icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bury
7. nov 2013

@crawler - jo a dojmy písnu, až se k tomu dostanu 😉 já jsem chcíplá, Otík taky ještě nic moc, takže nějaký šití nebude. A až bude, tak se chystám na spoďáry pro sebe 😉
Když jsme u toho spodního prádla - hodně nosím košilky, nemám ráda, když mi táhne na záda, tak bych si ušila nějaký delší - jsem celkem vysoká a věčně mi to leze z kalhot. Jak mám udělat ramínka? Čím to olemovat? Klasickou lem. gumkou? Sakra to zrovna ani nemám žádnou vhodnou barvu 😖

kuna
7. nov 2013

@caramilla ano ano, přesně tu jsem měla na mysli 😀 😀 😀

bordino
7. nov 2013

Vaše teorie o zdraví a školce mě baví 😀 Jolanka byla na každou nemoc neuvěřitelně náchylná a skončilo to s nástupem do školky. Takže je jasné, že se mnou doma trpěla 😀 😀

palosek
7. nov 2013

@lenasss prosím tě, jak jsi háčkovala ten nákrčník....to máš z jakých sloupků? Na mmb jsem našla tohle http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=12738 Ale ty to tam máš asi trošku jinak, že? .....sím, sím....dlouhé zimní večery se blíží.... 😉
JInak k šití....dnes jsem se mezi vysvětlování matiky, zkoušením ostatních předmětů pro 7 a 8 ročník odreagovávala šitím pyžámka pro synovce 😀 😀 😀 😀

sinala
7. nov 2013

Včera mi stroj nechtěl šít soft, tak jsem ušila jednu věc z nekonečného seznamu, pouzdro do školy. Dcera si sama vybrala zipy i si je rozvrhla. Inspirace byla z internetu. A mám z něj radost, jednak proto, že jsem ho ušila za jeden den 😀 😀 😀 a mělo obrovský úspěch ve škole 😀 😀 😀

lenasss
7. nov 2013

@palosek to je stejné jak jsem to dělala já.Jen jsem měla háček 7 místo 20 a proto to je trochu jiné 😉

palosek
7. nov 2013

@lenasss ....aha....no, já mám po ruce jen háček č. 4 😀 Základ mám hotový, jen ted bádám, jak tam píšou u polosloupků nepíchat do očka, ale mezi ně....KDE mezi očka??? 😨 😨 😨 Jsem nějaká natvrdlá 😅 😅
@sinala Tak to je bomba..... to by byl krásný dárek 😵 😵 😵 😵

caramilla
7. nov 2013

@sinala tý jo, to je boží! 😵 😵 😵

anfei
7. nov 2013

@crawler Jéé, si mě potěšila 🙂 . U nás v pondělí při osmiměsíční měla 8,4 a doktorka se mě ptala, jest-li jí, že moc nepřibrala - za 2 měsíce 0,6kg, což oproti předtím je fakt pomalejší, ale zase se začala plazit 😀.

eustoma
7. nov 2013

@zojec teraz som mklad na kapsy. su nadherne. fakt krasne!

majamat
7. nov 2013

@sinala no to vyzera super.

sinala
7. nov 2013

Můj stroj odmítá šít soft 😠 . Vyměnila jsem jehly, nitě, patky, cívky napětí nitě a nic a ostatní látky šije normálně, nechápu to

sufik1
7. nov 2013

taky jsem trošku šátečkovala @ivuska.h
teda na @petkasv nemám, jen 15 kousků.... minky, lama, úplety, flís....

papajka7
7. nov 2013

@ivuska.h mozu sa pridat aj slovenky,ako projekt sa mi velmi paci,pomohla by som,len neviem ako z organizaciou,nerozmysla si nahodou

lenasss
8. nov 2013

@palosek nevím jak to vysvětlit 😅 Nepíchneš háček do očka jako obvykle,ale pod něj jako mezi ty dva sloupky .A háčkem č.4 budeš háčkovat ještě na jaře.Nechceš si pořídit větší a dát třeba dvojitou přízy vážně ty nákrčníky potom vypadají vzdušnějc.Já už si říkala,ža i ta 7mička byla malá

