icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
16. nov 2013

@katka82 vánoční látky děsně rychle z eshopu mizí. Pokud na něco fakt pěkného narazis, tak nevahej a hned objednej. Ja čekám balíčky příští týden. Ale vánoční klasiku, ne dětské... 😀

rina76
16. nov 2013

@sufik1 za mě taky sovy 😉

abigail1
16. nov 2013

@sufik1 sovy nejsou špatný, ale asi kruhy

palosek
16. nov 2013

@sufik1 sovy jsou skvělé. Ale i ty kruhy....

behulka
16. nov 2013

@crawler ja som šila merino vlniaky dvojvrstvé, medzi nožkami vrstva naviac, patentky som podložila po celej ploche flísom alebo suede a držia ok. Máme aj obrátené s lastinom dnu, ale aj s lemovacou gumkou dookola. Nejaké foto zo šitia:
https://sites.google.com/site/latkovky/navody/v...

a_lexa
16. nov 2013

@sufik1 já jsem také za sovy. Ty kruhy už má skoro každý - sovy jsem ještě u nikoho neviděla 😉

crawler
16. nov 2013

@alenf je to 100% merino úplet,dovoz z Finska,ideální do zimy 😉
@mehlo
@bury díky holky - Marce,máš pravdu,že natahováky ala ty disany,co máme doma, bych z toho mohla udělat.proč mě to nenapadlo? 😅 bude to rychleji ušité a zapínání by bylo fakt zbytečné...díky za kopanec! 😀

crawler
16. nov 2013

@behulka nádherné všechny varianty 😵 děkuji moc za odkaz - uložila jsem stránky do oblíbených,to je všechno Tvá práce? Nádhera!😵

crawler
16. nov 2013

@aronek já šiju kukly z merina - jsou úžasně hřejivé, zatím nemám jedinou zpětnou vazbu, že by to někoho kousalo,ale tady to pár lidí zmiňovalo - to bych pak podšila bambusem či bavlnou. Můžeš třeba recyklovat hřejivý svetr a podšít ho bavlněným jednolícem a máš to 😉

behulka
16. nov 2013

@crawler ďakujem 😉 snáď niečo z toho pomôže

bury
16. nov 2013

@crawler - to jsem ráda, že aspoň v něčem můžu poradit ("nakopnout"), když v šití moc nééé 😀

Jsem si dneska udělala radost, byla jsem nakupovat v Německu, měli to nový Ottobre 😉 to je taková radost v tom listovat. Ještě kdybych nějaký ty "projekty" realizovala 😀 😀

snowwitch
16. nov 2013

@elentari Díky za návod, šlo to s ním samo....Holky, a kamarádka mi za to vnutila 200 (dvoje kalhoty, ale zipy si koupila). Přijde mi to strašně moc. Netušíte, kolik to tak normálně stojí?

zuzu_epona
16. nov 2013

Baby, keď prišívam rukávy na OL, tak čo mám mať počas prišívania na vrchu a čo ako dolnú látku - rukáv alebo tričko? Záleží na tom?

zuzimia
16. nov 2013

@zuzu_epona
Lepsie sa prisiva rukav, ked sijes zo strany rukava, teda rukav mas navrchu. 😉

abigail1
16. nov 2013

Ahoj holky,
tak zas něco ode mně:
černé kalhoty (na fotce vypadají jako šedivé) z nepromokavého šusťáku podšité fleecem
kukla (focená již nošená)
mikina, střih mám z těhto stránek http://schnabelina.blogspot.de/2012/04/ebook-ja...
a jeden nešicí počin. Chlap mě nas... že prej mu každej rok peču stejnej dort (jasně, protože je dobrej a osvědčenej), tak dostal letos dort, který nejen v životě nejedl, ale ani neviděl. S doma dělanými čoko lístečkami a pravými šípky 😀 😀

lolelole
16. nov 2013

@crawler ahojky, Linda je fakt nádherná kočička 🙂 prosím tě odkud si měla stříh na tu kukličku ? chtěla bych něco spichnout pro Zoe - dnes jsem zjistila že jí z půlky čepiček již koukají uši 😅

zuzu_epona
16. nov 2013

@crawler Prosím Ťa, Ty máš tých fialových merino ježkov z Mylly, však? Nemáš nazvyš (alebo by si mohla oželieť) tak pol metra?

