icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
21. nov 2013

@jemi krásné malé bříško 😉 sluší ti to. 😀 Koukám na datum termínu, naše K je 13.2., ale měla být až v březnu 😅

jemi
21. nov 2013

@aerin měřím 172cm 🙂 u mě byl velký rozdíl v tom, že Ela do 33tt ležela v šikmé poloze- hlava nalevo/zadek napravo, kdežto klučina je už pěkně usazený hlavičkou dolů
@kveta007 mě právě taky přijde, ono je to spíš o srovnávání, i segra mi řekla, že s Elou jsem takhle vypadala na vánoce (a to jsem měla termín koncem ledna)

A jinak ve skutečnosti mi přijde, že je trošku větší, že to na té fotce nevyniklo, ale stejně je pidi 🙂 Pak se nemůžete divit, že před 14 dni jsem dobíhala autobusy... a vůbec se něšetřila, nějak mi to s tím pidi bříškem nedocvaklo.

katka82
21. nov 2013

Ahojky 🙂
tak když tu vidím ty vaše mini pupíčky přidávám své těhubřicho s Vašíkem 😉 foceno 4 dny před porodem-točila jsem pivo na hasičské soutěži 🙂 to jsem přibrala pouze 14 kg s Honzíkem jsem přibrala 25kg 😝 takže jsem byla širší než delší 😅 😀 😀

palosek
21. nov 2013

@zikie taky máš krásné bříško....všechny máte..... 😉 😉 😉 Zas dobré, že máš ta kila na bříšku.....Já mám pocit, že jsem je měla všude jinde. U všech holek jsem měla břicho spíš do široka, než do špičky.....takže jsem fakt vypadala, jako kdybych se jen přežírala 😀 😀 😀 😀
@petkasv tak nějak podobně 😀 😀 😀 😀 A to jsem u holek přibrala 13,12 a 14kg. Ale u třetí jsem se už fakt nikde nehonila, ani v práci......mi všichni mohli.... 😝 😝 😝 😝 (v mých 34letech) 😀 😀 😀 😀 😀

eriqe
21. nov 2013

ahojte, tak s tvarom brucha to na mna zase celkom sedelo, s Ruty som mala obrovske do stran a s chalanmi malicka lopticka do predu. Zle mi bolo pri vsetkych, pri tomto poslednom do porodu. Si to teraz uplne uzivam, ze sa mozem najest 🙂

A ked sa bavite o susickach, aku by ste odporucali. Ten model co ma caramilla a neviem ktore kocky este sa uz nepredava :( a mne ju uz vazne treba, susit plienky pre mimino a oblecenie pre 6 v byte ked sa este nekuri je na nervy 😖

palosek
21. nov 2013

@katka82 pěkné 😀 😀 😀 😀 Asi něco na tom bude, že ti kluci trčí dopředu 😀 😀 😀 😀 😀

petkasv
21. nov 2013

@katka82 to je krásný bříško 😵 @palosek mě prostě přijde, že když je to břicho vidět tak to je prostě krásný znak toho že to těhu probíhá dobře, neříkám že když máš malý pupek je nějaký problém ale prostě ten pupek k tomu těhulení patří a tak má být vidět 😀

palosek
21. nov 2013

@eriqe V sušičkách to šlo ohromně dopředu a ceny i dolů (než ted zas vylezou nahoru) 😀 😀 😀 😀 . Neřeknu ti přesně značku, ale dívala bych se hlavně na spotřebu 😉 😉 😉 Máme kondenzační, ale ted bych už brala s čerpadlem. 😉

palosek
21. nov 2013

@petkasv mě se třeba vždycky na jaře líbí, jak se odloží hrubé bundy a najednou všude kolem chodí spousta mamin s těhu bříškem 😀 😀 😀 😀 si říkám....a přece se ...rodí.... 😀 😀 😀 😀 😀

