Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@aerin měřím 172cm 🙂 u mě byl velký rozdíl v tom, že Ela do 33tt ležela v šikmé poloze- hlava nalevo/zadek napravo, kdežto klučina je už pěkně usazený hlavičkou dolů
@kveta007 mě právě taky přijde, ono je to spíš o srovnávání, i segra mi řekla, že s Elou jsem takhle vypadala na vánoce (a to jsem měla termín koncem ledna)
A jinak ve skutečnosti mi přijde, že je trošku větší, že to na té fotce nevyniklo, ale stejně je pidi 🙂 Pak se nemůžete divit, že před 14 dni jsem dobíhala autobusy... a vůbec se něšetřila, nějak mi to s tím pidi bříškem nedocvaklo.
@zikie taky máš krásné bříško....všechny máte..... 😉 😉 😉 Zas dobré, že máš ta kila na bříšku.....Já mám pocit, že jsem je měla všude jinde. U všech holek jsem měla břicho spíš do široka, než do špičky.....takže jsem fakt vypadala, jako kdybych se jen přežírala 😀 😀 😀 😀
@petkasv tak nějak podobně 😀 😀 😀 😀 A to jsem u holek přibrala 13,12 a 14kg. Ale u třetí jsem se už fakt nikde nehonila, ani v práci......mi všichni mohli.... 😝 😝 😝 😝 (v mých 34letech) 😀 😀 😀 😀 😀
ahojte, tak s tvarom brucha to na mna zase celkom sedelo, s Ruty som mala obrovske do stran a s chalanmi malicka lopticka do predu. Zle mi bolo pri vsetkych, pri tomto poslednom do porodu. Si to teraz uplne uzivam, ze sa mozem najest 🙂
A ked sa bavite o susickach, aku by ste odporucali. Ten model co ma caramilla a neviem ktore kocky este sa uz nepredava :( a mne ju uz vazne treba, susit plienky pre mimino a oblecenie pre 6 v byte ked sa este nekuri je na nervy 😖
@eriqe čauko, my sme v lete kúpili túto http://susicky.heureka.sk/bosch-wtw-86563by/
vyberal mužík
@caramilla jak jste mohli dát za elektřinu díky sušce za minulý rok o 4tisíce víc, když jsme je tu houfně kupovali loni na podzim, čili nyní je to zhruba rok provozu 😉 to znamená, že vyšší odběr máte kvůli něčemu jinému - doufám, že to není kvůli COL 😀 nehledě na to, že teda ta suška má poloviční spotřebu jak pračka a 4000kč za rok mi přijde,že to je jak kdybyste si instalovali velké mrazáky - ty žerou fakt děsně 😖
@jemi - teda ty nemáš žádný bříško 😵 kdo ti můžeš říct, že budeš rodit na Vánoce? já takhle vypadala tak ve 12 tt 😀
@katka82 - jůůů - s Vašíkem máš teda dobrej břuch 😀 takovej hodně dopředu, to s Honzíkem tak nevypadá 😉
@crawler - krásná těhule 😉 vy jste s manželem takový mláďata 😉
Tak tady jsem já - v bílém s druhým prckem - 3 týdny do porodu
V černém asi 4 dny před porodem prvního... ono to na tý fotce není moc vidět, ale já vypadala fakt strašně.... 😝 no podle pověr by měl být Honzík holka 😀 😀
Jo a podle pověr by měl být Otík vlasatej až na zadek, strašně mě pálila žáha a narodil se plešounek 😵
@caramilla Bez sušičky bych plenky dávala jen těžko a musela bych jich mít plnou skříň 😉 . Anavy, které jsem si pořizovala na prvního a nyní jedou druhé kolo se mi srazili prvně při sušení úplně minimálně, ale jely na 90 v pračce a pak sušička na Bavlnu extra dry a po vychladnutí a lehké doschnutí na vzduchu cca hodinku šup na zadek 😀 . Svoje vkládačky jsem si pak šila z aksamitu navrchu a dvě vrstvy českého bambusového flízu ze ŠD. Nejprve předsráženo na 90 a pak se to už hlo jen minimálně. PULky i kapsovky do sušičky jsem z počátku nedávala, teď jak jsou už v druhém kole dávám vše a v pohodě - neprotékají a srazili se cca o 5% vnitřky, což ale třeba u aksamitu bylo k užitku, že mi už nelezl ven. Takže za mě to proschlo, ale nikdy jsem neměla více jak 3 vrstvy látky.
@caramilla plínky suším na ten nejdrsnější program - bavlna na max, suší cca hodinu, pak vypne a když hned znovu zapnu, vypne se po pár minutách, že už je jako hotovo. Takže po dosušení nechávám chvilku otevřená dvířka, aby to vychladlo, a pak pustím program znovu. To už jsou všechny vkládačky a bavlněné plínky suché na uložení, kalhotkovky a vícevrstvé bambusové je potřeba nechat doschnout. Házím to na noc na topení (jen trošku vlaží, netopí) nebo i jen na opěradlo gauče a ráno uklízím. Na zadek je dát můžu, ale na uložení to není, bála bych se plísně nebo zatuchnutí. Pračku mám na 1000ot., sušičku tu Lavatherm 2. z dTestu 😉
@eriqe - já myslím, že je to skoro jedno, jakou sušičku vybereš, když zůstaneš u takových těch osvědčených značek - Elektrolux, AEG, Bosch, možná i Siemens 😉
Holky ta spotřeba není zase tak vysoká a kamarád to jednou počítal a říkal, že by spotřebu nebral jako první kritérium, protože když si spočítáš, kolik připlatíš za lepší energetickou třídu a propočítáš si, jak často sušíš atd. atd., tak se často dostaneš na návratnost cca 6 let 😝 což se teda moc nevyplatí, protože dneska ty spotřebiče prdlajs vydrží.... takže asi energetická třída A, to jo, ale zbytečně to nehrotit 😉
Spíš řešit otáčky na pračce = čím větší, tím lepší. Minimum by mělo být 1000, ale lepší je 1200. Potom to tak dlouho nesuší.
Holky krásný břicha 😉 Já teda teorie moc nepotvrzuju, břicho jsem měla velký a do špičky ne, v těhotenství mi nic nebylo, cítila jsem se dobře a myslím, že nějaká olezlá nebo tak jsem taky nebyla. A mám kluka 😉 Jediný, co bych snad mohla potvrdit, je ta žáha, ta mě taky nepálila a narodil se plešounek 😉
Pupíky jsou krásný, skoro je mi líto, že už to nezažiju. Mám pocit, že jsem si ten pupík dostatečně neužila.
Mě se teď na konci stalo, že v jednom týdnu mi jeden člověk řekl, že je vidět, že budu mít holčičku podle tvaru a jiný zase, že se Dr. určitě spletl, že tam mám podle tvaru kluka.
A s tou žáhou, u Míši a Elišky mě prakticky vůbec nepálila a měly vlasy několik cm dlouhé a u Vojty a Lucky pálila hodně a Vojta tam neměl nic a Lucinka 1cm.
mate vsetky krasne bruska... chcela som sa spytat, ktoru z nasledujucich latok davate pred sitim vyzdrazat:
PUL, uplet, bavlna, detsky plys?

@jemi krásné malé bříško 😉 sluší ti to. 😀 Koukám na datum termínu, naše K je 13.2., ale měla být až v březnu 😅