icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lilli12
12. nov 2013

ahojte,
prosim vas o vyplnenie anonymneho online dotaznika. dotaznik je urceny pre rozvedene/nych s detickami. ak ste viacnasobnym rodicom, pre zodpovedanie otazok pouzite samostatny dotaznik pre kazde dieta.

vsetkym respondentom vopred dakujem.
https://docs.google.com/forms/d/1px2Yi2bkBmnupf...

petkasv
12. nov 2013

@zuzka72 tak OL je ten co tu mají snad všichni Brother 3034D a rovnosteh je Veronica excelent 707 🙂

zuzka72
12. nov 2013

@petkasv děkuji taky musím pořídit pořádnou mašinu... tak už mám složku " TO CHCI " 😀 Tak snad se mi to splní

lenasss
12. nov 2013

Tak zase něco málo ode mě.Mikina pro manžela od ježiška vevnitř je lama.Barvy jsou dost zkreslané 🙄 .Merino komplet pro staršího a jeden mimoň.

bury
12. nov 2013

@olivka84 - já jsem nedávno pročítala tuhle diskuzi zpětně a před Vánoci minulý rok se tu řešilo, jaké nůžky jsou dobré. Co si pamatuju, tak to bylo tak nějak půl napůl. Někdo velká spokojenost s Kai, někdo s Fiskars - takže závěr byl, že se neprohloupí ani s jednou značkou 😉

bury
12. nov 2013

@snowwitch - já už to snad ani stíhat nechci.... pár plenek jsem našila a zjistila, že kalhotovky ještě tak nějak jo, ale rozhodně s tím nemůžu jít mezi lidi, ale svrchní prostě ne 😀 a to jsem si kvůli tomu koupila kleště na plastový patentky 😉

mehlo
12. nov 2013

@olivka84 zvykla jsem si celkem rychle. Ze začátku mi to chvilku vadilo, ale brzo to přestalo. Stříhají se mi s tím dobře i malý kusy. Mám je asi 5 let a jenom jednou byly nabrousit a jsou jak nové.

olivka84
12. nov 2013

@bury super dik za tip idem hladat aka nahoda ze som si zrovna tieto dve znacky vyhliadla 😀

a_lexa
12. nov 2013

@lenasss tak ta mikča pro manžela je super 🙂 - co je to za střih? A velikostně sedí?

olivka84
12. nov 2013

@bury nenasla som nemas nejaky tip ktora stranka by to mohla byt? ale nebola to strata casu nasla som strih na medvedikovu capicu a tip na topanocky na zimu 🙂

crawler
12. nov 2013

@snowwitch
@bury kdybyste se holky nehecly a chtěly se PULu zbavit,tak mi můžete poslat fotky - jestli je to nějaký,co doma nemám, tak ráda odkoupím 😉 Jinak vidíte no...mě plenky pořád ještě baví - kupodivu - našila jsem jich už dost přes 100😀Jinak MArti hecni se a jdi do nečeho se zipem - vezmi stylefix a strach bude pryč😉

@aronek já osobně používám jen svrchňáčky (pul a flís) a do toho jedu vv a čč + jsem si našila asi 15ks kapsovek a ty milujeme a vkládáme právě taky čč a vv...Kalhotkovou má Linda jen jednu,ale zajímavý je, že ty šiju nejvíc na prodej... 😕
@sinala no to mi hlava nebere...já tady mám ke všem známým plnou důvěru,tak jedině,že by třeba nějaký,co jen čtou a nepřispívají ☹

terezita
12. nov 2013

@elentari oni nam to tu loni docela houfne blokovali.. u me tam dali, ze to neobsahuje jen veci pro ditka.. mela jsem tam usitou tasticku na sluchatka.. tak jsem si tam frkla ted nedavno nove album..

a_lexa
12. nov 2013

Prosím radu - jaký je rozdíl mezi coral fleece a wellsoft (lama)? Je nějaký, nebo je to jen obchodní název stejného produktu?

