icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
1. dec 2013

@petkasv tak vnútro stromčeka je karton..... na vystuženie som nepomyslela..... vidíš... ale aj tak som nemala doma toľko ronopastu.... stromček je veľký 1m x cca 40 cm v najširšej časti...

kuna
1. dec 2013

@koki_melo děkuju moc, ale tak to víš, zmetky si do alba nedávám 😀. Jinak mě hrozně posunula tady ta diskuse.

jemi
1. dec 2013

Holky přidávám svojí trošku k adventním kalendářům 🙂 Došitý včera o půlnoci, nicméně věšela/plnila/zavazovala jsem ho až ráno, na to už večer nebyl morál. A pak fleesku podle ottobre 6/2012. Ta se fakt povedla.

kuna
1. dec 2013

@zuzimia ten je nádherný! Taky jsem jednoho měla, bylo to moje "dítě" (to jsem byla ještě bezdětná), běhal po bytě a chodil si za mnou pro poškrabání jako psík. Když mi umřel, dva dny jsem doslova řvala od rána do večera vtahu. Byl to člen rodiny 🙂

bordino
1. dec 2013

@sufik1 soft + coral, soft nestačí

jieff
1. dec 2013

U nas prinese kalendář až mikuláš budou ho mit dohromady 48pytlíku nedám! 😉těch 24byl porod plnit zatím neni nálada...

jitu22
1. dec 2013

@sinala já jsem zatím envymyslela ani to, jak vzít víc věcí. Není tam žádné tlačítko "pokračuj v nákupu" 😒 Musím to napsat prodejci ve zprávě? JInak mě to vždycky po odkliknutí pošle rovnou na platbu a žádná možnost "pokračovat" tam není, nebo blbě koukám...

petkasv
1. dec 2013

@jieff já myslela, že nám ho přinese Barborka, ale Bětuška chtěla napsat dopis Ježíškovi a tak jsem si řekla, že to bude dobrá výměna 😀 😀 😀 😀 dopis za kalendář 😀

jitu22
1. dec 2013

moc obdivuju všechny adventní kalendáře. Já jsem usoudila, že letos ještě ne, ale dělám aspoň výzdobu - závěsy, polštáře, svíčky.... Odpoledne jsem pověsila světýlka do okna, Vojta se podíval, usmál a řekl "ham". Tak nevím, co je špatně 😀

zikie
1. dec 2013

@jitu22 Nic není špatně, ví že jsou to svátky obžerství 😀

koki_melo
1. dec 2013

@bordino prosím pěkně, můžeš pro mě, jako tupou, naznačit postup šití těch rukavic? Chápu, jak bych dělala jednovrstvé rukavice - nejříve gumu, pak sešiju a nakonec lemuju. A když jsou dvojité, tak jak? Moc díky!

mehlo
1. dec 2013

@bordino jooo to je dobrý!!!!!!!

mehlo
1. dec 2013

@anastazieb ty tvoje trička jsou úžasný!!!

bulinka
1. dec 2013

@jieff moc děkuji za odkaz na střih, nakonec jsem si udělala svůj 😀

elentari
1. dec 2013

Holky, tak jsem si poprvé prošila prst. 😅 Naštěstí teda jen dva stehy. Už tu nikdo není vzhůru, tak si ani nemůžu zanadávat. Nikdo mě tu nepolituje 😀 Au. 🙄
Co ještě od těch mašin můžu čekat? Má tu někdo nějakou hororovou zkušenost například s ořezávacím nožem u overlocku? 😀

koki_melo
1. dec 2013

@elentari Vítej v klubu! Já jsem si prošila malíček docela festovně, nicméně celkem chladně jsem ho vyndala zpod patky, odstřihla nítě, vytáhla nítě z prstu a až když to bylo hotové, tak se mi udělalo zle a málem sem sebou švihla (jj, to bylo ještě před porodem dětí 🙂))).
Ořezu u OL se docela bojím...zejména ve chvíli, kdy si děti hrají pod stolem...onehdá si juniorka kecla na prdelkou na šlapku a měla jsem co dělat, abych utekla s látkou a prsty 🙂.

rebelie
2. dec 2013

@elentari Taky soucítím... já si prošila prst loni na Vánoce... jsem 23.12. asi ve 2h ráno zašívala dárky do baličáku a vůbec nechápu jak, ale jehlu jsem si do prstu zapíchla snad 3x... jednou mě musel vysvobodit manžel...

petkasv
2. dec 2013

@elentari prst si nedávno prošila Bětuška, a nesla to fakt statečně, šila panence polštářek a vůbec nechápu jak ale naspala tam prstík, no ale zvládla to fakt dobře 😀 jinak u OL nevím, ale nikdy se mi k noži nedostal prst, i když je strkám fakt blízko, z toho fakt strach nemám 😉

a_lexa
2. dec 2013

@elentari uááá,au au au, ani si to nechci představovat. Fůfůfůfůfů - foukám a přidávám se k soucítícím. 😉
@bordino jak to vypadá s oblečkem na pejska - pořád číhám číhám a nevidím 🙂 Na ten se fakt těším - a hodlám pajcnout. 😅

elentari
2. dec 2013

@koki_melo
@rebelie
@petkasv
@a_lexa Díky, holky 🙂 Vypadá to, že to i přežiju 😎 🙂

ucitelka70
2. dec 2013

@elentari mne sa raz - veľmi dávno - ešte na maminkinej šlapacej lade - pichla ihla do nechta ukazováka... ani za svet som nevedela vytiahnuť, to boli muky.... po vytiahnutí ihly ma bolelo hrozne dlho.... aj mi omodrel necht... ale ináč nič..... tak len nech sa ti rýchlo zahojí...

zikie
2. dec 2013

@elentari Auuu! Foukám!

olivka84
2. dec 2013

@elentari Tiez som si raz presila este v skole na praxi cez necht som myslela ze omdliem ked som videla tu ihlu v prste od vtedy si davam sakra pozor

olivka84
2. dec 2013

@bulinka kraaaasna zasterka

bordino
2. dec 2013

@koki_melo ze softu sešiješ dlaňovou část, pak do půlky po obvodě - pak našiješ cikcakem gumu, došiješ zbylý obvod. Podšívku z coralu sešiješ celou bez gumy. Pak je vložíš do sebe, sešiješ tu díru kterou se dává ruka po obvodu a pak olemuješ lemgumkou - natahovat při šití. Je to srozumitelné? Mám udělat fotonávod?

bordino
2. dec 2013

@a_lexa je v plánu. Já jak tu mám koťata, tak jsem nějaká zpomalená 😀

sinala
2. dec 2013

@jitu22 tak to se musím zeptat manžela, ale my jsme nikdy nebrali více různých věcí od jednoho prodejce, max. více kusů jedné věci

sinala
2. dec 2013

@jieff já taky ještě nemám naplněno 🙂, ale už bych měla začít, abych zjistila, zda mám dost věcí do pytlíčků 😀 😀

petkasv
2. dec 2013

Tak moje dnešní ranní hodinovka 😀 rychlovky pro holky 🙂

koki_melo
2. dec 2013

@bordino Jojojo, je mi to jasné, moc děkuji, šlo mi hlavně o to, jestli je guma i v coralu. Vyzkouším je nejdříve z nějakého fleecu. Jediné, co moc nevím, je jak natahovat tu gumu u zápěstí, ale to se holt musí vyzkoušet, pokus omyl. DÍKY MOC ZA STŘIH A NÁVOD!