Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Vaše teorie o zdraví a školce mě baví 😀 Jolanka byla na každou nemoc neuvěřitelně náchylná a skončilo to s nástupem do školky. Takže je jasné, že se mnou doma trpěla 😀 😀
@lenasss prosím tě, jak jsi háčkovala ten nákrčník....to máš z jakých sloupků? Na mmb jsem našla tohle http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=12738 Ale ty to tam máš asi trošku jinak, že? .....sím, sím....dlouhé zimní večery se blíží.... 😉
JInak k šití....dnes jsem se mezi vysvětlování matiky, zkoušením ostatních předmětů pro 7 a 8 ročník odreagovávala šitím pyžámka pro synovce 😀 😀 😀 😀
Můj stroj odmítá šít soft 😠 . Vyměnila jsem jehly, nitě, patky, cívky napětí nitě a nic a ostatní látky šije normálně, nechápu to
@palosek nevím jak to vysvětlit 😅 Nepíchneš háček do očka jako obvykle,ale pod něj jako mezi ty dva sloupky .A háčkem č.4 budeš háčkovat ještě na jaře.Nechceš si pořídit větší a dát třeba dvojitou přízy vážně ty nákrčníky potom vypadají vzdušnějc.Já už si říkala,ža i ta 7mička byla malá
@bury mi to měli loni to samé starší prvním rokem ve školce a pořád nemocný.Byl týden ve školce tři týdny doma.Dostával rýmy a ty mu lezly do uší a asi 5x mu píchaly ucho a nakonec to vygradovalo v červnu byl celý měsíc na ATB a pořád horečky.Potom přes prázdniny zdravý a v září jsem se třepala co bude a on je,kromě té angíny co měl teď,zdravý.Nevím čím to je,ale chce to ho tam dávat a určitě se ta nemocnost spravý uvidíš.Já tomu taky nevěřila,ale právě paní doktorka mi říkala.Hlevně ho tam dávejte ať si vytvoří imunitu a druhé dítko to bude dostávat od něj a imunitu bude mít po nástupu do školky dobrou.Tak za mně dávejte je tam až se teda úplně uzdravý a vydržte to.Vím,že je to na palici,ale asi to jinak nejde. 🙂
@ucitelka70 flísáčky fungují stejně jako vlňáčky, takže ideální jsou na spaní a pro nesedící miminka - resp,když bude plenka nacucnutá a dítko si sedne,tak hrozí, že to provlhne díky tomu tlaku - včera byla malá hodně počůraná,ale neprovlhlo na oblečení nic,protože ležela a čtvercovka se dala ždímat. Mám to ze 2 vrstev flízu+ v mokré zóně je ještě 3.vrstva, střih použij prostě jako máš na svrchní kalhotky. Já u tohohle experimentovala a nenarvu pod něj kalhotovku - jen plenky narovno...první flísáčky jsem šila z irmy před 2 rukama,ale ty fakt toho neudrží tolik jako tenhle flís
@sinala no to je drsný, tolik zipů bych asi nepospojovala, já mám problém našít jeden.
Jinak Dr. se nekonal, jsem si řekla, že to zkusím doma sama a až potom k Dr., když to nepomůže. Dneska se cítím trošku líp, v krku teda bolí jak čert, ale už nejsem taková zesláblá. Včera když jsem šla pro malýho do školky, tak se mi tam zatočila hlava a málem jsem sebou švihla.
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli není nějaká tabulka na softshell nebo kde se dá sehnat nejlevněji. Díky moc!!!

@crawler - jo a dojmy písnu, až se k tomu dostanu 😉 já jsem chcíplá, Otík taky ještě nic moc, takže nějaký šití nebude. A až bude, tak se chystám na spoďáry pro sebe 😉
Když jsme u toho spodního prádla - hodně nosím košilky, nemám ráda, když mi táhne na záda, tak bych si ušila nějaký delší - jsem celkem vysoká a věčně mi to leze z kalhot. Jak mám udělat ramínka? Čím to olemovat? Klasickou lem. gumkou? Sakra to zrovna ani nemám žádnou vhodnou barvu 😖