icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
11. nov 2013

@fionka1711 nádherná 😵 😵

crawler
11. nov 2013

@fionka1711 ta je 😵 a ty plenky jsou 😵 😵😵

bury
11. nov 2013

@fionka1711 - bobinka krásná! 🙂 Ten kulich je parádní 😵 😵 😵 a plenečky moc hezký....
to všichni tu koukám slintáme 😉

crawler
11. nov 2013

@bordino pokusímse Fanouška taky změřit- zítra,ale on se většinou chová tak děsně (lechtá ho to), že zvládnu změřit 1-2 míry

crawler
11. nov 2013

já jsem dneska vypotila 2 aio - za celý den jen toto☹ nespolupracovaly děti a ani látky - sued a PUL nějak nechtěly spolupracovat - musela jsem na ně vytáhnout stylefix a teprve to šlo😀

bettyna84
11. nov 2013

@bordino Tvoje kombinézy už tu obdivuju dlouho. Bylo mi trapné si o střih taky napsat, když sem jen nakukuju, ale kdyby byl zpoplatněný, tak si ho určitě koupím!

bettyna84
11. nov 2013

A abych jen nešmírovala, tak vkládám fotky tepláčků (- ty barevné jsou Nonity, akorát prodloužené, ušité ze starých mikin, ty modré jsou lehké z úpletu). Fotky teda nic moc, no, nejsem profík 🙂 .

katkuz
11. nov 2013

@bordino takze ta 92/98 u nas: dlzka chrbta 44-46 cm (to neviem uplne presne, lebo syn je po operacii zasadrovany)
ruka od krku 39
nozka od rozkroku 36 cm
vyska cca 96

daisyr
11. nov 2013

@crawler na tvé plínky se vždy ráda podívám, fakt moc hezké, pečlivé a ten sued. s tučňáky je krásný 😉

arlette
11. nov 2013

@fionka1711 jéé, jaké krásné miminko 😵 😵 😵 a plenečky s čepičkousamozřejmě taky 😉

crawler
11. nov 2013

@daisyr jé děkuji 😵 já stále váhala,zda ten sued koupit - zda se bude k něčemu hodit,ale např.tuto variantu (nahoru sovy a dovnitř tučňáky) si vybrala sama maminka,pro kterou jsou - mě by tahle kombinace ani nenapadla, ale proč ne...🙂

arlette
11. nov 2013

@crawler já jsem čučela na tu fotku, že co to je za látku s těma tučňákama 😀 krásné jako vždy, ale tučňáci jsou boží 🙂

bordino
11. nov 2013

Holky měříte ten krk - rozkrok v plenách? Teda nosí je ještě vaše děti? Já ty menší velikosti dělám v těle delší právě kvůli plínáma třeba Jáchym měřící 82 cm má 47 cm, což je jak koukám stejně jako skoro metrový od @katkuz.... tohle se musí nějak poměřit...

barcav
11. nov 2013

@fionka1711 kouzelná 😵 😵 😵 😵 😵 já jsem si dnes chovala 6týdenního klučíka a ty miminka tááák voní

barcav
11. nov 2013

@katka82 ta čapka je suprácká 🙂 já jí původně chtěla uháčkovat, ale pak jsem to vzdala, že ji radši zkusím ušít 😀 si tu tvojí vezmu jako předlohu

elentari
11. nov 2013

@terezita Prosímtě, proč máš album Samodomo stopnuté adminem..? :-O Chtěla jsem se podívat a najednou tohle...

ivkab
11. nov 2013

Ahojte kocky mate krasne vytvory. Chcela by som Vas poprosit o radu nasa mala mala saty dali sa navliect cez hlavu v zadu to bolo akoby nariasene a presite tenkou gumkou bolo tam asi 10 radov. Neviem ci ma chapete pisem ako hotentot. existuje nejaka gumonit? alebo je na to speci patka. Dakujem za radu.

rebelie
11. nov 2013
elentari
11. nov 2013

@ivkab U nás ji mají i v galanterii...

jieff
11. nov 2013

@bordino Toník nosí tuhle velikost, zítra ti ho přeměřim.

arlette
11. nov 2013

holky, prosím vás

jak nastavit OL aby se mi nevlnila látka? Obšívala jsem jednu vrstvu lamy a dost se mi to vlní. Já to ještě vůbec neumím vychytat ☹

A chcete ještě někdo toho hnědého beránka z MTX? Tento týden pro něj půjdu, tak ať vím kolik.

jieff
11. nov 2013

Taky po delší obě trošku přispěju. Už je na mě pozdě tak se nezlobte za neotočený dinouše... Trička jsme vezli jako dárek na návštěvu ke kamarádům. Klučičí sedlo, holčičí jsem špatně odhadla velikost 😖 tak bude repete... (zajímavost na okraj: triko z ottobre 1/2013 vel 92 je stejně velké jako triko vel. 80 z ott 4/2012)

ivkab
11. nov 2013

@rebelie dakujem za radu a super link na blog. Idem pozhanat tu nit a skusim usit tie satky

zuzka72
11. nov 2013

@bettyna84 asi se zeptám hloupě, ale kde se dá sehnat střih, jako máte na těch pruhových kalhotech?

crawler
12. nov 2013

@arlette musíš posunout diferenciál třeba až na 2 - posunuj postupně a uvidíš, když už se to vlnit nebude 😉

crawler
12. nov 2013

@arlette jeto kolečko vpravo dole 😉teda aspoň u brothera

jieff
12. nov 2013

@arlette zkus nastavit diferenciál na vyšší hodnotu než jedna, to by mohlo pomoct

jieff
12. nov 2013

@crawler jsme se tu sešly, tak aspon vidim, že nepíšu uplný blbiny 🙂

crawler
12. nov 2013

@jieff taky koukám na nádherně přišitou aplikaci 😵máš to vyztužený i zespodu?

jieff
12. nov 2013

je přižehlená vliesofixem a při šití si pod ní dávám obyč papír...to se pak nekroutí. Ještě existuje odtrhávací vliesofix, ale funguje to asi jako ten papír...