icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
4. dec 2013

@ovecka111 vevnitř mám coral flís, něco jako lama. Pošli mi mail, pošlu ti ho.

saaralota
4. dec 2013

Prosím o radu - chystám se olemovat body dole u nožiček stylem lemování výstřihu obyčejného trička - jako tady http://ekozahrada.blog.cz/1212/lemovani-tricka-... - ale není to blbost, z hlediska druků...? Když do toho budu natloukat druky, bude to dost tenké...tenčí než lem proužkem na třetiny... myslela jsem pod druky dát třeba ještě papír, jako výztuhu...ale bude to stačit? Máte s tím někdo zkušenost? Ráda bych se lemování proužkem vyhnula. Už jsem to dělala a není to můj oblíbený způsob... 🙂

petkasv
4. dec 2013

@saaralota blbost to není, mám takhle olemovaných pár body taky a v pohodě to drží, nic tam dávat nemušíš 🙂

saaralota
4. dec 2013

@petkasv hurá! Tak to mám radost☺

winnyfred
4. dec 2013

dneska se u nás předčasně stavil ježíšek a donesl mi nový pracovní stůl 🙂

kuna
4. dec 2013

@winnyfred krásný, chci taky 🙂

@saaralota lemuju tak všechna bodýčka, u některých se občas objeví jedna pididírka, ale jinak nic, drží to hezky, tak to neřeším.

kuna
4. dec 2013

Můj plevel za poslední týden a hurá, můžem na hory 🙂

1. body z merino ježko-krokodýlů (jak jsem to bezhlavě prohnala sušičkou jsem tu už psala 🙂). Je delší, nějak mi ujela ruka, bude ho mít i v 16 letech 😀
2. kašmírové spoďáry pro zahřátí
3. mikina má chyby, už nikdy nebudu dělat paspulku z froté. Jinak se mi líbí.
4. z této mikiny mám fakt radost 🙂
5. tady jsem si hrála na @bordino - včera v pět odpoledne mě napadlo, že dát dětem do tašky blok a pastelky je takové obyčejné...tak jsem se na to v osm vrhla a šla spát před půlnocí. Díky Tafaně za její blog!

laeela
4. dec 2013

@kuna jů, tak to je nádhera. Jak máš novou ikonu, tak jsem koukala na fotky a divila se, že je tady ještě někdo, kdo šije jako kuna. Já ty ikonky vždy jen letmo registruji. 😀 A ona je to kuna.

petkasv
4. dec 2013

@kuna krásný, mikiny jsou super, bloky plánuju k ježíškovi 😀

mehlo
4. dec 2013

@winnyfred super! já už mám taky předčasnýho ježíška- dostala jsem odžmolkovač a novou myš k pc, protože u té staré dosloužilo pravé tlačítko.

mehlo
4. dec 2013

@kuna hm takže za 4 hodiny dvě pouzdra? no nazdar! mě tak točí, že mi to furt jde všechno strašně pomalu. Možná když bych se řídila návody a nevymýšlela si to sama, tak by to bylo taky lepší.

sufik1
4. dec 2013

@mehlo no koukni k tafaně na blog, je to dokonale popsaný i pro blbý

kuna
4. dec 2013

@laeela no to víš, jsem to kuna záhadná 😀 😀 😀

@mehlo jak píše @sufik1, Tafana to má i pro blbé a fakt krok za krokem, podle toho jejího návodu to jde raz dva (navíc já jsem tam nenašívala aplikace, ty by zabraly dýl a šikmý proužek už jsem měla v zásobě).

@petkasv díky, u nás je přinese Mikuláš 😀

zikie
4. dec 2013

@kuna To je krásný!!!

jemi
4. dec 2013

Jednoduchý kostým čertíka v našem poddání 🙂

mitape
4. dec 2013

@kuna krásne kúsky a ružová mikina s huhu, ako povie moja 2ročná,je pekne s kombinovaná 🙂

semy.cz
4. dec 2013

ahoj 🙂
dneska jsem dodělala další didaktickou kostku na objednávku pro kamarádky syna 🙂

crawler
4. dec 2013

@mamata nevím,jaké patenty má gábinka,ale tohle http://www.fler.cz/zbozi?ucat=247034 je žebro,jen nemá bílý,ale krémový,,,já mám doma bílý patent z mylly - je jen o fousek hrubší než finerib...

crawler
4. dec 2013

@kuna ty mikiny jsou dokonalý!!! 😵nádherný střih a provedení ještě lepší! 😵 no já prostě miluju tvoje kousky 😵

jinak tím lemováním jste mě dostaly - já lemuju body jedině proužkem na třetiny, výjimečně na čtvrtiny,složeným proužkem na půl mě to ani ve snu nenapadlo... 😅 😕 😲

koki_melo
4. dec 2013

@kuna máš to moc hezké a růžová mikinka je fakt nádherná!!!

daisyr
4. dec 2013

@kuna moc hezký, hlavně mikči a samo ten pastelkovník, ten si snad raději koupím, bych se s ním mořila tak 10x déle 😀

bulinka
4. dec 2013

dneska jsem měla v práci dovolenou a tak jsem aspoň chvilku volna využila k šití 🙂. Rukávník na kočárek pro kamarádku

barcav
4. dec 2013

@kuna ty mikiny jsou super 😵
mě dnes dorazil jak říkáte mazlík brotřík 😀 nejdřív jsem byla rozpačitá, pak jsem měla radost a nakonec jsem byla zděšená po nahlédnutí do návodu, zatím má "ustláno " pod kuchyňskou linkou, jelikož mám zánět zvukovodu a děti jsou chcíplotiny, tudíž seznamování nechám až na víkend
jinak jsem se vyprdla minulý týden vše co musím a chci ušít a jen tak pro radost jsem si ušila andělku, jak řekla mamka andělína balerína 😀 a hned si jí odvazla domů 😀

macin73
4. dec 2013

@barcav teda ta se Ti povedla... a gratuluji k OL!

koki_melo
4. dec 2013

@barcav Jsi statečná, že necháš bratra zahálet do víkendu, já na něj vlítla hned, když dorazil. A návod si přečtu přes Vánoce 🙂.

mamata
5. dec 2013

@crawler díky, já zajdu na tkadexu, má tam i finerib proužky, tak si něco vezmu i krom toho patentu

petkasv
5. dec 2013

@barcav ta je nádherná, já obdivuju všechny (zatím tebe a @lucijan 😀 ) co se s ní pipláte, je fakt nádherná 😵 😵

crawler
5. dec 2013

@barcav ta je krásná 😵😵

jieff
5. dec 2013

tolik krásy tu přibylo! @kuna všechno je krásný (nic nepovedenýho nevidim!)

@semy.cz kostky jsou tedy promakaný! paráda!

@barcav ta nemá chybu 🙂

@bulinka moc se ti povedl

šijete některá adventní tašku z FM? Mě se moc líbí, tak do ní asi pujdu, jen jeste najít ty správný látky....

sufik1
5. dec 2013

@jieff já šiju adventní tašku. Teda zatím mám vystříhlý střih.... váhám, jestli z kočárkoviny a nebo z plátna... a taky jak to nakombinovat. Z čeho budeš šít???? Ta kočárkovina bude omyvatelná a pevná. To plátno mám dvě varianty - buď námořnickou (tmavě modrá + bílé hvězdy + doplňky stužky a futro červená a proužek a pod.) a nebo lístečky mám taky ve dvou barvách - hnědá/sv. modrá. Tak nevím, do čeho stříhnout.... a nebo jestli jich nešít několik.