Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@fionka1711 ta je 😵 a ty plenky jsou 😵 😵😵
@fionka1711 - bobinka krásná! 🙂 Ten kulich je parádní 😵 😵 😵 a plenečky moc hezký....
to všichni tu koukám slintáme 😉
@fionka1711 jéé, jaké krásné miminko 😵 😵 😵 a plenečky s čepičkousamozřejmě taky 😉
Holky měříte ten krk - rozkrok v plenách? Teda nosí je ještě vaše děti? Já ty menší velikosti dělám v těle delší právě kvůli plínáma třeba Jáchym měřící 82 cm má 47 cm, což je jak koukám stejně jako skoro metrový od @katkuz.... tohle se musí nějak poměřit...
@fionka1711 kouzelná 😵 😵 😵 😵 😵 já jsem si dnes chovala 6týdenního klučíka a ty miminka tááák voní
Ahojte kocky mate krasne vytvory. Chcela by som Vas poprosit o radu nasa mala mala saty dali sa navliect cez hlavu v zadu to bolo akoby nariasene a presite tenkou gumkou bolo tam asi 10 radov. Neviem ci ma chapete pisem ako hotentot. existuje nejaka gumonit? alebo je na to speci patka. Dakujem za radu.
@ivkab Existuje "gumonit", třeba tady http://www.unuodesign.cz/unuodesign/eshop/2-1-G... návod na použití zde http://ekozahrada.blog.cz/1307/zabickovani
holky, prosím vás
jak nastavit OL aby se mi nevlnila látka? Obšívala jsem jednu vrstvu lamy a dost se mi to vlní. Já to ještě vůbec neumím vychytat ☹
A chcete ještě někdo toho hnědého beránka z MTX? Tento týden pro něj půjdu, tak ať vím kolik.
Taky po delší obě trošku přispěju. Už je na mě pozdě tak se nezlobte za neotočený dinouše... Trička jsme vezli jako dárek na návštěvu ke kamarádům. Klučičí sedlo, holčičí jsem špatně odhadla velikost 😖 tak bude repete... (zajímavost na okraj: triko z ottobre 1/2013 vel 92 je stejně velké jako triko vel. 80 z ott 4/2012)
je přižehlená vliesofixem a při šití si pod ní dávám obyč papír...to se pak nekroutí. Ještě existuje odtrhávací vliesofix, ale funguje to asi jako ten papír...

@fionka1711 nádherná 😵 😵