icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
28. nov 2013

jeden nešicí příspěvek.V pátek večer byl u nás ježišek pro dopisy,ale nikomu to neříkejte 😀 Jo a na otázky typu "jak si otevřel ty kamínka zevnitř a jak se do nich vlastě vešel a proč ten sníh nestudí a vlastně kudy odešel " nebudu reagovat 😀 😀 😀 😀

kofinek
28. nov 2013

@lenasss kraaaaasa, tiez sa na to chystam... 😅 A jezisko u vas nosi croksy? 😅 😀 😀 😀 moooc povedene...

kofinek
28. nov 2013

@jemi tak ja som robila certa, mna celenku som nejako pripevnila rohy a potom chvost z kuska latky... 😉

bambinecko
28. nov 2013

ahojte, svojho času (čítam vás asi rok..) tu niekto dával návod na didaktickú kocku, na nejakom blogu, tuším to nebol blog niektorej z vás, ale nie som si istá... celkom by som sa na to dala, chcela by som drobcovi niečo vyrobiť na vianoce.. no a neviem nájsť ten návod..neviete náhodou? ďakujem

lenasss
28. nov 2013

@kofinek jj nosí a dětskou velikost. 😀 😀 😀

zojec
28. nov 2013

@lenasss a nebola jeziskovi v crocsoch zima? :D

petkasv
28. nov 2013

@zojec, @lenasss tak ježíšek je snad jezulátko a nahaté 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

lenasss
28. nov 2013

@petkasv no a právě že je nahaté tak si obul crosky aby mu nebyla zima 😀 😀 😀 😀 😀

anfei
28. nov 2013

@a_lexa děkuji! Rytíře dostal manžel ještě v době, kdy nebyli děti a odmítl se ho vzdát 😀 no a děti si zvykli a nesahaj 😀
@jieff děkuji za chválu. Bude u syna v pokojíčku, tak bude mít vlastní stromek, ale naježí se dárečky pod obývákový 😀
@barcav děkuji
@zuzu_epona to je bomba, krásně pošito 😵

A škrtám další restík, ke kterému jste mě donutily 😀 😀 😀 😀 Odšila jsem všechen PUL a padla 🙂 - pro malou plenky a snad je ještě odnosí a pro kamarádku pro Kubíka, co se teď dřív vykulil 🙂
Na hromadě mimi látek už mi zbývá jen 0,5m merino beránek - zatkávané rouno ze ŠD, koupila jsem zbytečně moc a fusak už od loňska mám. Nechcete někdo za 200+pošta?

crawler
28. nov 2013

@lenasss jsi úžasná! 😵 skvělý nápad a nemá chybu 😉pokud tedy se v tom nezačne Matyášek moc "šťourat" 😀

lenasss
28. nov 2013

@crawler už se neštourá,řekla jsem,že je kouzelný a pokud tomu nevěří tak jak by asi stihl obdarovat tolik dětí za jeden večer? 😝

k_a_j_k_a
28. nov 2013

dievcata, mozno trapna otazka, ale vcera vecer som uz bola schopna vyhodit stroj do kosa. mam taky jednoduchy stroj. ako sijete latky ako uplet a pod. proste pruznu latku. mne to vzdy robi vlnky a vyzera to otrasne. vcera som skusala zosit dokopy dve pruzne krajky a bud mi to tahalo dole do stroja alebo to robilo vlnky. kedysi mi poradili dat na patku teflon ale to vobec nepomohlo ☹

petkasv
28. nov 2013

@k_a_j_k_a úplety se vlní, chtělo by to kráčející patku, co máš za stroj?

a_lexa
28. nov 2013

@lenasss uááááá to je skvělý nápad. Až bude prcek větší, tak to taky udělám, jestli na to nezapomenu. 😉 Kdyžtak prosím hoď foto i příští rok - aby mě to trklo 😅

ellysa
28. nov 2013

@lenasss tak to je krásne

anastazieb
28. nov 2013

@k_a_j_k_a úplety se prostě na normálním stroji vlní, jsou pružné a patka na ně moc tlačí. Šila jsi cikcakem? Zkus ještě snížit přítlak patky, pokud máš. Nebo pak ta kráčející patka 😉

ellysa
28. nov 2013

@zuzu_epona to už je úplne profi ako robíš tie kolienka na tepláčkoch?pri mojej frekvencii šitia sa na tento level dopracujem asi o 10 rokov

winnyfred
28. nov 2013

@a_lexa jak říkám není to nic moc a omlouvám se za kvalitu musela sem fotit mobilem foták totiž asi dostal nožičky a někam odkráčel.

