Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zabza40 ono jak tam mas k tomu ty fotky, tak to neni tak tezke. ale kdyztak se ptej.. 😉
v prvnim dni byl celkovy strih, ve druhem dni to, co si z nej mas vystrinout na latku, plus smiknout ten nekonecny zip a u konce zasit latkou..
jen jsem koukala, ze ten navod maj i v holandstine, ale anglicky ho neudelaj.. predloni to preci bylo..
holkye to neni sice to neni sici, ale dnes probehlo na hackovaci skupince 🙂
http://www.garnstudio.com/julekalender.php?lang=cz
Moja sestra študuje v Prahe a chce mi pod stromček darovať nejaké látky. Do akého obchodu v Prahe by som ju mohla poslať? Chcela by som asi úplety... Prípade ktoré české eshopy majú osobný odber v Prahe?
@zuzu_epona to je tezky.. k voldemortovi ji uz jen z principu poslat nemuzeme, toz zbyva flex-tex, tam ale musi mit trpelivost a pohledat, ale ja tam vzdycky natrefim na hezke bavlny a nekdy i uplety, ty tam maj ale v bavlne spise jenom jednobarevne, event. pruhy..
pak jeste sem tam zavitam do terry mody v opletalce.
driv byl mozny v pze.osobni odber od vesele jehlicky, jak je to ted netusim no a pak unuodesign.
@zuzu_epona v Praze si obchůdek otevřela paní z Ateliéru Magenta, úplety má tuším německá, je jsem s nimi spokojená.
http://www.atelier-magenta.cz/
vlevo dole je adresa a otevírací doba.
@zuzu_epona určitě veselá jehlička, atelier magenta a Petra unuodesing 🙂
@sinala On má výborné parametry, ale nemá teflonovou úpravu, takže když leje nebo je sra. sníh, tak se shora namočí, nepromokne, ale na omak je mokrý, takže já ho impregnuju, aby po něm stékaly kapky a nenasákl, pak je dokonalý, bezchybný, úžasný, hlavně je i tlustší, takže víc zahřeje.
@terezita Ja mam impregnaci na softshell, ale ptala jsem se primo prodejce latky a ten rikal, ze je impregnace na softshell marketingovy tah a staci to impregnovat jakoukoliv impregnaci na outdoorové materiály (tzn. takové ty na gore-tex, treba na boty). Ze pry softshell fakt nepotrebuje nic jineho, ze princip impregnaci je u vsech stejny, rikal on 😀

@sufik1 No mě se taška také líbí a hodila by se mi pro dceru ,ale já tomu nerozumím ☹