icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

papajka7
11. nov 2013

tak nieco odo mna,supravicka pre malu 😵

jitule23
11. nov 2013

@mehlo zkus ještě léčbu doplnit o Laktobacili - tablety se koupí v lékárně, ať se rychleji obnovuje imunita

crawler
11. nov 2013

@kuna prosím Tě - jak cca vypadá střih na ty palčáky - jsem debžot bez představivosti - kde je nalepený ten palec? všechno krásný (nejvíc se mi líbí aplikace na těch semiškových tepláčkách) 😵

mehlo
11. nov 2013

@jitule23 dík to mě nenapadlo.

lenasss
11. nov 2013

@crawler myslím,že @caramilla má střih na palčáky

katka82
11. nov 2013

Tak jako abyste si nemysleli že se jen flákám 😉 😀 tunička a tepláčky pro kamarádky děti,pak pro mini mimi čepička a muchláček 🙂 pro Vašíka čepice aby to ladilo k ještěrkám a nakonec 3 AIO kapsovky 😉

mehlo
11. nov 2013

@crawler uděláš šev přes celou šířku rukavice ve výšce palce a přikreslíš ho tam. Na té spodní části ho budeš mít jako nahoru a na té vrchní části úplně stejně, akorát ti bude sahat dolů.

mehlo
11. nov 2013

@katka82 ta čepice je boooží

katka82
11. nov 2013

@mehlo kuju 😉 😀 staršímu jsem ji udělala taky 😉 ale jen okatou a v jiné barvě 😉 vyblesknu časem 😀

kuna
11. nov 2013

@sufik1 krásné soupravy! Na sloní trička se chystám už rok taky 🙂
@crawler plínky úplně muchlací! Já naopak šiju jen sucháče, patentky mě neba 🙂
@bordino víkendové kombinézy - počítám rychlovka za 3h, ne? 😀 krásné
@arlette krásné softky i miminčí set!
@papajka7 ty tvoje tyrkysové kreace jsou nádherné!
@katka82 všechno hezké, ale ta kombinéza je super!

@crawler jak píše @mehlo, nebo můžeš být lenoch, jako já, a střih si vyštrachat na netu 😀
tady je jeden dospělácký, ale asi jsem slepá, ale nenašla jsem pak nikde link na stažení, tak jsem si vytiskla papír se čtverečkama 1 palec a překreslila, ale ještě jsem je nešila http://www.thisheartofmineblog.com/2012/02/28/f...
a podle tohoto jsem šila ty dětské, jen příště tak o půl cm prodloužím palec http://www.ikatbag.com/2010/10/mittens-and-they...

jinak ty tepláky s hvězdama jsem někde viděla, možná FM, ale už nevím 🙂

katka82
11. nov 2013

@kuna děkuju 🙂 myslíš ty ještěrky?to je komplet 😉
holky prosím o držení palečků 😅 právě se jdu vyrhnout na zimní fusak pro kamarádky postiženou holčičku(5 let) origo nový totiž stojí až 6 000 kč 😝 síla co 😝 takže mě poprosila zda bych jí ho neušila a já samo nikdy neřeknu ne 😅 myslete na mně 😀

mehlo
11. nov 2013

@kuna však já mám střih vyštrachaný taky z netu, byl to myslím free z Ottobre. Ale byla jsem z něho loni docela zklamaná, protože byl strašně obrovskej, tak jsem zmenšovala a zmenšovala až byl nakonec malej. To je můj věčný problém

mehlo
11. nov 2013

@katka82 držím pěstičky!!!!! já dneska snad konečně došiju to pyžamo

katka82
11. nov 2013

@mehlo díky budu to potřebovat 😉

esteruska
11. nov 2013

@bordino zpoplatnění bude fajn, aspoň to nebudu šít v únoru a nemusím pátrat po tvé adrese, abych mohla něco poslat na oplátku a ty nebudeš zavaléná čokoládou...pro nás co ji budeme šít cca měsíc je ideální tato verze, víc velikostí bych brala

lenasss
11. nov 2013

@katka82 taky budu držet palečky,a určitě to zvládneš.Jsi holka šikovná 😉

crawler
11. nov 2013

@kuna perfektní - stačí mi vidět vyfocené ty jednotlivé střihové díly a já už to nějak splácám podle Lindiné tlapky- budu šít z dvojité vrstvy merina, děkují 😵

crawler
11. nov 2013

@katka82 jé, ta úplně vlevo byla naše 1. plenka od tebe a bylo rozhodnuto,že se naučím šít 😵

katka82
11. nov 2013

@crawler 😀 😀 jj konečně má ta vaše plenka sestřičku 😉 😀 😀
@lenasss díky 😉

saaralota
11. nov 2013

@bordino souhlasím s placeným střihem, je to fér řešení.

