Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
http://sijemdetem.cz/produkt/odtrhy
šikulky viete mi povedať ako sa toto vola po slovensky?Chcem pozriet na googli či to nemaju este dakde inde len neviem ako to nazvat:(.
@bordino Já šila loni sofshellový kabátek pro psa, našla jsem na netu spoustu tipů, jaký může mít střih, nakonec jsem udělala takový pláštík, který se přetáhne kolem krku, přes hrudník vede pruh látky pod bříško a zapíná se pomocí suchýho zipu a přezky přes záda. Lemovala jsem gumičkou. Není to jednoduchý vysvětlit, možná bych doma našla fotku.
taky přidávám softku...ale moje rychlost šití je k uzoufání - když si vezmu, jak sem @bordino frká jeden komplet za druhým,tak tahle má byla nastříhána večer v pondělí a dodělaná teprve dnes tak před hodinou 😀
@katka82 to začištění krku lemgumkou je paráda- naštěstí jsem párat nemusela - párala jsem jiné části (nastehované,stylefixem přilepené a naostro přišité zipy - jen bohužel zrcadlově 😀 )
@bordino - parádní komplet 😉 ten traktor jsem dávala na bundu taky - vypadá to fakt hezky.
@crawler - parádní bunda 😉 pracuješ opravdu precizně - já to na tvých fotkách pokaždé obdivuju 😵 to začištění se mi líbí, ale já mám z toho hrůzu. Pořád jsem to u Honzíkovo bundy koumala a nakonec to nechala hnusný 😝 máš to přes celou délku té kupuce? nebo jen takhle vzadu?
@michamicha folie objednávala tuším lenass??? Nezkoušela jsem zatím, mám ji pečlivě zabalenou 😀 😀 😀
Holky jinak vy ty zimní softshelky opravdu dáváte v zimě? Já už dneska dala zimní bundu. Přišlo mi, že mu v tom musí být zima 😒
@palosek no právě,já se vždycky potím,když jdu zapnout zip 😀když jsem šila svou první, tak tam byla 3 místa na spasování - na1.místě ok, na 2.míste o 0,5cm a na 3.místě tak o necelý cenťák a já byla šťastná jako blecha a FAny ji tahal 2roky...ale teda neměla taky takhle kontrastní štepování - tak to nebylo tak nápadné...
@bury tak Fanoušek v -20 - nátělník bavlna,triko dlouhý rukáv (tenká bavlna),svetr vlna nebo flís a na to softka 😀 studenej odchov ?😀 v ložnici máme aktuálně14-15stupňů(netopíme tam schválně a spí se krááásně😀
@crawler musím říct pravdu, že je u mamky a já na ní nesmím šít 🙂 Nebo spíš to nechávám zkušenějším a pak až mi to půjde více, tak teprv na ni sáhnu 🙂 Dělba práce v každém směru. Mamka je spokojená, i když někdy sprostě nadává 😀 Ale to je tím, že je to něco jiného než rovnosteh a OL. Prostě na to musí přijít, zkoušet a ono to půjde. Nejvíc se nám nedaří lemování pomocí toho děsného přístroje, kdy tam dáš tu lemovací pásku a ono to skládá samo. Prostě nevíme, proč se nám to nedaří. Ale jinak je zlatá. Jen je teda nevýhoda toho, že když jsme ji kupovali, tak k tomu nebyla žádná výbava patek. Prý u Janome jich je několik, ale tady jsme museli 2-3 dokoupit. Tedy ty základní. Ale to bych se musela podívat do faktury, které to byly 😀 Já jsem na tohle antitalent, ale jsem ráda, že mi jde aspoň šít 🙂

tady se ví všechno - táta chce ušít obleček na Jack Russela, absolutně netuším, jak se to šije, nemáte tip?