icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
23. nov 2013

@petule55 Taky Praha 6, Máš tam IP

nufanek
23. nov 2013

@caramilla ahoj, kde by som zohnala strihy na taketo tricka? Dakujem.

stassy
23. nov 2013

@daisyr , @petkasv Děkuju. Jj, práce to byla docela parádní, všechno ručně přišité, jen konečné sešití dvou vrstev korun na stroji.. sešitky každý večer jeden, koruny jsem dala za víkend - vyexpedovala jsem muže a všechny holky na sobotu k babičce, tak jsem měla prostor k tvoření. 🙂

nufanek
23. nov 2013

@caramilla myslim tie tehu

laeela
23. nov 2013

@stassy moc krásný, se spotřebou moc neporadím, páč jsem takovou velikost ještě nepletla, ale na Ganelle paní dost ochotně odpovídá, tak bych se klidně zeptala. Mají tam tuším i fórum.
Nebo ti zkusím kouknout na Ravelry, tam je šikovný vyhledávač, třeba tam něco vykoumám.

stassy
23. nov 2013

@laeela Jéé, tak to bys byla moc hodná. Já sice na Ravelry jsem, ale o tomhle jsem teda netušila a nevím, kde bych to tam hledala. 🙂 Děkuju.

laeela
23. nov 2013

@stassy podle tohodle cca 400 gramů.

laeela
23. nov 2013

@stassy jsem vynechala odkaz, nakonec podle příze to na ravelry nevyhledává, ale našla jsem na garnstudiu:
http://www.garnstudio.com/lang/cz/pattern.php?i...

alenf
23. nov 2013

A ešte mám jednu otázku,neviem či sa to sem hodí,ale skúsim-čím obaliť horný kraj postielky drevenej-malá mi to strašne hryzie ako jej idú zuby a nechcem aby tu farbu pojedla.Rozmýšľam,že tam dám po dlžke molitan,len neviem čo prepletať pomedzi tyčky aby to aj drzalo a aj dáko vyzeralo.

barcav
23. nov 2013

@daisyr děkuji, takže jestli to dobře chápu do OL nejsou potřeba nějaký spešl jehly, ale můžu tam strčit strečovky co mám do rovnostehu ?
já jsem tam ten OL 3034 našla za 7690,-

a_lexa
23. nov 2013

Můj první organizér do kabelky. Vím, že žlutý zip není ideální 😠 , ale bohužel jiný než žlutý doma nebyl a kdybych měla čekat, než nějaký koupím, tak bych ho neušila nikdy 😅. Byla to celonoční práce a fakt ty vaše rychlovky nechápu 😉.

stassy
23. nov 2013

@laeela Díky, to je skoro celá moje zásoba toho merina.. Fňuk.. ☹ Jsem si letos v akci koupila deset klubek a říkala si, jak z toho dám svetr pro obě holky a ono prd.. 😝

barcav
23. nov 2013

@stassy super 😵

daisyr
23. nov 2013

@barcav jojo, jehly stačí obyč 🙂 a našla jsem info o OL v sekci nažehlovaček - hromadná objednávka, tak tam v textu

anastazieb
23. nov 2013

@stassy nádherná práce, už jsem koruny obdivovala loni 😉

barcav
23. nov 2013

@daisyr děkuji 😵 😵 😵

aronek
24. nov 2013

@petule55 já bohužel ten střih už zabalila, abych ho hned poslala, mi nedošlo, že když mají psáno do desíti, tak tam přece v sobotu nebudou už ve třičtvrtě 😠 Takže poletí v pondělí. Já se koukala, jestli někdo není z okolí, že bych mu půjčila svůj a ty dvě adresy z Prahy 6 mně trkly, ale jména si bohužel nepamatuji 😒 Asi až to doletí k té první, tak si to pořešte 😉 Stejně tak kdyby někdo viděl, že nějaká následující adesa je kousek od něj, bylo by hezké, kdyby se podělili, adresu škrtli, řetězec by se zmenšil 😉 Bohužel odemně nikdo blízko nebyl 😅

jieff
24. nov 2013

@stassy to je nádherný, barvy, výšivky to si ooocham!

