Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@sufik1 krásné soupravy! Na sloní trička se chystám už rok taky 🙂
@crawler plínky úplně muchlací! Já naopak šiju jen sucháče, patentky mě neba 🙂
@bordino víkendové kombinézy - počítám rychlovka za 3h, ne? 😀 krásné
@arlette krásné softky i miminčí set!
@papajka7 ty tvoje tyrkysové kreace jsou nádherné!
@katka82 všechno hezké, ale ta kombinéza je super!
@crawler jak píše @mehlo, nebo můžeš být lenoch, jako já, a střih si vyštrachat na netu 😀
tady je jeden dospělácký, ale asi jsem slepá, ale nenašla jsem pak nikde link na stažení, tak jsem si vytiskla papír se čtverečkama 1 palec a překreslila, ale ještě jsem je nešila http://www.thisheartofmineblog.com/2012/02/28/f...
a podle tohoto jsem šila ty dětské, jen příště tak o půl cm prodloužím palec http://www.ikatbag.com/2010/10/mittens-and-they...
jinak ty tepláky s hvězdama jsem někde viděla, možná FM, ale už nevím 🙂
@kuna děkuju 🙂 myslíš ty ještěrky?to je komplet 😉
holky prosím o držení palečků 😅 právě se jdu vyrhnout na zimní fusak pro kamarádky postiženou holčičku(5 let) origo nový totiž stojí až 6 000 kč 😝 síla co 😝 takže mě poprosila zda bych jí ho neušila a já samo nikdy neřeknu ne 😅 myslete na mně 😀
holky, nemáte prosím některá Burdu 5/2004 k zapůjčení? sháním ještě i 11/2003 a 4/2010 (ale ty by měly jít když tak sehnat i v naší knihovně, i když už pěkně dlouho nejsem schopná se tam dostat v otvírací době)
Tak můj poslední šicí počin v podnájmu - pyžamové kalhoty. K triku jsem se už nedostala, zasekla jsem se na těch rukávech ze dvou dílů, ne a ne je sešít hezky rovně... 😖 tak třeba v novém se mi to povede 😕. Jinak včera jsem s těžkým srdcem zabalila oba stroje a veškeré šicí příslušenství (kromě látek), v pátek začíná akce kulový blesk. Jsem zvědavá, kdy je zase vybalím. Pořád si maluju, že "doma" už to půjde líp (i časově) 😝.
@palosek Tak nějak na pohled a podle popisu mi to připadalo dost podobné, rozhodně si myslím, že to jde právě stejně využít. Jo, teď se dívám, že na šijemdětem je u Bambusovo-konopného flísu psáno "Odborně se těmto látkám říká výplněk, vypadají trochu jako silná teplákovina". Já mám jen ty materiály od mechulky, hlavně kvůli lepší ceně. Sají krásně, nevadí jim na praní ani tvrdá voda, akorát to sušení... ale už jsem to taky trochu vychytala. Já totiž našla přímo výrobce, je kousíček od nás, ale nejsou ochotní prodávat maloobchodně, jedině celé role a smlouvu s nima☹
@zuzkasim @palosek je pravda, ze bambusovy fliz je vlastne pocesana teplakovina (tj. vyplnek). U ostatnich latek plati teplakovina=vyplnek a fliz je proste fliz (jako flisova bunda). Jinak frote je jasne a aksamit je velur, je to proste na povrchu takove sametove. Mám pocit, ze to je vlastne to frote, ale pocesane ty smycky. Ale to nevim jiste.
@zikie Dělala jsem podle Fehmarn z FB a dobrý http://www.farbenmix.de/de/fehmarn.html

tak nieco odo mna,supravicka pre malu 😵