Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@michamicha Ahojky, já teď měla víc než dost objednávek a dělám to fakt strašně pomalu ☹ Nevýhoda bříška 🙂 S tyrkysákem s Tebou počítám, ale trošku jsem se přepočítala, tak jsem znova objednala a přijde s největší pravděpodobností v pondělí. Takže bych jej pak v průběhu střihla a poslala. Faktury nestíhám už vůbec. Ale snad zítra bych zase mohla poodesílat zbytek, pokud synek teda bude spát rozumně 😀 tudíž mi to překazí 😀
Děkuji těm, které mi napsaly, nakonec to ani nebylo třeba. 😀 Ale fakt díky.
@allymally super 😉 a s tím bříškem ti naprosto rozumím, já už od cca 30tt šila a dělala všechno velmi sporadicky a teda zůstalo mi to doteď 😀
Dobrý večer, zdravím vás všechny, jsem tu nová, dočetla jsem, co jste nadrbaly letos, ale od roku 2010 to asi nedám 😀. Omluvte, pokud se budu ptát na již zodpovězené. Jsem šička začátečnice, ale nadšení mi nechybí 🙂.
Jsem se nechala minulý týden touhle diskusí zblbnout a našila jsem 24 pytlíčků 😀 😀 😀 Děkuji moc, myslím @sinala za tip na kostičky - naplněno legem a malou sladkůstkou, většinou zabalený gum medvídek z nobilisu 😀 . Včera jsem večer dodělala cedulky, zavázala a už je na 1. nachystán na půdě. Se sama nemůžu dočkat až mladýho uvidím 😅 😅 😅 Ve skutečnosti vypadá lépe než na fotce, prostě fotit neumím 😠 Jo a jde zapnout do zásuvky a houbičky pak svítí - jsou po mé babi, která je mívala od dob co jsem byla malá, tak jsem to recy 🙂
Ahoj,
prosím, nemáte některá po ruce poslední dámské OTTOBRE? jaká je spotřeba látky (jaké šíře?) u modelu 11 (sukně) pro vel. 50 a 52? děkuji 🙂
@a_lexa jj šila návod nemám plácala sem se s ním skoro dva měsíce 😀 navrchu je kočárková šusťákovina od gábiny a vevnitř je plyš taky od gábinky no a uvnitř jsou ještě dvě vrstvy vatelínu. Normálně sem si změřila malýho a pak kočárek trochu sem si na papír načrtla jakou mám asi představu no a pak už to byl jen pokus omyl
inak obdivujem ako dokazete deti presvadcit aby vam pozovali ja som mala co robit aby sa aspon dve sekundy nevrtel a nestrhal si tu capicu dole
@ucitelka70 jj přesně od sud 🙂
poradte mi či sa oplatí šiť fusak na zimu do kočíka keď som dnes pozerala v meste a novy stoji okolo 60-70€?

@allymally ááá, jsi tady, furt načuhuju do tabulky a čekám na mail s fakturou 😀 ale chtěla jsem se tě zeptat, jak jsem se ptala na to merino (tyrkysový interlock), zbyde pro mně ten půl metřík? 😅