průjem má z Prahy z metra, protože jako každé dítě na všechno sahne a olizuje si ručičky... 😠
No, výlet do Prahy se nám fakt zase vyplatil 😀 😀 😀 😀
Jinak do školky ji nedávám kvůli tomu, abych vydělala peníze, ona je tak hodná, že když je zdravá, tak udělám hodně i s ní, ona si hraje a já pracuju, tím, že ji dávám do školky, tak ubírám sama sobě, protože musím dělat svačinu, vozit ji tam, platit a tak. Dávám ji tam kvůli tomu, aby se naučila být bez maminky a s cizíma dětma, přijde mi to "zdravé", jinak školku nepotřebuju, protože doufám, že půjdu od února opět na MD a zůstanu další 4 roky doma. Cíl bylo, aby si letos zvykla, že za rok budu muset do práce a bude tam muset, ale naštěstí snad nebude. Tak otázka, zda to celé zrušit a nedávat ji vůbec, ale myslím, že by jí to asi bylo teď líto. Asi situace, kterou řeší hodně maminek... 😠
@petkasv - můžu umřít s tebou??? není mi asi tak hrozně jako tobě, ale na umření se cejtím 😝 😀 😀
@caramilla - s tou školkou je to fakt boj, řeším to samý. Co se nám narodilo mimčo, tak si předáváme nemoci pořád dokola. Většinou to přitáhne Honzík ze školky, pak to chytne Otík a pak občas i já 😝 Chtěla jsem do školky nedávat, aspoň do jara, ať se z toho vyhrabeme. Ale .... Honzík se doma už "nudí". Prostě mu už nevynahradím ten kolektiv a děti, se kterýma si hraje. Takže taky - babo raď!
Já vždycky po nemoci nechávala dlouho doma, aby se vzpamatoval a bylo to prd platný. Teď, jak byl naposledy nemocnej, tak jsem ho šoupla do školky hned, jak se zlepšil a už chodí v kuse 3 týdny (ťuk ťuk ťuk) !! Což je rekord, a to jsem si fakt myslela, že hned lehne.
Dávání do školky je pro mě vlastně taky spíš zátěž - musím tam jezdit autem, tahat sebou desetikilové miminko, pořád řešit nějaký "kraviny" (jako že on se umí vystíhovat a poblejt se na povel, takže když nechce něco jíst, tak začne zvracet apod.). Ale líbí se mu tam, no.... 😒
@crawler nádhera, nádhera!! Ty fotky jsou tak krásný, že bych si to snad zfleku všechno koupila 🙂
@bury No, to řešíme fakt to samé. Mě taky za dobu, co tam Mína chodí přijde, že je úplně jedno, zda si ji po nemoci nechám týden doma a nebo ji dám hned, protože nemocná přijde vždycky 😠 Jediné, co za to asi stojí je ten týden doma, co je zdravá.
Já jsem tam nechala v pondělí boty, má na podzim na ven do přírody jen jedny superfity a pak sněhule a v těch by se v sobotu upekla, tak tam zítra prostě musíme tak jako tak pro boty. A nechám to na ní, pokud tam bude chtít zůstat, tak ji tam nechám. Když bude nemocná, tak si ji pak nechám doma třeba 14 dní, aby byla chvíli zdravá. Před přehlídkou v Soběslavi stejně nebude chodit do školky, protože tam fakt teda musím 😀 😀 😀
Já jsem od ní zatím naštěstí nic nechytila, prý tyhle průjmy atp. jsou fakt typicky dětské, což jsem fakt ráda, protože pro mě by to asi nebylo nic moc.
Taky se teda rozhodnu, jaké zítra bude počasí, pokud lít, tak asi dojedeme pro boty a půjde tady k babičce.
