icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
2. dec 2013

@koki_melo 😀

túto otázku som čakala...

koki_melo
2. dec 2013

@ucitelka70 Já to nevím, jsem tu chvíli a ten název mě zaujal no ☹

petkasv
2. dec 2013

@caramilla @terezita jj já mám na goretex a dobrý, nemůžu si to vynachválit 😀

terezita
2. dec 2013

@caramilla ja prave mela jednu na bundy, ta byla fajn (uz se ale nevyrabi) a ted tu co mame, tak to pak strasne vsechno suti.. :-P proto vezmu za vdek jakymkoliv tipem, co fakt funguje

lillyzelvicka
2. dec 2013

@crawler já už si prošila prsty víckrát 😀 na starém to bylo méně bolestivé , u nového ten má sílu tak to jsem myslela že tu jehlu nevytáhnu navíc jsem tam měla nastavené že jehla zůstává zapýchnutá v látce a jak jsem jí zvedala jede to pomalu 😝 😀 ale alespoň jsem si to zkusila a dávám si majzla 😅

koki_melo
2. dec 2013

@crawler Jde to, taky jsem čučela, když jehla udělala do prstu cvak cvak 🙂 tak jako tam narveš 10 vrstev softu, tak tam narveš i malíček 🙂. Asi jsem nedávala pozor. Ale byl to takový šok, že jsem v něm stihla i vytáhnout nit z tý ďoury a pak si teprv uvědomila, že to bolí jako prasátko 😀.

zuzu_epona
2. dec 2013

@terezita Ďakujem za rady, ten unuodesign ma napadol. Musíme ségru poslať niekde, kde to bude mať jednoduché a jednoznačné, aby to zvládla 😉

petkula
2. dec 2013

@piecee co třeba Stoklasa? Mají i hodně poboček po ČR s osobním odběrem, já tam nakupuji dost.

petkasv
2. dec 2013

@koki_melo tak to je pán, který nám před časem zasáhl do diskuze a hromadně nám vyhrožoval a ničil nám hromadné objednávky, má v praze síť obchodů s látkama, který stejně stojí za prd a eshop, 99% z nás u něho nenakupuje 😉 lepší je nakupovat u mellu, veselý jehličky, unuodesing, batani. atelier-magenta a další, látky jsou kvalitnější, sice dražší ale kvalitnější 😉

terezita
2. dec 2013

@petkasv lepe bych to sama nenapsala.. 😅

crawler
2. dec 2013

@lillyzelvicka
@koki_melo uááá...tak já snad začnu šít s náprstkama - úplně živě si tady ty vaše nehody představuju a chce se mi omdlít.... 😖 😲 a obdivuji vaši odvahu znovu sednout k pedálům 😀!to bych snad nedala...

@petkasv hodinovka...to mě dojalo...já bych to tak akorát asi nastřihala...tvé tempo bych ale momentálně potřebovala..nestííííhááám.... 🙄

crawler
2. dec 2013

@zuzu_epona magenta...jsou milí, ochotní,kvalitní látky 😉

saaralota
2. dec 2013

@petkasv cože, co je to za magora? Co si tím chtěl pomoct? Vždyť se tu stejně hromadně objednávají hlavně úplety apod., které se běžně v obchodech neseženou... no, tak si teda asi moc nepomohl 🙂

koki_melo
2. dec 2013

@petkasv Na hromadných objednávkách je špatného co a proč??? Jako že jsou za lepší ceny než v krámě? Pokud něco beru z hromádky, tak většinou proto, že v krámě to nemají. Tak proto nerozumím tomu problému.

rebelie
2. dec 2013

@crawler Já vlastně vůbec nevím, jak se mi to podařilo... myslím, že jsem nějak popotahovala nit v jehle, nebo tak něco... píchla jsem si tu jehlu do ukazováku a jednou fakt skrz bříško... jehla s ještě ohnula, tak musel vytahovat manžel (a chudák nevěděl, jakým směrem otočit kolečkem 😉). Ale bylo to ve 2 nebo ve 3h ráno v předvánočním shonu, myslím, že jinak se mi to nestvává...

