icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lillyzelvicka
15. nov 2013

@zikie krásné z čeho to máš šité ?

zikie
15. nov 2013

@lillyzelvicka Děkuju. Je to kojenecký plyš v kombinaci s fineribem.

ucitelka70
15. nov 2013
lillyzelvicka
15. nov 2013

@zikie mě jeno přišlo jako z teplákoviny a druhé z plyše tak s eptám fakt moc hezké asi bych taky měla pomalu začít uvažovat co ušiju 🙂

ucitelka70
15. nov 2013

kočky, toto nemá chybu, fandom.... aj ked je to % polyester

http://www.fler.cz/zbozi/flag-of-the-best-3382388

alenf
15. nov 2013

@ucitelka70 to je z toho?ako na pohlad to super vyzera,len aj ten fleece čo je zvnutra byva na niektorom obleceni velmi nepríjemny,že citit,ze je to naozaj umelovina a niektory je na ohmat prijemny.

zikie
15. nov 2013

@lillyzelvicka Ona ta šedá fotí hrozně blbě, zvlášt v tom dnešním zamračenu.
Jinak na miminí šití vřele doporučuju ottobre 6/2007

caramilla
15. nov 2013

@zikie je to nádherné, úplně jsi mě naladila! 😵 😵 😵

caramilla
15. nov 2013

@zikie tý jo, díky za tip, jsem si vyjela střihy a asi to bude první ottobre, co si fakt koupím. Pokud mi ho vysloveně nebude chtít někdo hrozně moc půjčit 😀 😀 😀

allymally
15. nov 2013

@zikie jůůů, šikulka. To je to z toho OTT. 6/2007? Už to musím objednat 🙂 Není toho času 😀

allymally
15. nov 2013

@caramilla já jsem taky @zikie vděčná, že mi poradila suprové Ottobre. Tak hluboko do historie jsem nikdy nezabrousila 😀

allymally
15. nov 2013

@zikie jejda, ale fakt je to nádherné, já se nemůžu vynadívat 😀

jitu22
15. nov 2013

čepka, nákrčník a rukavičky do sady k ještěrkovému kompletu, který je už hotový, ale ještě čekám na reflexní nažehlovačky, tak není zatím nafocený. Ale už je v provozu 🙂 Fotky jsou mizerné, v tomhle počasí to nedokážu vyfotit 😒

jemi
15. nov 2013

@zikie ty jo fakt super ottobre 🙂 nemohla by si mi obkreslit střih 5 - stačí jednou a zakreslit vel. 62, případně poznačit o kolik zmenšit na velikost 56 🙂 A koukám, že všechny čekatelky na miminko si inspirovala, že už není moc času 🙂

a koukám, že jsou tam střihy i na velikost 40-56, tak snad to nebudu potřebovat, ale alespoň vím kde kdyžtak sehnat střih.
.jinak na kojoplyš se taky chystám, jen musím nejdřív koupit 🙂 mám doma jen smetanovo žlutej a růžovej a to je kapánek mimo

jitu22
15. nov 2013

jinak mně se ještě na miminko líbí Ott 2004/1

allymally
15. nov 2013

@jitu22 Jitu, tak Ti pěkně děkuju 😀 😀 😀 😀 To zas bude majlant jenom za časáky 😀 😀 😀

nelibeli3
15. nov 2013

kocky viete mi poradit ako je to s kupovanim Ottobre z batani.cz (Patti-studio)?!

zikie
15. nov 2013

@caramilla Můžu ti ho půjčit 😀
@allymally Jj, je to ten 6/2007. Je to můj miminí favorit. I když to číslo, co psala Jitu22 je taky dobré. Šije se to hrozně snadno a rychle,až na to lemování...
@jitu22 No tak ten kompletek je super!!!!
@jemi Jasně, obkreslím. Kojoplyš je hrozně fajn. Já si právě ještě než jsem věděla, co čekáme nakoupila neutrální smetanovou a šedou.Ještě mám tyrkys a antracit, ale ty si nechávám na modely pro velkého a malého bráchu 🙂

zikie
15. nov 2013

@nelibeli3 Pokud chceš jen časopis(y) objednáváš přes pattistudio,pokud k tomu chceš i látky tak přes batani a platíš jedno poštovné.

caramilla
15. nov 2013

@zikie jo, fakt? To bych moc ráda! Tak až budeš mít našito, napiš a ráda si ho půjčím 😎

svela
15. nov 2013

@bordino Posílám fotku psího oblečku, včera jsem se už večer nedostala k počítači, tak až dneska. Psina vypadá pěkně schlíple, nechtěla se fotit 😀 Aplikace na zadku byly nutný, při nažehlování reflexky jsem to trochu sežehla 😅

zikie
15. nov 2013

@caramilla No já zatím budu šít jen toto, ve větších velikostech toho tu mám už po Fildovi dost a přeci jen na to je snad ještě čas. Tak vykopíruju ten střih pro @jemi a můžu ti ho příští týden poslat.

zikie
15. nov 2013

Nemáte prosím zkušenosti s tímto: http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/eshop/...
A ještě jeden dotaz, z jakých vrstev jste si dělaly prsní vložky? Měla jste některá nejdál od těla něco nepromokavého či málo promokavého( PUL, suede) aby vám to nemáčelo podprdu?

aronek
15. nov 2013

Mám dotaz, ale trochu mimo. Potřebovala bych objednat záclony a závěsy, nemáte to někde vyzkoušené? Buď hotové, ale klidně i metráž 😉 Budu moc ráda za každý odkaz, do Vánoc se nikam nedostanu a mám holá okna 😅

bordino
15. nov 2013

@svela tak přesně něco takovýho potřebuju. prosím tě, nemohla bys mi načrtnout, jak vypadá střih?

sinala
15. nov 2013

@zikie sufik má na blogu recenzi 😉

zikie
15. nov 2013

@sinala Děkuji, mrknu na to.

bury
15. nov 2013

@jitu22 - teda to je luxus souprava 😉 🙂

@zikie - krásný věcičky... Na to mimi je to tak sladký 😵

caramilla
15. nov 2013

@zikie já jsem šila z aksamitu na kůži, pak konopná vrstva a pak bambusové ob. froté. Vše ze ŠD a bylo to super, sálo to tak akorát. Nepromokavé bych si na prso nikdy nedala, měla jsem jeden pár a nevydržela jsem to ani chvíli, mě to strašně vadilo. Návštěvy a společenské akce jsem řešila tak, že jsem měla od Terky takovou tu tlustou úpletovou metrážovou vlnu, vysráženou a z toho jsem měla kolečka, co jsem dávala do podprsenky na ty svoje vložky, není to neprůstřelné, ale něčemu to pomůže a dýchá to.
Jinak fleky na triku jsem holt měla, ale říkala jsem si, že u kojící matky se to snad toleruje a hlavně radši fleky jak prsa v igelitu 😝

zuzkasim
15. nov 2013

@zikie Já si prsní vložky šila spodní vrstva bambusové froté, uvnitř bambusovo-konopný výplněk, nahoře zas bambusové froté. Tlusté je to tak akorát, na tělo moc příjemné, saje to báječně, leč dost propouští. Teď mám doma i kousíček PULu a chci ušít asi to samé, akorát navrchu bude ten PUL.