Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
U nas prinese kalendář až mikuláš budou ho mit dohromady 48pytlíku nedám! 😉těch 24byl porod plnit zatím neni nálada...
moc obdivuju všechny adventní kalendáře. Já jsem usoudila, že letos ještě ne, ale dělám aspoň výzdobu - závěsy, polštáře, svíčky.... Odpoledne jsem pověsila světýlka do okna, Vojta se podíval, usmál a řekl "ham". Tak nevím, co je špatně 😀
@anastazieb ty tvoje trička jsou úžasný!!!
Holky, tak jsem si poprvé prošila prst. 😅 Naštěstí teda jen dva stehy. Už tu nikdo není vzhůru, tak si ani nemůžu zanadávat. Nikdo mě tu nepolituje 😀 Au. 🙄
Co ještě od těch mašin můžu čekat? Má tu někdo nějakou hororovou zkušenost například s ořezávacím nožem u overlocku? 😀
@elentari Vítej v klubu! Já jsem si prošila malíček docela festovně, nicméně celkem chladně jsem ho vyndala zpod patky, odstřihla nítě, vytáhla nítě z prstu a až když to bylo hotové, tak se mi udělalo zle a málem sem sebou švihla (jj, to bylo ještě před porodem dětí 🙂))).
Ořezu u OL se docela bojím...zejména ve chvíli, kdy si děti hrají pod stolem...onehdá si juniorka kecla na prdelkou na šlapku a měla jsem co dělat, abych utekla s látkou a prsty 🙂.
@elentari mne sa raz - veľmi dávno - ešte na maminkinej šlapacej lade - pichla ihla do nechta ukazováka... ani za svet som nevedela vytiahnuť, to boli muky.... po vytiahnutí ihly ma bolelo hrozne dlho.... aj mi omodrel necht... ale ináč nič..... tak len nech sa ti rýchlo zahojí...
@koki_melo ze softu sešiješ dlaňovou část, pak do půlky po obvodě - pak našiješ cikcakem gumu, došiješ zbylý obvod. Podšívku z coralu sešiješ celou bez gumy. Pak je vložíš do sebe, sešiješ tu díru kterou se dává ruka po obvodu a pak olemuješ lemgumkou - natahovat při šití. Je to srozumitelné? Mám udělat fotonávod?

@petkasv tak vnútro stromčeka je karton..... na vystuženie som nepomyslela..... vidíš... ale aj tak som nemala doma toľko ronopastu.... stromček je veľký 1m x cca 40 cm v najširšej časti...