behulka
28. nov 2013

@zuzu_epona krásne 😵 to teda je závislosť a poriadna 😅
@alenf cenovo sa to oplatí, naviac pokiaľ máš čo-to z materiálu doma , no je to prplačka. A to som šila len jesenný 😝 Zimný sme podedili.
Ale môžeš sa vyhrať s aplikáciami a obrázkami, pokiaľ ťa to baví 😉

zuzka72
28. nov 2013

Maminky moc ráda bych Vás poprosila, nemáte někdo střih, nebo neporadíte, kde hledat, chci klůlům ušít čepice, jen nevím, jak nahoře prostříhat ty trojuhelníky. Někde mám uložený náčrtek, jakoby obdélník a na tom stříšky, ale zákon schválnosti nemohu najít.

zuzu_epona
28. nov 2013

@ellysa Kolienka robím tak, že si vystrihnem obdĺžnik, založím cca 1,5 cm na oboch stranách - hore aj dolu - a prišijem na predný diel. Na druhom prednom dieli prirovnávam s prvým, aby to plus mínus sedelo. Potom už s našitým kolenom pracujem ďalej ako s predným dielom.

k_a_j_k_a
28. nov 2013

@petkasv @anastazieb dakujem Vam. neviem, co mam za stroj, pozriem vecer. ale taky nejaky jednoduchy, za 170EUR. cikcak som pouzila, to uz viem 🙂 viete mi poradit, kde by som tu kracajucu patku zohnala?

barcav
28. nov 2013

@lenasss tak to je supéééér , můžu se zeptat čím jsi udělala ty stopy ? sníh ve spreji na okna ?

ellysa
28. nov 2013

@zuzu_epona vďaka, tak som si to aj predstavovala ale radšej sa spýtam aby som to nedosr... 😉

a ešte otázočka, odkiaľ máš teplákovinu pekná farba to je

ucitelka70
28. nov 2013

@k_a_j_k_a napr. na tenex.sk, ale skús podložiť zospodu tenký papier aby neťahalo dole, a tak ušiť a potom papier odtrhneš, a nenaťahuj veľmi látku.... ak máš trojkroký cikcak, skús s tým

lenasss
28. nov 2013

@barcav polohrubá mouka,sítko a boty.Dobře se to vysávalo a kluci si s tím ještě celé dopoledne pohrály a potom si to ten starší i vysál. 😀

k_a_j_k_a
28. nov 2013

@ucitelka70 dakujem, skusim a musi byt nejaky specialny papier, ci stacia aj noviny? som kedysi pocula take, ze dat papier medzi patku a vrchnu vrstvu, ale to moc nefungovalo. a dalsia vec, zostavali mi tam kusky papiera :(
ten trojkroky cikcak vyzera tak, ze to sije na trojmo? to mam, sijem nim sedy nohavic.
vyskusam. dufam, ze MM dnes zase neznervoznim, lebo vcera bol zo mna chudak nestastny.

alenf
28. nov 2013

@behulka material nemam žiadny,ale čo som pozerala u tej gábinky tak by ma to vyšlo dákych 30€ spolu s vodeodolným zipsom a poštou(no pošta je 7,70 či koľko:(),jedine mám hruby vatelín.A nemám problém s tým,že by to bolo zložité a prácne,ja sa s tým rada pohrám.

ucitelka70
28. nov 2013

@k_a_j_k_a stačia noviny alebo strihový papier... a trojkroký cickak je taký, že ide jeden šev, býva to na tielkach, podprsenkách, baby týmto stehom zvyknú prišívať spodok trička, alebo rukávy, skúsim ti dohľadať a dám link

winnyfred
28. nov 2013

holky nevíte kde sehnat takové ty silikonové kroužky na dudlík?