Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
a jinak díky za názory. tak teď nevím 😀 trochu se bojím toho, že tak bude nějaký problém, který já si při šití neuvědomuju a bude průser 😀 Taky fotonávod je fajn, ale to mě nenapadlo fotit, takže musím ušít další a kde na ni vzít čas... Tímto hledám testujícího dobrovolníka, který to podle střihu zkusí ušít a řekne mi, jestli je to pochopitelné 😀
@kuna
@bury jojo, holky, souhlasím - myslím, že do roku minimálně je v pohodě nemít palčáky, ale mám za úkol je ušít na stejně staré dítko, takže když si paní přeje, tak budou palčáky. Linda má z merina už po Fanouškovi - jen takový natahováčky,ani to nemá gumku ani náplet kolem zápěstí,ale jsou úzké a zastrčím vždy do kabátku a je to 😉
mám za úkol ušít červené utěrky... taky mě napadly zbytky froté... co myslíte - je lepší dadka nebo polášek? Popřípadě jestli Polášek, na jaké číslo tam voláte?
@anastazieb
@zuzkasim ja měla doma bambusovy vyplnet i bambusovy flis tři druhy a dost se to lišilo. Asi záleží na výrobci. 😉
@sufik1 já dávám bud normální a pod ně krytku (na tu 116 je potřeba 100 cm nebo 105 cm a tak dlouhý nepromoky jsem už nenašla, navíc prostě nepromokavý jsou tuhý a na tom dítěti se hůř oblíkaj, prostě spodní krytku mám radši) nebo ty nepromokavý. v 86 je 70 cm dlouhý.
Potřebuju vzadu od krku do rozkroku (v pleně, pokud má), délku rukávů od krku (měřené při ohnuté ruce) a délku nohavic od rozkroku. Zbytek už upravím. PROSÍM, NEMÁTE JEŠTĚ NĚKDO DÍTĚ VELIKOSTI 104/110? víc měr je lepší
@bury o přetlaku mi ani nemluv 😝 momentálně mám 1 000 chutí něco roztřískat 😝 minimálně alespoň talíře 😀 😀
Dámy až sem zase jednou napíšu že mi někdo poprosil o ušití něčeho velkého,podšitého,případně ještě zatepleného...např zimní fusak(momentálně) či hrací deka pro dvojčata velikostí zabírající půl našeho obýváku(předloni na vánoce) tak se prosím některá obětujte a přijeďte mi nafackovat 🙄 😝 😀 díííky 😉
ja mám
dĺžka od krku po rozkrok 50 cm, odmerala som až medzi nohy
ruka 45cm
noha 39 cm- nosí veľkosť 104
postava normálna, štíhla, nie až moc útla a dlhé nohy
@palosek myslis bambusovou teplakovinu z MTX? Jinak nevim, cim se to vyznacuje, ale treba z bamb. flisu ze SD klidne muzes usit teplaky...
@anastazieb b.teplakovinu jsem z mtx měla růžovou, ale to zas bylo něco jiného. To je stejně jedno. 😀 a ten b.flis,co mam doma, tak z něj bych tepláky teda nesila. 😀 To si každý musí rozhodnout podle sebe, co se mu z čeho líbí. 😉
@sinala podle toho,který..ten střední ....ten jo, ale český nebo silný za mne neeee. 😝 😀 😀
@palosek no jako já bych z toho tepláky taky nešila, ale přišlo mi to stejné, jako počesaná teplákovina z MTX 😉
@fionka1711 no ta je náááádherná 😵 😵
@fionka1711 nádherná modelka 😵
@fionka1711 to je ale krásná modelka!

@kuna Jo rychlovka 😀 První jsem šila tři dny, než jsem to vykoumala 😀 další dvě už byly cca 4 hodiny ;)