icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
25. nov 2013

@jitu22 skvělý kompletík
@danielahe i trička i bříško 😀 😀 😀
Všechny výtvory super.....vidím, že se stále šije 😀 😀 😀 😀

sufik1
25. nov 2013

@petkasv kukni tady http://www.patchworky.cz/index.php/vypis/78/panely
jehlička a mellu jsou teda pěkně vybrakovaný

alenf
25. nov 2013

@jitu22 krasa,krasa,krasa!!!🙂

petkasv
25. nov 2013

@sufik1 děkuju, děkuju, děkuju, já věděla že poradíš, objednala jsem u MELLU vyhlásila nějakou slevu, a hlavně ona má od 1.12 zavřeno, takže to byla moje poslední šance objednat i něco na víc, hrozný, hrozný, hrozný, další tisíce vyletěly oknem 😀

sufik1
25. nov 2013

@petkasv jako mellu končí???? nebo má pauzu?

sufik1
25. nov 2013

už jsme to dočetla... já si říkala, že je to blbost...

anitramv
25. nov 2013

Tak dneska konečně dorazily látky od Ally (tímto moc děkuji 😉 ) látky jsou fakt krásný a malej když viděl tu džungly povídal, že tuhle látku nutně potřebuje na tričko 😀 už se těším až do toho střihnu, ale zároveň se bojím abych to nezkazila 😒

kuna
25. nov 2013

holky, nemáte někdo náhodou finerib, který se vám doma válí a neužijete? Potřebovala bych nějaké jemné růžové proužky, něco jako toto:

danielahe
25. nov 2013

@palosek děkuji 😵 😵 , no snazim se, ale obcas na to siti nesahnu mesic 😅 , nejak nestiham, narocne ditko, co me necha fungovat jenom, kdyz spi 😀 😀 😀 , pak skolak, co potrebuje vecny dohled 😅 a navic me tlaci cas, az se mala narodi, tak to neusiju nic a to princezna nema jeste nic nasito 🙂

petkasv
25. nov 2013

@sufik1 no bude mít jenom vánoční pauzičku 😀

winnyfred
25. nov 2013

z nouze sem narychlo dnes mladýmu spíchla aspon kalhotky 😀

mitape
25. nov 2013

@jitu22 krásny kompletík, malá bude fešanda 🙂 🙂 🙂 legíny máš aky materiál, finerib?

jitu22
25. nov 2013

@mitape ne-e, klasika elastický jednolíc. Z ribu jsem šila obyčejné hladké a jsou taky super.

allymally
25. nov 2013

@anitramv ale trvalo to, že? ☹ Jsem moc ráda, že se líbí a neboj se střihnout, uvidíš, že to půjde samo 😉 Vím, o čem mluvím, já jsem na stříhání vidlák 😀

stassy
25. nov 2013

ženy, prosím Vás, netušíte, jak se jmenuje veronik77 celým jménem? nebo jseš tu, Veru? Bordino mě pověřila vyzvednutím čehosi, ale už není na příjmu a já nevím ani jméno, ani číslo objednávky.. prostě nic.. 😀 😀 😀

kuna
26. nov 2013

@jitu22 to je krásné! A jaká je ta teplákovina, kdybys to třeba přirovnala k elastické z batani, nebo klasické z mtx? Vypadá tenčí, je to opravdu tak?

jitu22
26. nov 2013

@kuna je tenká, pružná, z rubu počesaná, hodně měkoučká. Připadá mi silná asi jako ta elastická od Elišky. Z MTX mám jen bambusovou a ta je ještě tenčí.

jitu22
26. nov 2013

Nechtěla byste některá panel PaB Love lives here? - http://www.pbtex.com/html/love.html (je to ten úplně první obrázek). Je krásný, vzala jsem ho v nakupovací mánii na holčičí deku, ale nepustila jsem se do ní a už ho nevyužiju.

vianne
26. nov 2013

@kuna sestra na ARO som 🙂 ale ked som bola mala chcela som byt krajcirka, hoci som este ani ihlu v ruke nedrzala...nasi ma prehovorili nech idem na inu skolu, ked sa dobre ucim...a nakoniec predsa len sijem ;)

eca12
26. nov 2013

Ahojte maminky, co sijete plienky. Tiez som si chcela nasit aspon vkladacky do plienok, ale do porodu som nestihla a teraz uz viem, ze sa k tomu ani nedostanem. Mala by niekora zaujem o 1,5 m bambusoveho frote?Kupovane na http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/eshop/...

mehlo
26. nov 2013

@stassy IP

katka82
26. nov 2013

Holky prosím,neměla byste některá kousek bílého softu???stačilo by tak 15 cm x 20 cm 😉 díky moc

jemi
26. nov 2013

@katka82 já si podobný kousek koupila od @sufik1, tak třeba ještě má

jitu22
26. nov 2013

@katka82 jestli Sufik nebude mít dost, podělím se s Tebou o kousek, co jsem si od ní brala já 😉 Měla jsem (jako obvykle) velké oči

katka82
26. nov 2013

@jitu22 děkuju moc 🙂 už jsem se dohodla s Peťou 😉

mamata
26. nov 2013

ahojte, mám dotaz na všechny co nakupují v Německu, pod jakým názvem najdu šusťák se zátěrem?? když dám vodoodpudivý materiál, vyjedou mi hezké látky, ale mám strach aby to nebylo na závěsy do koupelny;

terezita
26. nov 2013

@mamata jaj, tohle nekupuju, brala jsem kdysi taslan, ten delaj ale myslim jen jednobarevnej. toz koukat, aby tam bylo waserabweisend..

mamata
26. nov 2013

@terezita to jsem tam měla zadané, jen mám strach aby to nebyl PUL