lenasss
8. nov 2013

@bury mi to měli loni to samé starší prvním rokem ve školce a pořád nemocný.Byl týden ve školce tři týdny doma.Dostával rýmy a ty mu lezly do uší a asi 5x mu píchaly ucho a nakonec to vygradovalo v červnu byl celý měsíc na ATB a pořád horečky.Potom přes prázdniny zdravý a v září jsem se třepala co bude a on je,kromě té angíny co měl teď,zdravý.Nevím čím to je,ale chce to ho tam dávat a určitě se ta nemocnost spravý uvidíš.Já tomu taky nevěřila,ale právě paní doktorka mi říkala.Hlevně ho tam dávejte ať si vytvoří imunitu a druhé dítko to bude dostávat od něj a imunitu bude mít po nástupu do školky dobrou.Tak za mně dávejte je tam až se teda úplně uzdravý a vydržte to.Vím,že je to na palici,ale asi to jinak nejde. 🙂

crawler
8. nov 2013

@ucitelka70 flísáčky fungují stejně jako vlňáčky, takže ideální jsou na spaní a pro nesedící miminka - resp,když bude plenka nacucnutá a dítko si sedne,tak hrozí, že to provlhne díky tomu tlaku - včera byla malá hodně počůraná,ale neprovlhlo na oblečení nic,protože ležela a čtvercovka se dala ždímat. Mám to ze 2 vrstev flízu+ v mokré zóně je ještě 3.vrstva, střih použij prostě jako máš na svrchní kalhotky. Já u tohohle experimentovala a nenarvu pod něj kalhotovku - jen plenky narovno...první flísáčky jsem šila z irmy před 2 rukama,ale ty fakt toho neudrží tolik jako tenhle flís

crawler
8. nov 2013

@bury v galanterce seženeš prádlovou gumičku lemovací - mívají ji v podobě třeba krajky apod.... a barvy právě prádlové - bílá,krémová, černá...😉

crawler
8. nov 2013

@sinala bomba!jsem to tady zahlédla v jednom inspiračním albu,ale nenapadlo mě využití,ale když to tady píšeš, tak mě napadá, že by to byl skvělý dárek pro synovce puberťáky 😵

petkasv
8. nov 2013

@sufik1 Krásný, krásný, krásný 🙂

petkasv
8. nov 2013

@sinala to je boží 😵

petkasv
8. nov 2013

@sinala furt to nejde???? to je divný ☹ jááá už vím proč, protože ho určitě letos nebudete potřebovat 🙂 bude krásně žádná zima 🙂

jemi
8. nov 2013

Šatičky z minulého týdne (zužitkovala jsem částečně malinový velur, který pro malého Honzíčka asi neupotřebím) a včerejší akce tričko Fano pro Elinku.

lenasss
8. nov 2013

@petkasv nestraš zima určitě příjde brzy 😀 😀

mehlo
8. nov 2013

@sinala no to je drsný, tolik zipů bych asi nepospojovala, já mám problém našít jeden.

Jinak Dr. se nekonal, jsem si řekla, že to zkusím doma sama a až potom k Dr., když to nepomůže. Dneska se cítím trošku líp, v krku teda bolí jak čert, ale už nejsem taková zesláblá. Včera když jsem šla pro malýho do školky, tak se mi tam zatočila hlava a málem jsem sebou švihla.

semy.cz
8. nov 2013

@sinala to pouzdro je skvělý!!! díky za inspiraci, určitě ho ušiju pro neteř a možná i pro druhou 🙂

semy.cz
8. nov 2013

@sinala jenom se ještě zeptám, začišťovala jsi nějak ty sešité zipy? nebo si to šila rovnou stehem tkerý to začišťoval?

svela
8. nov 2013

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli není nějaká tabulka na softshell nebo kde se dá sehnat nejlevněji. Díky moc!!!

lenasss
8. nov 2013

@svela softshell koupíš +/- všude za stejnou cenu.Stačí dát do vyhledávače softshell metráž a vyhodí ti to obchody kde se prodává vybereš si určitě 😉

caramilla
8. nov 2013

@mehlo Tak se drž 😉
@sinala tvůj stroj dostal alergii na softshell 😀 😀 😀 U Veritasky mě to teda fakt překvapuje 😕