icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

danielahe
5. dec 2013

neco malo z moji sici dilnicky pro me deticky 😉 , tricka pro tobika, zmrsene podvlikacky, takze udelame tricka a bude z toho pyzamko a jeste overalek na spani 😉

petkasv
5. dec 2013

Tak já včera ušila pexeso pro Bětušku, dostane ho od "Mikuláše" 😀 😀 a rukávník na ten náš kočárek 😀

zuzu_epona
5. dec 2013

@ellysa Prosím Ťa, ty si pred časom kupovala kliešte Prym Vario z Amazonu. Ktoré patentky si mám objednať ku nim, aby som tam mala tie potrebné nástavce či čo to je?

ellysa
5. dec 2013

@zuzu_epona zuzi ja som ich ešte nepoužila, ale kúpila som jersey tak mi poradila Nat-diapozitiv. tam sú také biele nadstavece 😉

jieff
5. dec 2013

@sufik1 no taky jeste nevim z ceho strihnout! je to boj🙂 Ale já budu vybírat jen z pláten...možná trochu reci...

zuzu_epona
5. dec 2013

@ellysa Ja si tiež myslím, že tie jersey, takže s bielymi nadstavcami. Super, ďakujem. Vezmem iba jedno balenie patentiek, potom budem špekulovať s tými obyčajnými...

bordino
5. dec 2013

Holky chci šít tylovou sukni, ale omylem jsem koupila organzu 😠 Můžu to použít? Musí se nějak zakončovat?

koki_melo
5. dec 2013

@bordino já se obávám, že se ti to bude hooodně třepit. Co vím, tak se dá zatavit, ale v tomhle rozměru to asi nebude dobrá cesta.

bordino
5. dec 2013

@koki_melo toho se právě obávám 😢

koki_melo
5. dec 2013

@bordino Spíš než ztratit nervy bych asi koupila nový tyl, lemování bude pěknej opruz.

lenasss
5. dec 2013

@sufik1 prosím tě a nehodila bys mi odkaz na tu tašku?

lenasss
5. dec 2013

@sufik1 mooc děkuji asi se do ní taky pustím,ale říkaly jste,že je tam někde vidět a já jí teda nenašla 😅

lenasss
5. dec 2013

@koki_melo a šifon se třepí?já teď objednala taky na sukni 😝

faith_1
5. dec 2013

@bordino - niekedy tu mrknem pre inspiraciu a zhodou okolnosti som si nedavno ukladala navod na tylovu suknu, ale neviem, ci pomoze, alebo ci bude stat za tu namahu: http://shannonmakesstuff.blogspot.sk/2011/03/ti...

faith_1
5. dec 2013

teda organzovu suknu som myslela 🙂

sufik1
5. dec 2013

@lenasss jo vidět je, ale jen když klikneš na to tmavý políčko. Teda pro ty, kteří ji vidět chtějí a nechtějí překvápko jako to se sovou http://www.farbenmix.de/inspiration/2013/11/25/...

lenasss
5. dec 2013

@sufik1 díky.Tak ta teda je pěkná.No nic mám zase o čem přemýšlet a budu muset něco objednat 😅

koki_melo
5. dec 2013

@lenasss já myslím, že se taky třepí, možná ne tolik jako organza, řekla bych, že snad ani tolik neklouže. http://www.makeit-loveit.com/2010/07/full-and-f... tady se píše o netřepivém šifonu, takže existovat existuje, ale přiznám se, že jsem po něm nikdy nepátrala. Možná někde, kde maj svatební látky.

terezita
5. dec 2013

@jieff @sufik1 ja se na ni taky chystam, ale letos nic nestiham.. zkusim aspon strih vysmiknout do vanoc.. 😀 😀 😀

katkacagy
5. dec 2013

Je na nohavice do snehu pre dieťa dobrý aj tento softshell (vodeodolnosť 5000 / priedyšnosť 10000)? http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=17225986&tab=0 Bojím sa, aby to nepremoklo, lebo na detivbavlnke.sk sú tie parametre 10/3, čiže vyššia vodeodolnosť, ale radšej by som brala ten z mmb, lebo chcem odtiaľ aj iné látky. Tak neviem teraz. Ak by mal premokať, tak by som ho nebrala.

daisyr
5. dec 2013

@katkacagy já bych se toho nebála, navíc je prodyšnější, což je lepší, ono ty zimní soupravy, když nepočítám goretexové apod, také nejsou s tou voděodolností na tom nejlépe, když už mají 3000, tak už je to značkové a něco to stojí

alenf
5. dec 2013

@katkacagy ahoj ja ho mam,poprchalo a boli kvapky na latke,nevpilo sa to.Ja som spokojna.

crawler
5. dec 2013

tak já první výrobky,kdy se seznamuji s coverlockem.

jieff
5. dec 2013

@crawler krásný!

katka82
5. dec 2013

@crawler paráda 😵 😵

jieff
5. dec 2013

@bordino vzpomněla jsem si na jednu krásnou sukni z organzy: http://cingrlata.blogspot.cz/2013/01/o-rytiri-v...

winnyfred
5. dec 2013

@kuna je prosimtě podle čeho si ji šila? ta by se nám taky hodila 😉

winnyfred
5. dec 2013

holky v posledním žoku sem měla docela hodně flísových dek pokud by měl někdo zájem budu vyprodávat po 20 kč ks

sinala
5. dec 2013

@crawler tak to vypadá opravdu profi, moc krásné 😀