Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@anastazieb ten je krásnej 😵
@winnyfred nádhera, já mám to cukroví vždycky takové upatlané 🙂
@anastazieb ten je krásný obdivuju! Jak jsou na něčem zipy, dávám ruce pryč 😀 (chci si ušít obal na tablet na zip a furt to radši odkládám 😀)
Zrovna obal na tablet a notebook jsem šila bez zipu 😉 A tohle je na tom zrovna snad to nejjednodušší, protože našíváš zip na dva rovné pruhy pevné látky, to je brnkačka 😉 Ani stylefix na to nepotřebuješ.
@anastazieb 😲 😲 no tak ten je dokonalej 😵 😵 malej bude mít určitě obrovskou radost 🙂
tož přidávám počinek z minulého týdne 😉 pár bodíček a tričko pro kamarádky postiženou holčičku 🙂a pak včerejší dodělávka troje zateplené gatě pro naše prcky 🙂 šusťák + hodně silný flís=děsivá kombinace 😝 nadávala jsem a sakrovala a odnesli to cvakačky které letěli vzteky pod topení 😅 ale ty kostkované ve finále vypadaj fakt pěkně a mají rezervu a tak snad budou špuntům i napřesrok 😉 u těch černých je zmrvenej pas,ale ty jsou stejně jen na lítačku a zaprasení do školky 😀
nevím, jestli jste to už viděly, ale tohle na mě vykouklo na FB, z toho by mohl být zajímavý adventní kalendář 😉
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn...
@katka82 super oblečky. Normálně D nám zas povyrostla, vše s dlouhým rukávem má malé 😝 A jak jsem teda myslela, že do školky jen krátký rukáv...tak ne-e. Oni sice ve třídě mají teplo, ale přebíhají někdy přes šatnu, kde je chladněji a taky na ven....a většina dětí má ted delší rukáv....tak chcem zapadnout 😀 Budu šít jednoduché šatičky (anděl)....akce ve školce 😝 ....a furů dalších věcí...D vyrostla i ze soft kalhot....no děs....A to jsem se ještě nevrhla ani na ubrusy a dárky 😝 ☹ ☹ ☹ ☹ No kdy já to stihnu???? 😨 😨 😨 😀 😀 😀
@anastazieb baťúžek vypadá skvěle. Vyztužovala jsi ho něčím? 😵
@palosek je vyztužený skrz naskrz 😀 Nějakou výztuhou, co jsem měla doma, ale nevím co to je už.... Taková pevnější, asi něco jako ronopast (možná termolín, ale fakt nevím)? Do dna jsem dala takovou tu úplně pevnou, v popruzích a na zádech je ještě vatelín. S tím, co vím teď, bych něčím měkčím podžehlila i vnitřní látku (dávala jsem takovou tu zvířáítkovou látku, jak prodávali v Kika). Je to tam takové dost neforemné.
@diapozitiv01 máš to všechno mooc kráásnéé 😵 😵
uáááá tak ještě budu dělat fleecové kukly 😝 a rovnou 6 kusu 😝 ale kdyyyyy??? 😕
@winnyfred panejo 😕 mňam 😀
@diapozitiv01 krása 😵
@anastazieb Batůžek stejného střihu jsem kdysi taky šila, chtěla jsem ho mít hezký, s podšívkou, dal mi tolik práce a přemýšlení, že jsem řekla tento střih už nikdy více🙂
@zuzkasim asi tak 😉 Jako ono to není až tak těžký, když máš střih a návod (hledala jsem a nenašla), takže jsem neměla přesný rozměry jedn. dílů (sice jsem si měřila obvod metrem, ale nakonec při přišívání těch čelních dílů jsem zjistila, že to nesedí, takže jsem musela párat a ten obvodový pruh zkracovat), tím pádem nevíš přesně, kam třeba všít dno, to jsem dělala až za pochodu a nebylo to jednoduché. Největší problém jsem měla s tím, jak všít podšívku, aby to uvnitř bylo všechno zakryté. Hledala jsem návod v Marině, ale co jsem měla k dispozici, tak tam vnitřní švy začišťovala šikmým proužkem. A to se mi teda nechtělo 😀
@zuzkasim ale já mám problém s tím, že se mi jiný střih batohu nelíbí 😀
@winnyfred hmmm, smekam, to by se mi vazne nechtelo pect 😅 , ale konzumace, to uz je jiné tema 😀 😉
@diapozitiv01 zabickovy komplet vypada uzasne a soft souprava jakbysme 😉
@katka82 vyteplene gatky vypadaji suprove a na tech cernych neni nic videt 😉 🙂
@anastazieb Ano, cestu k výsledku jsme měli dost podobnou🙂 Stejné potíže. Ten můj tehdy vypadal takto
@zuzkasim ten je taky moc krásnej 😉
@zuzkasim ten je taky parádní 😵 😵můžu pajcnout tu lodičku na batůžku?budu dělat softshellovou vestu s lodičkou na zádech 🙂jinak ono to takle není vidět na těch gatích 😉 to až v reálu 😒 😉
@mehlo 😀 😀 tak to mě těší že v tom nejsem sama 😀 no u mě zařvali ty cvakačky,plastové-měli smůli že leželi nejblíž 😅 ale už jsem si koupila nové-kovové 😝 ty by mohli vydržet 😀 no a taky jsem ty kalhoty asi 10 xhodila na zem 😀 no prostě přímí přenos z blázince 😀 😀

@koki_melo :D díky :D