Chápeš, já ještě mám tchýni ochotnou ji 4x týdně dopoledne pohlídat, zadarmo, přes zahradu, i s obědem klidně až do dvou odpoledne. A přesto jsem taková kráva, že ji vozím do školky 😀 😀 😀 😀 😀
@caramilla - no, tak jsme si to řekly a stejně víme prd, co dál dělat 😝 😀 😀 Teď byl teda nemocný jen mladší a asi jsem to od něj chytla, protože mám horečku a začíná mě bolet v krku. Takže zítra H. do školky půjde, ať můžu trošku odpočívat. Ale pořád řeším co dál. Mamka mě skoro ukamenovala, že když se tam těší a má to tam rád, tak ho tam přeci nemůžu najednou nedávat.... No ale pořád řešit doma nemoci (hlavně u toho mladšího), to se taky nedá 😝 U mě to bude hodně psychikou. Manžel není vůbec doma, jako fakt vůbec a já tím hrozně trpím, že jsem na všechno sama. Akorát se chodí domů najíst - čímž mi akorát přidělává práci 😀 A už dost - včera jsem tu řešila prací prášky, dneska školku a o tom ta diskuze není, ne? 🙂 abych nakonec nebyla narušitelka šicího vlákna 😀
Ahoj, jdu zase s chytrým dotazem 🙂. Není blbý kombinovat různé druhy softshellu na jedné bundě? Myslím třeba všechno "zimní" softshell podšitý fleecem, ale jiné parametry, jiný výrobce... ? Je to nějaký zásadní viditelný rozdíl v materiálu? Potřebuju zkombinovat něco, co mám doma a něco dokoupit...tak aby to nebylo blbý. Díky 🙂.
@bury 😀 počkej a neříkej,že váš Otipund (Ota?) váží 10kilo - jestli kojíš, tak asi 32% smetanu,ne? A pak,že naše Linda je cvalda- má 8,5kg v 8m,ale když si protahuje nožky,tak ani přes záhyby na stehýnkách není poznat, že je to holčička 😵😀 ale hlavně, že jim chutná 😵 jo a písni pak dojmy ze stylefixu😉
@anastazieb šmankote,díky moc za pochvalu😀 😵 a náhodou - červená se fotí děsně, ale dneska světe div se - to vyšlo myslím naprosto reálně (aspoň na mém monitoru)No a vzhledem k té tmě, která je u nás24h denně je Linda focená na parapetu (vnitřním 😀) přímo na okně...
@zuzkasim mě se líbí všichni ježci - nejvíc modří a limetkoví a podle objednávek se tihle líbí i ostatním,ale ti červení mají taky kouzlo a rozhodně naživo jsou hezčí než na fotce v mylly shopu a dokonce je fajn, že je maminky právě objednávají i klukům (už asi 5.objednávka pro kluka )
@bordino merino už odeslali - žasnu,že převod peněz z čr do finska trvá 2 dny 😲 to je už po několikáté,co to takhle rychle odeslali, takže jestli v německu zase nebudou mít nějaký svátek 😀 tak počítám,že v pondělí či úterý to je zde, takže kdybys přeci jen ty hvězdy chtěla, tak napiš do IP (vím, že sis něco objednala u Ally, ale nevím, zda brala tyhle hvězdy nebo ty ježky či co já vím 😉 )
@caramilla já bych ti právě ten střih koupila ráda, protože ono se to nezdá, ale hezky sedící dívčí tričko taky není jednoduché. Klučičí je lehčí, je volnější a tak nemusí sedět tak tip ťop, ale u dívčího stačí, aby se udělaly moc široké ramena a holčička naráz vypadá jak vyhazovač z klubu 🙂. Co já triček už zmršila, než jsem se někam dopracovala a za rok jí budou malé a budu mršit znovu 🙂
@crawler - jojo Otík má 10 kg 😝 ve skoro sedmi měsících 😀 V úterý na pohotovosti jsme se taky nestačili divit.... No a kojím 😀 Honzík (3,5 roku) má 14 kg, tak jsem zvědavá, kdy ho dožene 😀 On je sice silnej, ale není to takový to mimino "mišelin" a je i celkem pohyblivej.... kutálí se přes celej obývák. No mám co nosit.
@crawler tak už to mám.... flízačky budem vedieť ušiť, mám doma krásny flíz ešte od vlani - ľadových medvedíkov na žltom, z toho by boli pekné flízáčky... materiál teda mám, a ešte poprosím poradte, ako to funguje s nimi.... do flízakov dávate už len vkladačky? ale nie medzi dve vrstvy, či áno? a strih môžem použiť ha flízaky hocijaký?

@michamicha Klidně udělej zaoblené, to nehraje roli 🙂