icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mikulka45
22. nov 2013

@alenf no ja to chcem čo najskôr, takže možno od nich niečo vezmem a potom ti môžem poreferovať 🙂

alenf
22. nov 2013

@mikulka45 Som zvedavá akú budeš mať s nimi skúsenosť,poprípade sa popýtaj tuto či by ešte dakto dačo nevzal od nich a podelíte poštovné🙂

palosek
23. nov 2013

@sufik1 zateplené džíny u nás bodují. Malá je nosí děsně ráda do školky....i na procházky....a když je zašpiní, mě to nebolí, pač je to recy 🙂)))

aronek
23. nov 2013

Ahojky, hlásím, že dorazil střih na kombinézu. Je překreslan, ale poštu jsem nestihla, má jen do deseti 😠 Takže v pondělí poletí směr ellysa 😉 Ještě jsem koukala, že dvě z dalších adres jaou Praha 6, mezitím to má letět ještě někam jinam, tak co kdyby jste si to předaly? Jasně, že záleží na vás, ale žetězec by se zmenšil 😉

saaralota
23. nov 2013

Holky, nevíte, jak vypadá v reálu tenhle softhell, jestli je tak tmavý, jak vypadá? http://www.batani.cz/batani/eshop/28-1-FUNKCNI-... Já mám jeden tmavě šedý od Animal, ale ten se mi zdá světlejší...(viz. foto). Nebo je to to samé? Nevíte někdo?

ovecka111
23. nov 2013

Tak hlasim, ze moj OL sa konecne umudril a sije normalne, huraaa 🙂 dala som tam ihly standard 100 a pritlak patky medzi 1,5 a konecne to sije, ja sa tak tesim. Velmi velmi dakujem vsetkym co ste mi radili 🙂 Este som si spomenula, ze uz minulu zimu som na OL sila soft a to je zvlastne ze sil normalne a nic som nemusela menit, ihly som tam mala stretch 75 a pritlak patky na 2 a sil ostosest, tak je zvlastne ze teraz to neslo. Neviem ci to moze byt tym, ze po roku je uz vo vnutri zaneseny alebo ze som mala ine nite alebo co, no je to zvlastne. Kazdopadne som rada ze uz mi to ide vdaka vam 🙂

jieff
23. nov 2013

něco pro Kristýnku, z látky nasyslený mojí mamkou 🙂 a hilca

mikulka45
23. nov 2013

@alenf pre mňa poštovné nie je problém, dám si to poslať do čr 😉

Ale ak by ste baby niektorá chceli dačo z http://www.anhelo.cz/okounek/eshop/76-1-LATKY-M..., tak dajte vedieť, mám v pláne si objednávať patenty.

mikulka45
23. nov 2013

Inak ja už chodím do práce, takže mi neostáva toľko voľného času, ale predsa som niečo stihla od septembra,
hlavne tepláky do škôlky, pyžamo, nejaké tričká, softky... Sorry, že to tu teraz zahltím fotkami, ale nebaví ma to nahrávať po jednej fotke 😝

aronek
23. nov 2013

@mikulka45 krásné zahlcení, na to, že nestíháš, tak toho máš plno 😉

a_lexa
23. nov 2013

@jieff tak ty manžestráčky jsou krááásný 😵

laeela
23. nov 2013

@mikulka45 to je krásná sbírka. 🙂

laeela
23. nov 2013

Tak já vkládám dvojí zateplení těch mých malých zvířat a jedno zateplení pro maminku, dropsové merino, už nikdy tu čepici nesundááám, je totiž božííí. 😀
A malé chybí ještě reflexky, mám jen ťapičky a dinosaury a ani jedno se mi tam nehodí.
Tuším objednám kytičky.

daisyr
23. nov 2013

@saaralota těch šedých odstínů je více, víceméně každý výrobce má svůj, a myslím si, že ten tvůj je světlejší, než ten z odkazu, navíc ten z odkazu je antracit, což je skoro černá 😉

daisyr
23. nov 2013

@laeela super! co doporučíš za vlnu z dropsu? pokukuji... jen by pletla asi babička 😀

petkasv
23. nov 2013

@mikulka45 krásné 😵 ten traktorový komplet je úžasný
@laeela krásný, ta čepka je úžasná, super vzorek 😀

laeela
23. nov 2013

@daisyr merino extra fine od drops je pro mě nej nej. Manžel z něj má dvě čepice, nosí druhou sezónu jako pracovní a jsou jako nové. Prané v pračce, je to superwash, dokonce úspěšně prošly i sušičkou.

stassy
23. nov 2013

@laeela Prosim Te, kdyz mas zkusenost s tim Drops merinem.. netusis, jaka by mohla byt spotreba na svetrik ve vel 122/128?

saaralota
23. nov 2013

@daisyr díky, já jsem doufala, že to bude trochu světlejší...tak zkusím pátrat jinde.

barcav
23. nov 2013

@mikulka45 moc krásné 😵

dotaz - budu teprve OL objednávat, mám si k tomu koupit i nějaké jehly ? přemýšlím na kterém eshopu ho vzít, líbí se mi na nejšicístroje ten jejich servis a na unuodesign mají k tomu dáreček

mikulka45
23. nov 2013

@aronek no nestíham, veď mi to trvalo skoro štvrť roka!
Baby, ďakujem za pochvaly, poteší 😉

ucitelka70
23. nov 2013

@mikulka45 krásne výtvory.... spokojnosť je istotne veľká.... a máš super strih nohavíc, páči sa mi, že nie sú široké....

alenf
23. nov 2013

Ahojte mám takú možno dosť blbú otázku-dá sa zo softshellu ušiť dáka ciapka?Či pre dospelého alebo dieťa?Máte dáky nápad alebo je to blbosť?Tak ma to dnes napadlo ako sme boli s Viki dnes na prechádzke,mala som bundu a bolo v nej fajn,tak som rozmyslala o tej ciapke🙂.

daisyr
23. nov 2013

@alenf šijí z nich takové kšiltovky přes uši a někdo i na zimu podšité např. lamou apod., jen nevím, jaký je v tom pocit 😉 chce to asi prodyšnější soft

daisyr
23. nov 2013

@barcav v OL jsou myslím je standartní jehly 80, takže na úplety určitě nějaké strečové apod., ty samé, co používáš do klasiky 🙂

daisyr
23. nov 2013

@barcav ještě k unuo, tam je OL teď v akci za 7200Kč, což je fajn 🙂 ale nevím, jestli je pak v ceně ten dárek, nutno se asi poptat

stassy
23. nov 2013

Mám pocit, že jsem tu nebyla už strašně dlouho (dnešní dotaz na Laeelu se nepočítá 😀 ), vůbec netuším, co kdo šijete a co tu řešíte.. 😀 Dnes byl ve školce vánoční jarmark, poslední dva týdny jsem trávila jeho řešením a výrobou věcí k prodeji. Zde tedy moje práce: 🙂
PS: ano, koruny jsem dělala i loni, tedy se opakuji, ale letos jich bylo dvakrát tolik 😀 😀 😀

petule55
23. nov 2013

@aronek Pokud je jedna z těch adres na Praze 6 moje (Baba), tak jsem klidně pro předání. Nebo můžu rovnou překreslit střih vícekrát a pak předat - to není problém... Určitě bude lepší řetěz co nejvíce urychlit...

daisyr
23. nov 2013

@stassy moc hezké a muselo to dát práce 😉

petkasv
23. nov 2013

@stassy to je nádhera 😵 😵 😵