crawler
2. dec 2013

@rebelie šmande,zpětně foukám na bebí.... 😅 🤐

@saaralota
@koki_melo no opravdu si nepomohl,ale raději to tady nebudeme rozpitvávat, škoda slov a nebudem si kazit náladu 😉

petkasv
2. dec 2013

@koki_melo
@saaralota
Holky, teď už je asi zbytečné to řešit 😀 😀 😀 😀 prostě chlapská ješitnost je nevyspitatelná 😝 😝 😝 😝

koki_melo
2. dec 2013

Asi jsem se zeptala špatně, nevěděla jsem, že je nějaký problém 😒 . Jako bych nic neřekla. Mě zaujalo po pojmenování 😀.

crawler
2. dec 2013

@koki_melo teď už problém není, loni byl 😀 a my prostě víme kde nakupovat a kde ne 😉

petkasv
2. dec 2013

@crawler to už je předloni, nééé

laeela
2. dec 2013

co jehla v prstu, ale kdo to tu před časem psal, že se mu při šití ulomila jehla a ten ulomený kousíček a vyletěl a zapích se jí vedle oka? To je zas moje hrůzná představa. 😀

petkasv
2. dec 2013

@laeela nebyla to @bordino, to je taky moje hrůzná představa ☹

caramilla
2. dec 2013

@terezita on tenhle soft susti i bez impregnace!!!

caramilla
2. dec 2013

@laeela mě se jehla zapíchla do brýlí v místě, kde je oko, kdybych neměla brýle, nemám oko...

caramilla
2. dec 2013

@koki_melo Jinak Magenta i třeba Mellu jsou nadšenkyně stejně úchylné na látky jako my, milují je, mazlí je, žijou jima a dýchají jima, takže kupuješ od někoho, kdo je stejně postiženej jako ty 😀 Já teda miluju nejvíc Magentu, už ten její obchůdek 😵 😵 😵
A jinak ty úplety, tak taky Batani blázen do látek, Gábinka to samé, Petra z Unuo je taky magor. Prostě je tohle všechno naše krev, kupuješ od někoho, kdo je stejně postiženej jako ty sama a mě to ba 😀

koki_melo
2. dec 2013

@caramilla je pravda, že nákup u mellu je společenskou záležitostí, to je pravda 😀. Magentu jsem neznala a už tam visím hodinu a kochám se a kochám 🙂

anfei
2. dec 2013

@crawler Ty úrazy mě potěšily 😉 Jsem loni touhle dobou kysla na pohotovosti, protože se mi v ukazováčku pravé ruky zlomila jehla při šití vánočních závěsů. Projela těsně za viditelnou částí nehtu, smíkla se po kosti a křup. Nešla ani dolů špičkou, ani nahoru - cca blbý 4mm. No tak, mi to nařízli, vytáhli, dali odpadávací jeden steh 😀 a řekli ať už nešiju, tak šiju ještě víc 😀 😀 Ale dávám si majzla, fakt to bolelo 🙂

crawler
2. dec 2013

@petkasv já myslím,že loni,kolikrát jsem nestíhala dočítat,ale mám za to,že jsem měla pupík s Lindou, ale možná se pletu...

abigail1
2. dec 2013

teda holky, ty úrazy při šití, prošitý prsty... to je fakt hustý..
foukám dodatečně na bebí... 🙂 😉

koki_melo
2. dec 2013

Holky, nemáte někdo tuhle tašku http://www.sici-centrum.cz/univerzalni-pevna-ta... Nebo nějakou dobrou tašku na OL? Chci si něco pořídit, občas stroj poponáším nebo cestujei a tak bych mazlikovi ráda pořídila nějaký oblek.