icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
28. nov 2013

@jitu22 máš to nádherné. Z čeho jej ta bundička, finerib?

@kuna krásný spacáček!

jitu22
28. nov 2013

@koki_melo z elastické teplákoviny, je moc příjemná a hezky se z ní šije 🙂

koki_melo
28. nov 2013

@jitu22 A už jsem si to zvětšila a vidím to pořádně. Moc hezká barva!

koki_melo
28. nov 2013

Prosím pěkně, jaké nastavení délky a šířky stehu udělá pružný steh pružnějším? Mám na mysli konkrétně tříkrokový cikcak. Jsou pružnější nízké stříšky blízko u sebe nebo vyšší a širší? Doufám, že mi rozumíte 🙂. Všívám tak gumy do pasu a občas se stane, že steh popraská, specielně pokud dítko při oblíkání chytne balanc, gumu přišlápne a spadne (i když to by asi muselo být šité ocelovou nití, aby to vydrželo). Děkuji.

crawler
28. nov 2013

@kuna díky 😵to je od timeless treasure fabrics, ale přesný název nevím...

Švadlenky: NEMÁTE některá slevový KUPON na nej-šicí-stroje? děkuji 😵

bury
28. nov 2013

@crawler - to už jsi se rozhodla pro ten COL? - že chceš kupon? 🙂 😵

Já mám tento měsíc pořád Vánoce -nejdřív pračka se sušičkou a teď nový noťas. To sice nebylo plánovaný, ale co dělat, když vám do starého naleje dítko vodu a už nejde rozchodit.... ☹ 😝 takže už píšu z nového a jdu to všechno prohlédnout, pár dní jsem koukala jen na telefonu a to není ono.

crawler
28. nov 2013

@bury 😀 😎 bingo 😀 tak nebudeš náhodou kupovat ještě i OL, že bys mi pak poskytla kupon? 😀

daisyr
28. nov 2013

@koki_melo čím je steh hustější, tím je pružnější a asi i šířka bude hrát trošku, širší (vyšší stříšky 😉 ) budou lepší na pružnost

kuna
28. nov 2013

zateplujeme na hory 🙂

jitu22
28. nov 2013

holky, neměla byste některá doma tuhle stuhu? Objednávala se kdysi tuším z dawandy. Dostala jsem objednávku na další ovečky a mám málo ☹

laeela
28. nov 2013

@jitu22 Ten domečkový kompletek je prostě nádherný. 😵

zuzka72
28. nov 2013

@laeela Božinku to je přesně to co jsem měla na mysli, jste zlatáááááááááá a já se bála, že to nikdo nepochopí co mám na mysli.. Děkujiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ♥ ♥ ♥

laeela
28. nov 2013

@zuzka72 klidně mi tykej, já věděla hned, jen dočítám až večer, když odpadne celá smečka. 😀

zuzka72
28. nov 2013

@laeela Děkuji ahojky 🙂 😉

michamicha
28. nov 2013

@kuna ty botky jsou super 😵

michamicha
28. nov 2013

Jsem po dlouhé době zase něco ušila pro Elišku 🙂 sice jen obyčejná čepice, ale povedla se mi hned na první pokus 😀

lenasss
29. nov 2013

@barcav
@danielahe u nás je sněhu dost.Jen na něj včera spadla vrstva nějakého omrzače.Jsme včera jeli do školky a pořád si říkám,proč všichni jedou jak pos... a nakonec nás na rovné cestě začala předjíždět naše vlastní prdelka a bylo mi to jasné 😀 😀 😀 😀
@caramilla ty kamna jsou součást kuchyně a chtěla jsem je hlavně kdyby nešla elektrika ať máme čím topit.Protože.když nám jí vypnou,vypne se tepelné čerpadlo a kotel přestane topit a loni na štědrá den nám nešla a krásně jsme si na nich uvařily a ještě bylo krásné teplo.Seděli jsem s dětma u těch kamínek a četli jsem pohádky a bylo to krásné až jsem říkala,že letos vyhodíme jistič a bude to zase krásné 😅

to_sauer
29. nov 2013

Ahojky švadlenky, ráda se přidám a budu nakukovat u Vás, jsem tady taková stará - nová, zdravím Ivušku, jestli tu nakukuje, Caramillu (gratuluji k druhému miminku), Def a nevím, kdo z těch "starých" známých sem ještě chodí...

koki_melo
29. nov 2013

@kuna Ty botičky jsou úžasné! Můžeš nastínit, jak sis dělala ten střih a postupovala při šití? Vypadají DOKONALE!!! Ne vypadají, ony jsou dokonalé 🙂.

danielahe
29. nov 2013

@kuna ahoj, taky se hlasim o nejake info , nejlepe pro blbce 😅 , jak na boticky, uz dlouho na ne myslim, ale nemam strih a netroufam si do nej jit, na strihy nemam asi bunky. Predem dekuji za typ ci radu...moc povedene 😉

crawler
29. nov 2013

@kuna botky fakt nádherný 😵 to je soft + flís? nebo je ještě něco uvnitř?tý jo, ty by potřebovala Linda do kočáru 😵

sufik1
29. nov 2013

@koki_melo, @crawler nejsem kuna, ale střih ottobre č. 3 http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2010_6/k...
akorát teda nutně s podšívkou, šila jsem bez a zima. Ideálně coral/lama nebo tlutý flís

winnyfred
29. nov 2013

@kuna je prosimtě podle čeho si šila ty bačkurky? máš to super 🙂

kuna
29. nov 2013

@danielahe
@winnyfred
@koki_melo
@crawler
Dekuju, strih je ten, jak pise sufik. Jsou ze dvou vrstev, soft a fleece. Jsou do tepleho zimniho fusaku, auta....tak to takhle staci 😉

winnyfred
29. nov 2013

ještě něco nešicího ode mně letos sem jich pekla 30 a ještě mám přes sebou 80 kg cukroví 🙂

koki_melo
29. nov 2013

@winnyfred Ty kráso! A to já si se svými 15 druhy myslím, jaká jsem borka. Jdu zalézt a stydět se!

winnyfred
29. nov 2013

@koki_melo ale to není všechno pro nás 😀 pro nás s toho vlastně není nic to mám všechno naobjednané od lidí jen nevim jak to letos stihnu 😒

ballenka
29. nov 2013

@crawler vcera som na to kapla misto kam pridu spevnuje pred nacvakavanim z druhej cize celnej strany papierova maliarska paska a tym padom sa ta latka nanatahuje a vypada to SUPER!!! a prosim este na jednu vec sa chcem opytat kedze sijem malemu plenky a len pre nas, nemam uz ani zmensovacie patentky aby to zbytecne nezdrzovalo a neprotekalo to celkove obsitie plienky uz uplne na zaver sa robi obycajnym rovnostehom alebo elastickym akoby rovnostehom, ten mi totiz sije omnoho skaredsie. Neviem nakolko je ta pruznost dolezite ked je tan napr pul spolo so suedoclothom alebo mam aj s aksamitom bamb. Aj usi som najprv prisival pruznym ale u kupenej jedinej plenky je to obycajnym priamym stehom
sorry za zdrzovanie ale hladam ,,aktivneho sijuceho profika,, preto som pisala 😲 😲 😝

koki_melo
29. nov 2013

@winnyfred to mi je jasné, to byste asi praskli 🙂. Já neobdivovala, že to sežerete, ale že to vyprodukuješ 😀