icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

allymally
14. nov 2013

@crawler no právě ☹ My jsme COL potřebovaly hned, takže jsme koupily tu Elnu. Janome tehdá neměl skladem. Možná to byl i jeho obchodní tah 😀

crawler
14. nov 2013

@allymally ono i sama o sobě je už dražší než janomka...takže....no ještě nevím,ještě budu chvíli přemýšlet 😀jsem děsně nerozhodná😀

mychaella
14. nov 2013

Ahojte baby, prosím vas, kde kupujete tie paradne reflexne nazehlovacky? Dakujem.

crawler
14. nov 2013

@mychaella to bude z engross cz

alenf
14. nov 2013

@bury no ja som si obliekla mikinu pod ňu a je mi tak akurat teplotne.

lenasss
14. nov 2013

moje první plína na OL 😅 Nějak nám zase jdou lépe kalhotovky.

petkasv
14. nov 2013

@mychaella nebo koukni na unuodesing.cz a bibu.cz 😉

macin73
14. nov 2013

@lucijan lamu mám, ale nevím, jesti z Moraviatexu nebo z Produktservisu... musela bych mrknout do tabulek... mám hafo růžové, kus limetkově zelené, a pak tmavěšedou (ta je určitě z Produktservisu)

mychaella
14. nov 2013

@crawler Jej, super dakujem. ak nenajdem na sk tak kupim aj tam.
A nejake zo sk stranok mi nikto neporadi?

mychaella
14. nov 2013

@petkasv super, super, vdaka.. 🙂

martinkah
14. nov 2013

@mychaella nejaké nájdeš aj na detivbavlnke.sk

mychaella
14. nov 2013

@martinkah ano to viem, to je jedine co som u nas nasla, uz som tam kupila ale vela nemali ne vyber.

martinkah
14. nov 2013

baby, ako sa vám pozdáva detská pruženka 20 mm z VTC?
http://www.vtc.cz/sk/vyrobok/53005/pruzenka-det...
nedávno som zistila, že v oblečení, čo je už viac nosené (rok a viac), je úplne vyťahaná.. že na jej koncoch už vôbec nie sú tie gumičky, aj keď sa pozriem napr. na pyžamové nohavice oproti svetlu, tak okolo miesta, kde bola zošitá, je úplne priesvitná, tenká, bez gumičiek.. zošívam ju 75 strečovou ihlou a snažím sa ju nejak veľmi nepoprepichovať.. inak mi veľmi vyhovuje
ešte zvyknem používať túto http://www.vtc.cz/sk/vyrobok/54006/pruzenka-plo...
s tou tento problém nemám, ale zasa sa zvykne v oblečení "poskladať", zrolovať, netuším, akú najbližšie kúpiť
tú detskú pruženku má aj @caramilla - ty s ňou nemáš tento problém? ď.

crawler
14. nov 2013

@martinkah já tu dětskou používám a je skvělá,nicméně - šiju fakt malý velikosti,kdy to děti nenosí víc jak rok, takže těžko říct...zatím teda žádný problém nemám...

martinkah
14. nov 2013

@crawler no ja mám dvoch chalanov, takže všetko sa určite min. rok nosí... a keď nestíham ušiť dlhšie, musia nosiť aj to, čo je im už malé 😀

mehlo
14. nov 2013

@crawler no to je teda studenej odchov. Já dneska dala nátělník, tričko teplý z oboulícu proužkovanýho z MTX, co jsme objednávali někdy loni, na to mikinu hoodně teplou s kožíškem a na to softshellku kupovanou, takovou tu tenší a měla jsem strach, aby mu nebyla zima.

lucijan
14. nov 2013

@macin73 z moraviatexu je na obou stranách stejně dlouhej vlas, je taková jakoby bavlněná.. Koukni se prosím, ale nehoří to, zvlášť jak se teď stěhujete😉

mychaella
14. nov 2013

@ucitelka70 ano tam som kupovala, ale uz skor dopredavaju ani nemali vsetky co som chcela. ale dakujem.

allymally
14. nov 2013

@crawler tak nekupuješ čokoládu, že? 😀 (i když u těch jsem taky nerozhodná 😀 ) Já taky hrozně přemýšlím, když si mám něco koupit. A to nemusí stát ani tisíce. Třeba hloupé nůžky za 500 kč, to byla tragédie 🙂 Nebo taková zimní bunda pro prcka, no děs. Takže Tvé rozhodování chvaluji a nejlepší je si sepsat pro a proti na papír, to pak pěkně vidíš. A ideální je i si ten stroj osahat. Fakt si k němu sednout a něco ušít. Na internetu můžeš koupit spoustu věcí, ale sáhnout si na takovou drahou věc, kterou budeš často využívat je super 😉

zojec
14. nov 2013

@kuna 😀 😀 nechces usit pre mojeho syna? :D 🙂 😝

mima2011
14. nov 2013

@allymally
@crawler já mám COL Janome a v základním vybavení je jen jedna patka a ta je přímo na stroji. Jakákoliv jiná patka, lemovač nebo zakladač se odkupuje zvlášť 😉

snowwitch
14. nov 2013

@crawler Teda bunda parádní!

snowwitch
14. nov 2013

@bury Holky maj softky podšitý mikrofleecem. Zatím nosí pod ní jen triko, až bude mrznout, přihodím merinosvetr. Ale myslím, že to záleží na každým. Sama si v zimě vystačím s bundou a fleese mikinou. Ale je pravda, že na dlouhé stání na místě to není...to ovšem u dětí moc nehrozí.

zikie
14. nov 2013

@lucijan Mám smetanovou a šedou.

zuzkasim
14. nov 2013

@martinkah Tuto gumu používám cca 5 let, dávám ji klukům do všeho, tepláčky, pyžama, všívala jsem ji i do kupovaných kalhot, protože kluci jsou hubeňoučcí, drží dobře. Dědí po sobě, některé věci obejdou i jiné děti, zatím jsem nemusela nic spravovat, že by s gumou něco bylo.

bury
14. nov 2013

@crawler - tak tomu říkám opravdu studenej odchov 😀 😀 😀 my topíme doma víc - máme starej dům, takže musíme hodně topit a dost větrat, abychom to tu neměli vlhký. Já bych teda u vás v ložnici asi zmrzla 😀 😀
@snowwitch - on je to jen možná můj pocit, že mu v tom bude zima.... On totiž když nechce být venku, tak říká, že mu je zima a já moc nepoznám, jestli kecá, nebo ne 😀 😀

martinkah
14. nov 2013

@zuzkasim ďakujem za reakciu, možno som tú gumu predtým prešívala viac než je nutné - cik-cakom (šírka stehu 5, dĺžka stehu 2) som to prešla 4-krát, teraz už len 2-krát, tak uvidím, či už nebude zlostiť

crawler
14. nov 2013

@bury hele, já i manža jsme zhýčkanci z bytu, kde i bez topení bylo 23st., před 3 rukama jsme si koupili studenej barák s metrovýma zdma a začali jsme se otužovat,pak manžel četl článek,jak jsou v čr nastavený normy - že se všude přetápí, že v jiných zemích jsou hygienický normy o dost nižší (16st. na spaní tuším) a tak jsme si začali zvykat - 1.rokbylkrušný,tojsemchodila nabalená,jak na severní pol a letos?pohodička -mám na sobě 1 halenku z fineribu a pod tím teda tílko😉zvykneš si na všechno a bonus je,že hodně ušetříme za topení a jsme zdraví - otužilí...v obytných místnostech, kde si děti hrají, vařím a pracuju máme18-20st.

crawler
14. nov 2013

@snowwitch děkuji 😵