lenasss
12. nov 2013

@a_lexa to je střih z Ottobre a velikostně sedí podle mě dobře. 🙂

crawler
12. nov 2013

@lenasss není to z 3/2005? jestli jo, tak potvrzuju, že sedí parádně - manžel mikinu tahá doteď🙂

crawler
12. nov 2013

@a_lexa nevím to jistě,ale když vidím tyhle dvě látky na fotkách, tak mi přijde,že coral má vizuelně hustší a kratší chlup.možná se mýlím...

petkasv
12. nov 2013

@a_lexa lama má stejný chlup z obou stran, coral má z jedné strany dlouhý a z druhé krátký, a je celkově hustší, lama je na mě prostě děravá 😀

sinala
12. nov 2013

@crawler já si nemyslím, že to je někdo odsud, kdo přispívá

jajkaz
12. nov 2013

@zojec Děkuji za odpověď. Ta tvoje patka je celokovová? Po přepočtu je to krásná cena, v našich eshopech jsem na takovou cenu nenarazila.

zojec
12. nov 2013

@jajkaz ano, je celokovova.. pred tym som mala z ciech, zo strimy za 16€ umelohmotnu a to tenex mam za rohom 😀 😉

bury
12. nov 2013

@olivka84 - ty jo tak to přesně nevím ☹ já se občas vrátím zpět a pročítám různé rady a tak. měla jsem pocit, že to bylo před Vánoci, ale jistá si nejsem. Jen vím, že pár holek mělo jedny a chválilo si je a ostatní měly ty druhé a taky si je moc chválily, takže závěr byl, že jsou skvělé oboje 🙂

lenasss
12. nov 2013

@crawler jj je to on

bury
12. nov 2013

@crawler - já toho PULu moc nemám, jen dva druhy, na dvoje svrchňáky. Kupovala jsem jen takový ty obdélníky, co vyjdou akorát na jedny svrchňáky. Jeden je zelenkavý a druhý s "papírovejma čepicema". Takže žádnej šlágr, ani žádná velká škoda 😉 Ty jo s tím zipem nevím, nevím. Chci ještě Honzíkovi do školky zimní soft kalhoty, potom by potřeboval pyžamko, Otík nějaký kamašky, než bude zima 😀 No a mým tempem mám do Vánoc (ne-li dýl), co dělat 😀 Já tu ani nemám žádnou látku na mikinku a na jarní bundu je ještě čas 😀 😀 😀 (no prostě se toho zipu bojím, nooo)

lenasss
12. nov 2013

@petkasv děravá lama 😀 😀 😀 ale máš pravdu,coral je lepší a mazlivější.Lamu mám pár zbytků,ale už jí nechci a ještě mi příjde,že corall míň žmolkuje.Lamu máme po roce samý žmolek 😒

aronek
12. nov 2013

@crawler mně se právě ty kalhotovky tak líbí a časem plánuji ještě jedno robátko, tak bych je ještě využila 😅

crawler
12. nov 2013

@aronek málem jsem zapoměla - šila jsem jí ještě 4kusy novorozenecký😀 jako je to o hodně pohodlnější - o tom žádná...asi mít víc času, tak bych jí jich našila víc,ale viz příspěvek výše...mé děti nosí zmetky z šicích začátků 😀jo a to má tento týden dojet paní vyzvednout si ušitou výbavu pro dvojčátka (kterou ještě nemám😀 , tak jsem si říkala,že musím vybrat jen ty slušnější,abych jí přebalování s látkovkama ukázala a zbytek někam zamknu😀

aronek
12. nov 2013

@crawler kolik je potřeba plínek na dvojčátka? To si snad ani nedovedu představit, ale brala bych je 😅

a_lexa
12. nov 2013

@petkasv @crawler @lenasss - díky moc holky, moc jste mi pomohly s výběrem já mam doma jen coral a tak u něj asi i zůstanu 😉.

maryol
12. nov 2013

@olivka84 tiež mám KAI - sú super

esteruska
12. nov 2013

@bury @sinala @bury hmm, tak já šiju jen pro sebe, nikdy jsem nic neprodala a než jsem stihla nahrát do alba jednu jedinou fotku, tak fotoblog odporuje pravidlům...to netuším jakým, když neobsahoval fotky...jsou věci mezi nebem a zemí...