jemi
21. nov 2013

@mooncaa já mám z dadky, ale né napínací, ale obyč. plachtu, já je mám raději, protože mi jsou na spaní přijemnější. Mám jí zatím doma cca půl roku a je ok

katka82
21. nov 2013

No a tady je těhu pupek s Honzíkem 😉 taky těsně před porodem 😀

aronek
21. nov 2013

@raddla77 super kalhoty, až přijedu s Honzulkou, budou třojčata 😀 Musíme pak spáchat stejné i na jaře z toho slabšího softu 😉

sinala
21. nov 2013

@mooncaa já jsem teď zjisttila, že holky mají froté prostěradla z Dadky, drží, ale uprostřed je vydřená barva, v místech, jak spí. Máme je asi 5 let a jsou v posteli nastřídačku s bílýma, takže skoro pořád 😀

martinkah
21. nov 2013

@eriqe čauko, my sme v lete kúpili túto http://susicky.heureka.sk/bosch-wtw-86563by/
vyberal mužík

sinala
21. nov 2013

@kuna to jsem už taky objevila a mooooc se mi to líbí 😀 😀 😀

crawler
21. nov 2013

@eriqe prodává - teda aspoň v čr jo 😉

crawler
21. nov 2013

@caramilla jak jste mohli dát za elektřinu díky sušce za minulý rok o 4tisíce víc, když jsme je tu houfně kupovali loni na podzim, čili nyní je to zhruba rok provozu 😉 to znamená, že vyšší odběr máte kvůli něčemu jinému - doufám, že to není kvůli COL 😀 nehledě na to, že teda ta suška má poloviční spotřebu jak pračka a 4000kč za rok mi přijde,že to je jak kdybyste si instalovali velké mrazáky - ty žerou fakt děsně 😖

lillyzelvicka
21. nov 2013

@caramilla @crawler holky nestrašte já si tu prosazuju sušičku ale s takovou spotřebou elektřiny by to asi neklaplo.Kde budu sušit plíny pro mrně 😀

olivka84
21. nov 2013

@kuna no podla mojho skromneho nazoru tie veci co ty sijes su ovela krajsie ako s tej stranky co si davala takze stroje urcite nevyhadzuj. 😉 ja sa vzdy tesim kedy uz nieco pridas nech sa mam cim kochat

crawler
21. nov 2013

@katka82 Já jsem taky přibrala u obou dětí 20kg děs...na téhle fotce je to prosím 5!!!týdnů! do TP!

bury
21. nov 2013

@jemi - teda ty nemáš žádný bříško 😵 kdo ti můžeš říct, že budeš rodit na Vánoce? já takhle vypadala tak ve 12 tt 😀
@katka82 - jůůů - s Vašíkem máš teda dobrej břuch 😀 takovej hodně dopředu, to s Honzíkem tak nevypadá 😉
@crawler - krásná těhule 😉 vy jste s manželem takový mláďata 😉

Tak tady jsem já - v bílém s druhým prckem - 3 týdny do porodu
V černém asi 4 dny před porodem prvního... ono to na tý fotce není moc vidět, ale já vypadala fakt strašně.... 😝 no podle pověr by měl být Honzík holka 😀 😀
Jo a podle pověr by měl být Otík vlasatej až na zadek, strašně mě pálila žáha a narodil se plešounek 😵

anfei
21. nov 2013

@caramilla Bez sušičky bych plenky dávala jen těžko a musela bych jich mít plnou skříň 😉 . Anavy, které jsem si pořizovala na prvního a nyní jedou druhé kolo se mi srazili prvně při sušení úplně minimálně, ale jely na 90 v pračce a pak sušička na Bavlnu extra dry a po vychladnutí a lehké doschnutí na vzduchu cca hodinku šup na zadek 😀 . Svoje vkládačky jsem si pak šila z aksamitu navrchu a dvě vrstvy českého bambusového flízu ze ŠD. Nejprve předsráženo na 90 a pak se to už hlo jen minimálně. PULky i kapsovky do sušičky jsem z počátku nedávala, teď jak jsou už v druhém kole dávám vše a v pohodě - neprotékají a srazili se cca o 5% vnitřky, což ale třeba u aksamitu bylo k užitku, že mi už nelezl ven. Takže za mě to proschlo, ale nikdy jsem neměla více jak 3 vrstvy látky.

