Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
myslíš hromada cukroví :D
@diapozitiv01 Krásne oblečenie, vyzerá to riadne profi.
To hej Zuzka "profi domace" 🙂)
@a_lexa
@winnyfred no holky,hromadku na vánoční cukroví chci taky!!nestíhám zakázky natož abych napekla ...udělá toněkdo za mě? 😀
@anastazieb ten batoh je nááádherný!!!nechtěl by se ti udělat fotonávod 🙂???
@anastazieb
s placeným střihem?
@diapozitiv01 Roztomilé! 😵
@winnyfred to mi nedělej, to jsem ti udělala?!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😠 😠 😠 😠 😠 😀
Holky, švagrová by si přála pro neteřinku na Vánoce nějaké šatičky na léto, což schvaluju, protože nejsem příznivcem zahlcování dětí hračkama, ony se na tom stejně vyřádí babičky... Ale, moje holčička je zatím malinká, takže netuším, jaký střih je jednoduchý a ideální pro tou dobou 1,5 roku staré dítě? Co se vám osvědčilo, rády jste to holčičkám oblékaly a hodně využily?
holky, kolik může mít cca obvod hlavičky 8měs holčička? Rozhodla jsem se kamarádce pro holčičku ušít ještě jako dárek navíc čepičku, ale nemám vůbec představu, jak velkou ji udělat 😕
@kamishek v půl roce měly moje 43, v roce 46, takže něco mezi 🙂 -
@zuzkasim no upřímně, mě se v tomhle období šatičky moc neosvědčily, ale je to možná tím, že nemám tu hodnou holčičku, co poslušně vozí kočárek, ale proletí každé křoví. Krom toho ne každé dítko perfektně chodí a běhá, takže hrozí rozbitá kolena. Já bych třeba volila nějakou tuniku do áčka, dole našité dva kanýry, do půlky stehen nebo delší, k tomu legíny - takové tričko/šaty. Osvědčila se hromada triček a kraťásky, protože mám čuňata, co se převlíkaj 3x denně 🙂.
co na mě ted vyskočilo: https://www.modrykonik.cz/blog/garzonka/album/q...
kdybyste některá ještě nevěděla co na Vánoce, nebo co s časem 😀
@zuzkasim mě se moc osvědčily tyhle: střih 1 http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2013_3/a...
ale ty co háže Peťa budou taky fajn - prostě jednoduchý, přes hlavu a pohodlný
@a_lexa děkují 🙂
@bulinka základ střihu mam z burdy-jeden takovej dobře padnoucí a z něj dělám všechny kalhoty a tepláky 😉 😀 ale jinak ta inovace je vlastní 😉 já těhle kalhot s kolenama našila už mrak 😉 chce to zkoušet a zkoušet 😉 ale přinašívání jednoho kolena pro mladšího jsem taky měla jedno vejš 🙄 takže jsem párala 😝
@katka82 ono s tím pajcováním je to docela složitý, já totiž tuhle šila tepláčky šedé z kojeneckého plyše pro malýho a říkala jsem si, že by to chtělo nějakou aplikaci, pak mě napadlo, že zdvojím kolena obrázkovým úpletem, jako když dělám softky a říkala jsem si, to je dobrý nápad, že mě to nenapadlo dřív. A až teď díky té debatě mi došlo, že už jsem to tady spoustukrát viděla. 😀 Prostě v tý hlavě to kolikrát zůstane uložené, ale že to není můj nápad, to mi už nedocvakne. 🤐
tak já se vám teda omlouvám za způsobený šok a chutě na cukroví 😀 😀

@anastazieb fakt super batoh - ten se bude určitě moc líbit. 😵
@katka82 tak ty kostičkovaný jsou parááádní 🙂
@diapozitiv01 to jsou krásné výtvory - všechny. 😵
@winnyfred jůůů, jen na to koukám a mám kg navíc. Bude se pořádat hromada? 😀 Já se hlásím 😅