icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
15. nov 2013

@mima2011 díky moc za recenzi 😉 já bych ze začátku nic navíc nekupovala a uvidím...každopádně já jsem Brother právě taky zavrhla hned kvůli tomu,že nemá místo v pravo od jehel, takže by se nedalo šít v prostoru látky a právě jako dekorativní šití chci COL využívat taky...takže se rozhoduji jen mezi Elna VS.Janome

katka82
15. nov 2013

Holky nemáte prosím nějaký tip na pěknou dětskou vánoční látku?????projíždím to tady a nikde se mi nic nelíbí 😖a když už se mi líbí tak není skladem😖

zuzkasim
15. nov 2013

@katka82 Jestli máš na mysli plátna, tak mrkni sem http://www.patchworky.cz/index.php/vypis/42/vanoce

jitu22
15. nov 2013

@crawler já jsem Vojtovu došila teď v pondělí, aby měl v úterý v čem jít do školky. Doteď chodil v mikině nebo ve větrovce. Čepici, rukavice a šálu jsem dělala ve středu, aby měl ve čtvrtek do školy sladěné k té softce. Kdyby se tak rychle neochladilo, tak to, chudák, ještě nemá 😀

bury
15. nov 2013

@crawler - no já dneska taky poprvé vytáhla zimní bundu - jak byl ten sníh, tak mi přišlo divný jít jen v letní softshelce 😀
@jieff - díky za info. já to snad v tý školce fakt začnu řešit.... vedro, suchý vzduch, pak jsou pořád nemocný 😝

katka82
15. nov 2013

@zuzkasim jj plátna 🙂 díky moc jdu mrkat 😀

crawler
15. nov 2013

@bury chtělo by to, navíc když se zpotí a jak dou ven na vycházku,tak ani nevíš,zda na děti pořádně dohlédnou, aby měli hned bundy zaplý,z čepic nelezly uši apod. to je zase o učitelkách...každopádně děti když si hrajou a řádí, tak si myslím nepotřebují víc jak 21,ne? jasně,každé je jiné, ale není na škodu teplota,kdy stačí dlouhý rukáv...

@jitu22 😀 jsem to samé🙂

alenf
15. nov 2013

http://www.poncik.eu/eshop/metrovy-textil/tepla...
Poznáte niekto tuto teplakovinu?Pripadá mi lesklá z licnej strany alebo sa mi to len zdá?A cena že 2,70 za meter!

aronek
15. nov 2013

@alenf sice neznám, ale cena super 😀 a taky se mi zdá, že je lesklá 😨 Taky bych nějakou potřebovala, ale kdyby někdo věděl jak vypadá opravdu a jaké má vlastnosti, bylo by to super 😉

sinala
15. nov 2013

@alenf je to 100% PES, takže záleží na co to chceš

alenf
15. nov 2013

@sinala teplakove supravy,len či to nebude velmi tenke,a tiez tam vidis ten lesk?Pripomína mi to také adidasové či nike materiály

mitape
15. nov 2013

@alenf je z líca lesklá. maly sme také tepláky, staršie slečny a pochvalovali si. boli kupované nie šité doma. Ono vrch je lesklý ale dnu je flis tenky tak boli super.

bury
15. nov 2013

@alenf - vzhledem k tomu, že je to 100% umělotina, tak to lesklý asi i bude. Musí to být ale dost nepříjemný na tělo, když je to umělotina 😝

mitape
15. nov 2013

@bury flis je tiež umelina a je príjemný na telo. dnu je flis na tej teplakovine

bury
15. nov 2013

@mitape - možná jo 😉 na mě to moc dobře nepůsobí - asi bych to přímo na těle nechtěla mít.

bury
15. nov 2013

Říkejte mi kopyto....
Konečně jsem se dokopala k těm kalhotám a co myslíte?? Nepřetáhnu je malýmu přes zimní boty. Přitom jsem to měřila... Nechtěla jsem je dělat moc široký, ať mu tam netáhne, tak jsou nakonec moc úzký. Fakt nevím, co jsem měřila. Takže budou asi jen do vyteplených holinek 😢

bury
15. nov 2013

A tak mě to naštvalo, že jsem ty kalhoty za trest i hnusně vyfotila 😝 😀 😀 😀

petkasv
15. nov 2013

Tak přidávám další své šicí počiny 😀 až bude čas a nebudu mít na zádech 12hodin denně soplící a syčící dítě a druhé nebude neustále přichycené na mé noze tak je přefotím i na sobě 😀

mehlo
15. nov 2013

@bury mně na tom obrázku připadají dost široký.

bury
15. nov 2013

@petkasv - to nechápu, že ještě stačíš šít, když máš doma takovou smečku 😉 😵
@mehlo - taky mi nepřijdou úzký, ale boty jsou prostě moc široký 😀 😀

mitape
15. nov 2013

@bury softshell je tiež "umelina" je to cca 95% PES a 5% elastan. ale nikde som nepisala, že sa to musí dať na holé telo. takéto materialy davaju poväčšine na pancušky, legíny...... ale niekto si oblečie aj bez pančúch 😉

petkasv
15. nov 2013

@bury jsou krásný, jestli je malýmu nepřetáhneš malýmu přes boty všij mu na nohavice zip má to Car na svém blogu 🙂

petkasv
15. nov 2013

@bury co mi zbývá 😀 je to lék a relaxace 😀

bury
15. nov 2013

@petkasv - zip 😅 😅 při tý představě mám tik v oku 😀 už mě to taky napadlo... uvidím, až přijde model ze školky, jak to bude vypadat, až mu to oblíknu 😉

jitu22
15. nov 2013

@alenf mám doma 2m něčeho takového z výprodeje a nevím, co s tím 😀 Připomíná mi to takové ty retro teplákovky s proužkovanými PES náplety. Na tělo to nepříjemné není, ale není to savé. A hlavně se mi to nelíbí, je to taková ostře modrá

lip72
15. nov 2013

@bury a co tam všít po celé délce do boku kalhot pásek, bude to vypadat zase jinak. Já zase ušila úzké rukávy a musela všít klíny ať se mi rozšíří. Jinak kalhoty jsou krásné 😉

zojec
15. nov 2013

@kuna ty si super s tymi rukavicami.. dakujem za napad ako prisit malu vlocku, lebo mam taky jeden plan a uz som dumala ako tie male vlocky idem prisivat a pri tom sa nezblaznit 😀 dovolim sa ho opajcovat 😉

alenf
15. nov 2013

@jitu22 už mi je jasné prečo asi dali tomu takú cenu keď to asi nie je veľmi príjemná látka.

zikie
15. nov 2013

@petkasv Ta jsou super. už se těším až převleču nitě v OL a taky spáchám něco na sebe.

zikie
15. nov 2013

Konečně jsem se chytla za nos a ušila i něco pro miminko. Jen to v tom dnešním světle fakt nejde moc nafotit. Ke smetanovým dupkám ještě bude taky kabátek a čepička.