Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ahojte, svojho času (čítam vás asi rok..) tu niekto dával návod na didaktickú kocku, na nejakom blogu, tuším to nebol blog niektorej z vás, ale nie som si istá... celkom by som sa na to dala, chcela by som drobcovi niečo vyrobiť na vianoce.. no a neviem nájsť ten návod..neviete náhodou? ďakujem
@a_lexa děkuji! Rytíře dostal manžel ještě v době, kdy nebyli děti a odmítl se ho vzdát 😀 no a děti si zvykli a nesahaj 😀
@jieff děkuji za chválu. Bude u syna v pokojíčku, tak bude mít vlastní stromek, ale naježí se dárečky pod obývákový 😀
@barcav děkuji
@zuzu_epona to je bomba, krásně pošito 😵
A škrtám další restík, ke kterému jste mě donutily 😀 😀 😀 😀 Odšila jsem všechen PUL a padla 🙂 - pro malou plenky a snad je ještě odnosí a pro kamarádku pro Kubíka, co se teď dřív vykulil 🙂
Na hromadě mimi látek už mi zbývá jen 0,5m merino beránek - zatkávané rouno ze ŠD, koupila jsem zbytečně moc a fusak už od loňska mám. Nechcete někdo za 200+pošta?
dievcata, mozno trapna otazka, ale vcera vecer som uz bola schopna vyhodit stroj do kosa. mam taky jednoduchy stroj. ako sijete latky ako uplet a pod. proste pruznu latku. mne to vzdy robi vlnky a vyzera to otrasne. vcera som skusala zosit dokopy dve pruzne krajky a bud mi to tahalo dole do stroja alebo to robilo vlnky. kedysi mi poradili dat na patku teflon ale to vobec nepomohlo ☹
@k_a_j_k_a úplety se prostě na normálním stroji vlní, jsou pružné a patka na ně moc tlačí. Šila jsi cikcakem? Zkus ještě snížit přítlak patky, pokud máš. Nebo pak ta kráčející patka 😉
@zuzu_epona to už je úplne profi ako robíš tie kolienka na tepláčkoch?pri mojej frekvencii šitia sa na tento level dopracujem asi o 10 rokov
@zuzu_epona krásne 😵 to teda je závislosť a poriadna 😅
@alenf cenovo sa to oplatí, naviac pokiaľ máš čo-to z materiálu doma , no je to prplačka. A to som šila len jesenný 😝 Zimný sme podedili.
Ale môžeš sa vyhrať s aplikáciami a obrázkami, pokiaľ ťa to baví 😉
Maminky moc ráda bych Vás poprosila, nemáte někdo střih, nebo neporadíte, kde hledat, chci klůlům ušít čepice, jen nevím, jak nahoře prostříhat ty trojuhelníky. Někde mám uložený náčrtek, jakoby obdélník a na tom stříšky, ale zákon schválnosti nemohu najít.
@ellysa Kolienka robím tak, že si vystrihnem obdĺžnik, založím cca 1,5 cm na oboch stranách - hore aj dolu - a prišijem na predný diel. Na druhom prednom dieli prirovnávam s prvým, aby to plus mínus sedelo. Potom už s našitým kolenom pracujem ďalej ako s predným dielom.
@petkasv @anastazieb dakujem Vam. neviem, co mam za stroj, pozriem vecer. ale taky nejaky jednoduchy, za 170EUR. cikcak som pouzila, to uz viem 🙂 viete mi poradit, kde by som tu kracajucu patku zohnala?
@zuzu_epona vďaka, tak som si to aj predstavovala ale radšej sa spýtam aby som to nedosr... 😉
a ešte otázočka, odkiaľ máš teplákovinu pekná farba to je
@k_a_j_k_a napr. na tenex.sk, ale skús podložiť zospodu tenký papier aby neťahalo dole, a tak ušiť a potom papier odtrhneš, a nenaťahuj veľmi látku.... ak máš trojkroký cikcak, skús s tým
@ucitelka70 dakujem, skusim a musi byt nejaky specialny papier, ci stacia aj noviny? som kedysi pocula take, ze dat papier medzi patku a vrchnu vrstvu, ale to moc nefungovalo. a dalsia vec, zostavali mi tam kusky papiera :(
ten trojkroky cikcak vyzera tak, ze to sije na trojmo? to mam, sijem nim sedy nohavic.
vyskusam. dufam, ze MM dnes zase neznervoznim, lebo vcera bol zo mna chudak nestastny.
@k_a_j_k_a stačia noviny alebo strihový papier... a trojkroký cickak je taký, že ide jeden šev, býva to na tielkach, podprsenkách, baby týmto stehom zvyknú prišívať spodok trička, alebo rukávy, skúsim ti dohľadať a dám link
holky nevíte kde sehnat takové ty silikonové kroužky na dudlík?

jeden nešicí příspěvek.V pátek večer byl u nás ježišek pro dopisy,ale nikomu to neříkejte 😀 Jo a na otázky typu "jak si otevřel ty kamínka zevnitř a jak se do nich vlastě vešel a proč ten sníh nestudí a vlastně kudy odešel " nebudu reagovat 😀 😀 😀 😀