zuzu_epona
16. nov 2013

@crawler Tak už nič, prepáč, že tu stresujem a trapoším 😉 Nastala zmena.

mitape
16. nov 2013

ďalšia jašterica, tento raz pre Peťku 🙂

katka82
17. nov 2013

@palosek tak už jsem je objednala 😉 😀 a raději na dobírku ať to mam co nejdřív doma 😀 😀 ještě se pak dokopat ty adventní kalendáře ušít 😅 😀 😀
jinak holky OT na ty adventní kalendáře 😉 když se děti budou ptát kdo jim tam ty věcičky(pamlsky,bombony) dává co odpovídáte??-mam hodně zvídavé potomky 😀 a taky kdy jim to tam dáváte?v noci když spí?a dycky do další kapsočky(pytlíčku,ponožky)?
se ptam jak blbec co? 😅 😀 😀

saaralota
17. nov 2013

@katka82 nám nosil adventní kalendář až Mikuláš, takže bylo jasné od koho je, ale nebylo to už od prvního... ale zato jsme šestého mohli vyzobat všechny předchozí čokolády/pytlíčky 🙂 My jsme pytlíkový kalendář dostávali až jako větší, takže byl plný od začátku a rozbalovali jsme postupně. Jak to budu dělat se svými dětmi nevím, letos se ještě na kalendář nechystám.

zojec
17. nov 2013

@crawler tvoja mala vyzera ako porcelanova babika, krasna je :D tie licka ruzovucke 😀 😀

petkasv
17. nov 2013

@palosek Pavli a co plánuješ z látek na vánoce ušít, já chci taky objednat tak sháním inspiraci 😀

bury
17. nov 2013

@katka82 - taky jsem to řešila, takže se vůbec blbě neptáš. My to máme tak (zavedl to manžel a asi to tak zůstane), že dárky nosí pořád Mikuláš. Dáváme to tam večer a ráno si to malý najde. Mám jen kapsičky, takže by to stejně vyšmejdil dopředu, co tam má. Taky se stalo, že někdy Mikuláš nepřišel a to bylo když fakt zlobil 😀 Kupodivu mu to vůbec nebylo líto 😠 😠 🙂

bordino
17. nov 2013

@katka82 u nás klasika Ježíšek, každou noc dává do dalšího okýnka 😉 Já vím, slyšela jsem spoustu názorů, že je to lhaní dítěti a bla bla bla, ale je to hrozně hezký, jak se těší, píše mu... nedokážu si představit, že by ho neměla

bury
17. nov 2013

@mitape - krásná bunda 😉
@abigail1 - teda ty nám tu děláš chutě 😵 😵

katka82
17. nov 2013

@saaralota @bury @bordino holky díky moc 😉 tak to asi taky dáme až na mikuláše 😉 alespoň budu mít 5 dní k dobru 😉 😀

bettyna84
17. nov 2013

@sufik1 sovy 😉

veronik77
17. nov 2013

@bordino my už jsme letos - vzhledem k četným fámám, které nosily děti ze školky a školy domů - zvolili verzi, že Ježíšek dává rodičům zdraví a práci, aby mohli vydělat penízky a stejně jako on, když se narodil, tak dostal dárečky, tak dnes na jeho narozeniny si lidé dávají dárky 🙂

daisyr
17. nov 2013

@katka82 já budu dávat letos prvně, loni mi to přišlo ještě brzy, ale mohla jsem už, teda plánuji pro staršího, nevím, co tam dát mladšímu (bude mu 14 měsíců), pokud máte nápady, sem s nimi 😉 Tak taky přemýšlím, jak to podat, ale asi od Mikuláše, my to také měli od MIkukláše, ale dostávali až 5.-6.... Jéžišek až na vánoce, ale musím se domluvit s manželem 😉