Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@a_lexa jo já ho odpoledne zkusím nafotit taky ještě není uplně OK nemám tam natažené gumičky kolem hlavičky a vepředu tam mám jen takové provizorní provázky a spodní díl sem chtěla na zip ale u nás v galanterce se rozhodly že nemaj ty co potřebuju tak sem to udělala na pevno 😀
@bordino Ahoj, jdu si pro radu - chtěla bych zkusit ušít kamaše (zateplovací spodky) z nějakého staršího svetru. Byla jsem omrknout sekáč a mají směsi vlna - akryl, ale někdy je to 50 a 50%, což mi přijde už dost umělé... nebo ne? Občas něco 80% vlna...ale to bylo zrovna dost tlusté... je nějaký ideální podíl vlny? 🙂 Nebo spíš maximální podíl umělotiny, aby to ještě bylo únosné?
Juch juch, hlavní šicí úkol letošních Vánoc splněn. Softová vesta pro manžela. Měl na ni asi milion požadavků a chtěl aby stoprocentně seděla, hlavně při určitých pohybech(je horolezec). Ale světe div se- podařilo, dokonce včetně síťovinových kapes na zip, které jsem v životě nešila a ladila za pochodu. Tímto ještě jednou děkuji @sinala za střih @crawler- za nápad se začišťováním pomocí lemgumky a mému milovaném stylefixu. Foto na modelovi není, anžto mi ulehl s horečkou.
@crawler prosim nevedela by si poradit, ako krasne do radu pricvakavat patentky na plienku, lebo sijem uz asi 10kus a sice som zacinala so suchacom tak ten sa mi uz tak nepaci ako patentky. Len ja aj ked si predkreslim pravitkom kam ich nacvaknem, aj tak lietaju kedze pul je taky elasticky hore dole, je na to nejaky trik?
@zuzu_epona Máš to moc krásný 🙂 Jinak se šitím jsme na tom stejně. Jsem na tom závislá, strašně mě to baví a když nešiju několik dní, mám absťák 😀 😀
@abigail1 Ďakujem 😉 Presne tak, je to totálna závislosť, a mňa na tom ešte baví, keď vidím posun. Pred 15 mesiacmi som nevedela ani stroj navliecť, pred rokom som ledva ušila rovnú čiaru, aj tá bola krivo 😀
@zuzu_epona nádhera 😵
@saaralota já vždycky v sekáči osahávám svetry a když narazím na nějaký příjemný (už teda trošku to složení po hmatu poznám), tak se podívám, jaká je složení. Já beru jen ty 100% (nebo popř. nějaké jiné zajímavé složení), ale hlavní je, aby to byl materiál, který zrovna potřebuju (třeba silnější na svetr nebo slabší na tričko) a aby nekousal. Pokaždé to může být jiné, 100% vlna a tlustá, kousavá nebo 100% vlna jemná a příjemná 😉
@zuzu_epona nádherné! Je vidět, že ses zamilovala do mývala stejně jako já 😉
@mamata ten taslan prirovnavaj jako k tomu tenkemu sustaku, co kolem tebe motaj u kadernice. je to takove prijemne na dotek, ne moc tluste a ma to hezke barvy. mam zelenou a tyrkysovou, jen kdyz jsem z toho mela usitou prvni bundu, tak nejak vubec neprselo, takze bohuzel zrovna v desti otestovano nemam 😀
ja bych to na dawande hledala spis jako jackenstoff wasserabweisend http://de.dawanda.com/search?q=jackenstoff+wass... toz kukni sem, co to vyplivlo.. ale neproklikavala jsem to dal, tak kdyztak kdyby sis neco konkretne vybrala, hod to sem a ja to zkouknu.
konečně mohu taky něco přidat, včera jsem se dostala konečně na chvilku ke stroji a udělala čepičky pro dvojčátka 🙂
@terezita díky, některé z těch prodejců mám v merku, ale tohle je pěkný http://de.dawanda.com/product/45687594-Wasserab...
Videli ste toto u dakeho predajcu na Slovensku?
http://www.gabinka.cz/400-sustak-nepromokavy-hf...
@ballenka jejku, no, můj postup je takový - mám střih přenesený na průhledné folii - podle ní si propiskou napuntíkuju místa patentek,pak jen vizuelně zkontroluju, zda nějaká nevybočuje a pak rovnou cvakám...sem tam se mi stane, že mi nějaká ulítne a to jsem jich našila třeba 15x tolik co Ty,takže neboj,děláš to správně,ale není to prostě tak jednoduché,jak se může zdát a i když jsem jich našila hodně, tak občas mi to lítá - hlavně když přitom mluvím s manžou 🙂
Nešila ste některá čertíka nebo anděla pro malé dítě? Máte nějaké rady/tipy? Potřebuji nějaký kostým na plavání-karneval-v masce se bude plavat, takže se dá použít jen látka. Chci něco co nezabere moc času-potřebuji šít důležitější věci.
@alenf neviem, či sa ti oplatí šiť, lebo dajú sa zohnať aj veľmi dobré fusaky a lacnejšie, je to prplačka, ja som nešila, lebo som si kúpila podobný ako tento: http://www.4mama.sk/emitex/zimny-fusak-emitex-c... a som s ním spokojná
pred 4 rokmi som objednávala z CR , vysiel ma v prepocte do 40 Eur...
pokukaj na nete, určite nájdeš aj lacnejšie
@zuzu_epona Krásné věci!!! A taky jsem závislačka, musím k tomu sednout aspoň obden, jinak mě svrbí ruce 🙂

moje zaciatky-hnede teplaciky z napinacej plachty 🙂