Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@stassy jsem vynechala odkaz, nakonec podle příze to na ravelry nevyhledává, ale našla jsem na garnstudiu:
http://www.garnstudio.com/lang/cz/pattern.php?i...
A ešte mám jednu otázku,neviem či sa to sem hodí,ale skúsim-čím obaliť horný kraj postielky drevenej-malá mi to strašne hryzie ako jej idú zuby a nechcem aby tu farbu pojedla.Rozmýšľam,že tam dám po dlžke molitan,len neviem čo prepletať pomedzi tyčky aby to aj drzalo a aj dáko vyzeralo.
@stassy nádherná práce, už jsem koruny obdivovala loni 😉
@petule55 já bohužel ten střih už zabalila, abych ho hned poslala, mi nedošlo, že když mají psáno do desíti, tak tam přece v sobotu nebudou už ve třičtvrtě 😠 Takže poletí v pondělí. Já se koukala, jestli někdo není z okolí, že bych mu půjčila svůj a ty dvě adresy z Prahy 6 mně trkly, ale jména si bohužel nepamatuji 😒 Asi až to doletí k té první, tak si to pořešte 😉 Stejně tak kdyby někdo viděl, že nějaká následující adesa je kousek od něj, bylo by hezké, kdyby se podělili, adresu škrtli, řetězec by se zmenšil 😉 Bohužel odemně nikdo blízko nebyl 😅
@alenf Veškeré materiály použité na dětské postýlky musí být 100% nezávadné, dost dřevěných hraček je barevných a jednoduše nevadí, když je děti okusují a postupně "jí". Myslím, že to dřevo jim na prořezávání zoubků dělá dobře, tak jako různá kousátka, neřešila bych to. Máme postýlku okousanou ještě po mě, mé sestře a dalších dětech v rodině🙂 Vem si, že prcek u toho strašně slintá, obalíš to látkou s molitanem a budeš to co 2 dny prát? Jinak by ti to asi zasmrádlo, mohla by se třeba začít dělat i plíseň, z toho bych teda měla větší strach. Podle mě je okusování postýlky naprosto přirozené a nemělo by to vadit postýlce ani prckovi.
@nufanek sice nejsem @caramilla, ale ona si svoje střihy dělá sama. Ale já jsem si stejný typ šila loni a udělala jsem to tak, že jsem vzala střih na klasické tričko (obkreslila jsem oblíbené) a udělala ho trochu širší, ten přední díl jsem střihla delší a kousek pod prsama směrem dolů ho nařasila a pak sešila s nenařeseným zadním dílem.
Tak alespoň na chvíli jsem se dostala k šití 🙂 Potřebujem do školky teplá trička, takže z fineribu a lvíček je ze zbytků aksamitu obarvených v duze, nebyl výběr barev 😉 Na pýžo pro malou jsem fakt pyšná - je na chalupu ze tří vrstev - potisk, merino ze ŠD, které nás jinak trochu kouše a vnitřek je biobavlněný úplet taky ze ŠD a všechny švy jsou uvnitř 🙂 A poslední jsou vyšívané FSL ozdobičky na venkovní stromek, abych upotřebila nechtěnou černou nit 😀 Ještě mám rozdělané pytlíčky na kalendář a pleny, abych dodělala pul než vyrosteme 😅, ale na to ještě nějakou hodinku potřebuji.
TeĎ jsem si vzpomněla, že jsem někdy v týdnu (čtvrtek?) viděla na náměstí Jiřího z Poděbrad dítko v čepici z tyrkysového ještěrkového softu - přiznejte se, čí dílo to bylo? Čepička měla dva "růžky" a na nich uzlíky...

@petule55 Taky Praha 6, Máš tam IP