palosek
11. nov 2013

@zuzkasim jen pro upřesnění.... Bambusove forte není askamit. Aksamit je velur. A flis není vyplnek. Aspoň ja mam pod těmito názvy rozdílné látky. A měla jsem je všechny doma 😉 Možná to mají na obchůdku jinak...to netuším. 🙂

kamishek
11. nov 2013

holky, nemáte prosím některá Burdu 5/2004 k zapůjčení? sháním ještě i 11/2003 a 4/2010 (ale ty by měly jít když tak sehnat i v naší knihovně, i když už pěkně dlouho nejsem schopná se tam dostat v otvírací době)

macin73
11. nov 2013

Tak můj poslední šicí počin v podnájmu - pyžamové kalhoty. K triku jsem se už nedostala, zasekla jsem se na těch rukávech ze dvou dílů, ne a ne je sešít hezky rovně... 😖 tak třeba v novém se mi to povede 😕. Jinak včera jsem s těžkým srdcem zabalila oba stroje a veškeré šicí příslušenství (kromě látek), v pátek začíná akce kulový blesk. Jsem zvědavá, kdy je zase vybalím. Pořád si maluju, že "doma" už to půjde líp (i časově) 😝.

zuzkasim
11. nov 2013

@palosek Tak nějak na pohled a podle popisu mi to připadalo dost podobné, rozhodně si myslím, že to jde právě stejně využít. Jo, teď se dívám, že na šijemdětem je u Bambusovo-konopného flísu psáno "Odborně se těmto látkám říká výplněk, vypadají trochu jako silná teplákovina". Já mám jen ty materiály od mechulky, hlavně kvůli lepší ceně. Sají krásně, nevadí jim na praní ani tvrdá voda, akorát to sušení... ale už jsem to taky trochu vychytala. Já totiž našla přímo výrobce, je kousíček od nás, ale nejsou ochotní prodávat maloobchodně, jedině celé role a smlouvu s nima☹

anastazieb
11. nov 2013

@zuzkasim @palosek je pravda, ze bambusovy fliz je vlastne pocesana teplakovina (tj. vyplnek). U ostatnich latek plati teplakovina=vyplnek a fliz je proste fliz (jako flisova bunda). Jinak frote je jasne a aksamit je velur, je to proste na povrchu takove sametove. Mám pocit, ze to je vlastne to frote, ale pocesane ty smycky. Ale to nevim jiste.

kuna
11. nov 2013

@crawler já myslela, že budeš šít pro staršího 🙂. Já na K. právě palec dělat nebudu, protože si pamatuju, že s J. byly strašné boje jí ho tam navléct a v rukavicích v něm moc citu neměla. Takže si to ulehčím 🙂

anfei
11. nov 2013

@zikie Dělala jsem podle Fehmarn z FB a dobrý http://www.farbenmix.de/de/fehmarn.html

bury
11. nov 2013

@bordino - já o střih zájem neměla - v životě bych něco takový nezvládla, už vůbec ne bez podrobného fotonávodu, ale určitě ti schvaluji zpoplatnění 😉 Ty kombinézy máš krásný a jsou fakt promyšlený. 😉

bury
11. nov 2013

@crawler - myslíš, že už se pro Lindu vyplatí rukavičky s palečkem? Já chtěla taky něco spíchnout - spíš na teď, než začnou opravdu mrazy a myslela jsem, že udělám bez palce... těmhle prckům to ještě stačí.

bury
11. nov 2013

@katka82 - fusak se ti určitě povede 😉 Honzík zrovna kouká na Bořka a jak čtu tvoji zprávu, tak tam zrovna křičí "dokážem to postavit??? ano! dokááážem" 😀 😀 takže "dokážu to ušít?" "anoooo, dokážeš" 😀 😀
Asi mi už doma hrabe.