palosek
21. nov 2013

@bury @crawler @katka82 všechny super fotky 😀 😀 😀 😀 😀 Já se teda fotit odmítala...tak ted nic nevložím 😀 😀 😀

zikie
21. nov 2013

@jemi @katka82 @katka82 @crawler @to jsou krásný bříška!

mooncaa
21. nov 2013

@macin73 A jak nastavuješ sušku na sušení plínek? Máme stejnou značku, tak abych to konečně vychytala.

jitu22
21. nov 2013

@caramilla plínky suším na ten nejdrsnější program - bavlna na max, suší cca hodinu, pak vypne a když hned znovu zapnu, vypne se po pár minutách, že už je jako hotovo. Takže po dosušení nechávám chvilku otevřená dvířka, aby to vychladlo, a pak pustím program znovu. To už jsou všechny vkládačky a bavlněné plínky suché na uložení, kalhotkovky a vícevrstvé bambusové je potřeba nechat doschnout. Házím to na noc na topení (jen trošku vlaží, netopí) nebo i jen na opěradlo gauče a ráno uklízím. Na zadek je dát můžu, ale na uložení to není, bála bych se plísně nebo zatuchnutí. Pračku mám na 1000ot., sušičku tu Lavatherm 2. z dTestu 😉

bury
21. nov 2013

@eriqe - já myslím, že je to skoro jedno, jakou sušičku vybereš, když zůstaneš u takových těch osvědčených značek - Elektrolux, AEG, Bosch, možná i Siemens 😉

Holky ta spotřeba není zase tak vysoká a kamarád to jednou počítal a říkal, že by spotřebu nebral jako první kritérium, protože když si spočítáš, kolik připlatíš za lepší energetickou třídu a propočítáš si, jak často sušíš atd. atd., tak se často dostaneš na návratnost cca 6 let 😝 což se teda moc nevyplatí, protože dneska ty spotřebiče prdlajs vydrží.... takže asi energetická třída A, to jo, ale zbytečně to nehrotit 😉

Spíš řešit otáčky na pračce = čím větší, tím lepší. Minimum by mělo být 1000, ale lepší je 1200. Potom to tak dlouho nesuší.

anastazieb
21. nov 2013

Holky krásný břicha 😉 Já teda teorie moc nepotvrzuju, břicho jsem měla velký a do špičky ne, v těhotenství mi nic nebylo, cítila jsem se dobře a myslím, že nějaká olezlá nebo tak jsem taky nebyla. A mám kluka 😉 Jediný, co bych snad mohla potvrdit, je ta žáha, ta mě taky nepálila a narodil se plešounek 😉

mooncaa
21. nov 2013

Pupíky jsou krásný, skoro je mi líto, že už to nezažiju. Mám pocit, že jsem si ten pupík dostatečně neužila.

Mě se teď na konci stalo, že v jednom týdnu mi jeden člověk řekl, že je vidět, že budu mít holčičku podle tvaru a jiný zase, že se Dr. určitě spletl, že tam mám podle tvaru kluka.
A s tou žáhou, u Míši a Elišky mě prakticky vůbec nepálila a měly vlasy několik cm dlouhé a u Vojty a Lucky pálila hodně a Vojta tam neměl nic a Lucinka 1cm.

ringcoriel
21. nov 2013

mate vsetky krasne bruska... chcela som sa spytat, ktoru z nasledujucich latok davate pred sitim vyzdrazat:
PUL, uplet, bavlna, detsky plys?