icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mehlo
1. dec 2013

@palosek @katka82 díky holky. Trošku změna, ale takhle nějak vypadám už asi půl roku, jen jsem nebyla schopná to změnit.

evaon
1. dec 2013

Druhy kompletik.

lenasss
1. dec 2013

Dneska totálně nestíhám ,ale chtěla jsem vám všem popřát krásnou první adventní neděli 🙂 Zítra vás dočtu u raní kávičky 😀

katka82
1. dec 2013

@semy.cz krásnej adventní kalendář 😵 já už je asi letos nedám 😅 😔 tak snad příští rok 😀

bordino
1. dec 2013

Včera rukavicový večer 😀

veronik77
1. dec 2013

@bordino to je takový adventní rukavicový kalendář, ne? 😀

bordino
1. dec 2013

@veronik77 o adventním kalendáři mi ani nemluv 😀 Zkusila jsem nápad od @lenass, po půlnoci se tu dělám se stopama a Jola mi ráno řekla, proč nám tam Ježíšek udělal takový bordel 😀

sinala
1. dec 2013

@jitu22 většinou pokud bereš více věcí, tak v shipping and payments vidíš koli stojí poštovné a kolik stojí když si přidáš další věc. Např. jedna věc je za 1 dolar a každá další + 0,3dolarů atd. Není to tam tak, že vezmeš 10 věcí za stejné poštovné, jako u nás. A kromě toho se můžeš tase dostat na částku, kdy bys musela zaplatit DPH

saaralota
1. dec 2013

Ahoj, konečně taky nějaké moje šití - v pátek nastříháno, v sobotu ušito...rychlovka 🙂. Rychleji nejsem schopná 🙂. Flísová čepice a šátek pro syna, soft kalhoty pro kamarádky syna.

koki_melo
1. dec 2013

@bordino Ty jsou super! Jaká je to cca velikost? Myslíš, že bys mi mohla prodat střih? Já jsem zkoušela střih, který je volně ke stažení (je trochu odlišný od tohoto http://www.ikatbag.com/2010/10/mittens-and-they... ) a nesedělo to dobře. Pravda je, že to mám pro 2,5 letou packu a trefit, kde má být guma a jak dlouhá je docela umění. Ale jestli není na prodej, respektuji!

veronik77
1. dec 2013

@bordino jojo, ty napřirozené bytosti nemají kouska smyslu pro pořádek 😀

zuzimia
1. dec 2013

Na temu adventny kalendar....kym som nasila 48 vrecusok, tak uz som ani nemusela kukat, kade sijem.
A este jedna inspiracia skor v takom klasickom style

zuzimia
1. dec 2013

A jedna OT. Nas milacik, mame ich dvoch

bordino
1. dec 2013

@koki_melo tohle je velikost tak na 3-5 let, mám to nascenovaný, tak mi pošli e-mailovou adresu

bordino
1. dec 2013

@zuzimia pěkně tlusťoučkej 😀 naši kluci byli tak tlustí, že jsou teď na dietce 😀

zuzimia
1. dec 2013

@bordino
Toto je ten tucnejsi...ale vyzera tak hlavne v tom labuznickom posede 🙂 . Su to dvaja bratia,ten druhy je trochu stihlejsi, ale myslim, ze su tak akurat. Maju dlhe vychadzky po byte, aby mali kondicku.

bordino
1. dec 2013

@zuzimia jo oni umí klamat těem 😀 ten náš Karel furt vypadal jako bobr, taková dělová koule - vzala jsem ho do ruky a nic, to byly jen chlupy 😀 Ráda vzpomínám na doby, kdy mohly mít taky dlouhé vycházky po bytě, teď s 6 kočkama mají utrum, chudáci 😅

anastazieb
1. dec 2013

Tak pár nových triček ode mně, z úpletů od Ally 😉 Ještě mám v plánu džunglové.

saaralota
1. dec 2013

Holky, máte nějakej fígl, jak šít na OL dobře "do zatáčky" ? Když je to jakoby obšívání oblouku z vnějšku (třeba kolečko), tak to ještě jde, ale oblouk zevnitř (zejména vykrojení v sedu kalhot), tak to je katastrofa. I když šiju pomalu a snažím se pečlivě, prostě mi to v tom největším vykrojení prošije jen na kraji...neumím to tam správně dostat (aniž bych si uřízla zbytek látky...). Je na to nějakej trik, nebo to za pár let dostanu správně do ruky? 🙂

anastazieb
1. dec 2013

@saaralota já to dělám tak, že si látku rovnám do roviny...

saaralota
1. dec 2013

@anastazieb já se o to taky pokouším, ale v tom nejvíc vykrojeném místě mi to celkem ujíždí... no budu to zkoušet dál, snad to zlepším 🙂

zuzkasim
1. dec 2013

@saaralota Látku musíš do roviny natahovat, nic jiného na to není.

sufik1
1. dec 2013

@saaralota a na tu chvíli zkus vypnout nůž.
@bordino rukavice super jako všechno od tebe. Máš to jenom soft???? Já je kdysi šila i jako ty botky, ale je v tom pekelná zima...
@anastazieb ty tvoje trika jsou luxusní jako vždy.

zuzkasim
1. dec 2013

@anastazieb Na těch tričkách můžu oči nechat.

sufik1
1. dec 2013

první adventní - troška náladovky

petkasv
1. dec 2013

Tak můj včera do půlnoci dělaný kalendář a s malé tvoření s holkama, pečení domečků a věnce 😀
Krásnou 1.adventní neděli 🙂

zikie
1. dec 2013

@anastazieb Krásné kombinace!

ucitelka70
1. dec 2013

@petkasv neuveríš, presne nápad vzala aj dcéra..... ešte sme nestihli nafotiť..... ale stromček je zelený a bola to fuška obšívať celé matracovým švom... a o tých taštičkách ani nehovorím, ako nekonečný príbeh sa zdal....

koki_melo
1. dec 2013

Náš adventní kalendář. 24 pytlíčků, botiček. No piplala jsem se s tím docela, doufám, že ještě za 18 let jim do něj budu nadělovat 🙂.

petkasv
1. dec 2013

@ucitelka70 to je úžasný 😀 tak já teda naobšívala, to bych fakt nestihla, vystužila jsem ho a objela na OL 😀 no a pytlíčky to byla komedie, na každém je výšivky, asi v půlce jsem to chtěla vzdát 😀