jieff
24. nov 2013

@a_lexa moc šikovná věc, potěším tě, já si myslim, že bych to šila minimálně tři večery!

zuzkasim
24. nov 2013

@alenf Veškeré materiály použité na dětské postýlky musí být 100% nezávadné, dost dřevěných hraček je barevných a jednoduše nevadí, když je děti okusují a postupně "jí". Myslím, že to dřevo jim na prořezávání zoubků dělá dobře, tak jako různá kousátka, neřešila bych to. Máme postýlku okousanou ještě po mě, mé sestře a dalších dětech v rodině🙂 Vem si, že prcek u toho strašně slintá, obalíš to látkou s molitanem a budeš to co 2 dny prát? Jinak by ti to asi zasmrádlo, mohla by se třeba začít dělat i plíseň, z toho bych teda měla větší strach. Podle mě je okusování postýlky naprosto přirozené a nemělo by to vadit postýlce ani prckovi.

alenf
24. nov 2013

@zuzkasim No mam drevenu ohradku kde je pocas dna a tu tiez hryzie-tam mi to nevadi,lebo je to lakovane,ale postielka bola malovana farbou,sice vraj vhodnou pre deti,ale predsa len či jej to nemoze uskodit.Len preto nad tym premýšľam.

mehlo
24. nov 2013

Včera jsem se snažila v práci napsat z mobilu a vůbec to nešlo.
Všechny jste sem daly božské výrobky, já akorát v pátek ušila rukavice na sníh- jak to okomentoval Petulák
A fotka jako vždy šílená, není jedna větší než druhá

zuzkasim
24. nov 2013

@alenf Kdyby té barvy snědla kila, tak bych nad tím přemýšlela🙂

kuna
24. nov 2013

@stassy to je nádhera! A ty aplikace na obalech máš našité ručně?

kuna
24. nov 2013

@nufanek sice nejsem @caramilla, ale ona si svoje střihy dělá sama. Ale já jsem si stejný typ šila loni a udělala jsem to tak, že jsem vzala střih na klasické tričko (obkreslila jsem oblíbené) a udělala ho trochu širší, ten přední díl jsem střihla delší a kousek pod prsama směrem dolů ho nařasila a pak sešila s nenařeseným zadním dílem.

nufanek
24. nov 2013

@kuna to je dobry napad 🙂 vyskusame

a_lexa
24. nov 2013

@jieff jj, na ten můj chaos v kabelce (jestli se tak dá říkat něčemu, co má rozměry menšího bytu 😀) je to ideální - pořád něco hledám.......přehrabuju a mnohdy ani nenajdu 😅. Určitě bys to zvládla rychleji než já 😉

zikie
24. nov 2013

@a_lexa Super!!! Střih máš vlastní?

anfei
24. nov 2013

Tak alespoň na chvíli jsem se dostala k šití 🙂 Potřebujem do školky teplá trička, takže z fineribu a lvíček je ze zbytků aksamitu obarvených v duze, nebyl výběr barev 😉 Na pýžo pro malou jsem fakt pyšná - je na chalupu ze tří vrstev - potisk, merino ze ŠD, které nás jinak trochu kouše a vnitřek je biobavlněný úplet taky ze ŠD a všechny švy jsou uvnitř 🙂 A poslední jsou vyšívané FSL ozdobičky na venkovní stromek, abych upotřebila nechtěnou černou nit 😀 Ještě mám rozdělané pytlíčky na kalendář a pleny, abych dodělala pul než vyrosteme 😅, ale na to ještě nějakou hodinku potřebuji.

rebelie
24. nov 2013

TeĎ jsem si vzpomněla, že jsem někdy v týdnu (čtvrtek?) viděla na náměstí Jiřího z Poděbrad dítko v čepici z tyrkysového ještěrkového softu - přiznejte se, čí dílo to bylo? Čepička měla dva "růžky" a na nich uzlíky...