Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lolelole ahojky🙂 střih jsem si prvně stáhla ten free z ottobre,ale moc neseděl na naše hlavičky(ani FAnymu, ani Lindě), tak jsem ty jednotlivé díly upravovala dle jejich hlav a přijde mi to o dost lepší střih 😉 Takže doporučuji též postup - stáhnout a překopat podle svého😉
@zuzu_epona já teda stejně nemám,ale když nastane změna, tak se obrať na @allymally 😉
@bordino jé,vidíš,tak mě pouč, jak fotit doma - fotky máš fakt dobrý ! 😵já běhám s každou plínou a merinem ven- včera už jsem málem zmrzla, protože jsem tam fotila asi 5kousků 😝 stativ teda nemám ani mít nebudu, ale ta clona? to je co? a pozadí já mám bílou látku,ale dost malá, tak na ní ledasco nenacpu... a evidentně to máš bez blesku, tak to jsem blázen... 😕
@bordino Taková kamarádka, kdyby byla velmi trpělivá, by se mi taky hodila. Mám myslím dobrý foťák, stativ by taky byl (ale nějak ho nepoužívám), s foťákem neumím vůbec pracovat☹ Když někdo začne o cloně atd., jako by mluvil čínsky, prostě vůbec nevidím souvislosti. Jak vypadá pozadí od fotografky? Dá se to rozumně skladovat (třeba srolované) a někde koupit? Bych mohla napsat Ježíškovi, i když ty ruky ovládající foťák zůstanou furt stejné...
@zuzkasim ale nevzdávej to - jukni se na mé první album "moje šití" a tam uvidíš,když jsem začínala fotit ležící kousky oblečení - výtvory nic moc a fotky ještě horší 😀 dá se pořád zlepšovat a když máš dobrý foťák, tak máš určitě značné možnosti...ale jinak samozřejmě rozumím - ta clona apod.taky nevím nic...mě se třeba a líbí fotky,kdy je na něco zaostřeno a ostatní je rozostřené,ale ještě nevím,jak na to...nedokážu si najít čas, abych sedla k manuálu🤐
Holky, máte někdo zkušenost s microfleecem s gramáží 300 g? Šily jste některá? 🙂 Moc děkuju. Je to o dost silnější a teplejší než ta 240g?
Ještě chci tvořit vsadku do bundy na nošení a našla jsem šířku 25-30cm a nebo 50cm, vzhledem k tomu, že je to dost rozdíl, budu ráda za zkušenosti již z praktického nošení. Gumičku tedy chci dát jen ke krku a dolů, nebo je vhodná ještě někde? Nosím jen v manduce 😉
@aronek Šila jsem si vsadku do bundy (vyfoceno stále nemám) a udělala jsem to tak, že jsem si dala prcka tak, jak ho budu mít (já v šátku), oblékla bundu a změřila si, v jaké výšce bych kolik na šířku potřebovala přidat. Samozřejmě jsem to udělala širší, ale 50cm bych se tam vlezla s mimčem 2x, dole mi stačilo asi 17 cm, rozšiřovat, nahoře 30 cm. Stahování mám dole, další zhruba pod zadečkem a pak u krku.

Ty jo, dostala jsem od kamarádky fotografky pozadí, stativ, poučení o cloně a času a hlavně poučení, že i když je venku hnusně, pod mrakem a skoro tma, můžu doma vyfotit fotky. Já jenom zírám, taková blbost, a co to udělá!