icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
6. dec 2013

Prosím vás kdo sem dával ty rozměry těch nákrčníků takové ty tubusy pro děti.Šlo z toho udělat i takovou kukličku prosím prosím prosím potřebovala bych rozměr pro kluky děkuji moooc

abigail1
6. dec 2013

@koki_melo šila jsem synovi tepláky z teplákoviny z batani.cz. Má je teda chvilku, ale peru je pořád, a zatím ok. 🙂

allymally
6. dec 2013

@macin73 jůůůůůůůůůůůůůůůůů, takže je to tam 😀 velká gratulace maminko 😉 přeji pohodové těhotenství a hlavně zdravíčko 🙂

mamata
6. dec 2013

@koki_melo já mám z batani teplákovinu i plyš, nošeno rok, práno několikrát, dřív vyroste než je zničí, ty plyšové jsou takové luxusnější

zuzkasim
6. dec 2013

V současném bytě by se nám sušička nevlezla, jsem ráda, že jsem si koupelnu naprojektovala tak, abych tam strčila aspoň pračku s hloubkou 45 cm. Pokud se někdy dostaneme do něčeho většího, tak bude i víc místa na sušák🙂 Neříkám že nikdy, ale v horizontu příští pětiletky máme jiné priority. Plenky v bytě suším už 5. zimu. Moc toho nežehlím, ale protože dost často přižehluju látky, naučila jsem se využít zapnuté žehličky a když tak přejet i to málo, co máme jako prádlo. Mnohem víc mě štve absence myčky, tu bychom si já i kluci moc přáli, ale buď bude v kuchyni myčka nebo mašina. Mašinu jsem zhodnotila jako důležitější (jinde být teď nemůže).

ucitelka70
6. dec 2013

@lenasss mne dávala zojec dakedy pred mesiacom.... skúsim dohľadať, ani ja som si nepoznačila...

mehlo
6. dec 2013

@to_sauer já jsem pro každou technickou vymoženost, takže bych se jí nebránila, ale peníze nejsou a nejspíš i nebudou, tak sušičku asi mít nebudu.

@macin73 díky! koukám, že čekáš třetí. Teda to je rychlost! ach jo, jak já bych chtěla to druhý, ale ještě si nějak netroufám se o tom bavit.

diapozitiv01
6. dec 2013

@dulkagabulka
Asi singer ee, zbehni hore do galanterky na pesiu zonu tam tetula predava stroje Janome a robi aj servis a zaucenie. Ja som konkretne kupovala stroje z www.pean.sk, ujco mi to priviezol domov (ale brala som u neho az 2 masiny), ukazal v skratke a dal mi aj zlavu a ked nieco neviem nastavit tak je na telefone 🙂
Chces skusit nieco pekne sit?

Ps : inac uz sme sa videli, bola sa mi pomoct u nas s kojenim s pomocou cievky 🙂
Mala uz ma 14 mesiacov a uz tak 2 mesiace cece ani vidiet ☹

mehlo
6. dec 2013

@bury jojo úplně stejné. Můj koš na žehlení přetéká pořád a vytahuju akorát trička pro malýho, když už v komodě nemá a po nějaké době se donutím vyžehlit a pak to nemám kam dát. Za pár dní po žehlení už zase koš přetéká

lip72
6. dec 2013

@macin73 jééé, koukám, že Vás bude víc 🙂 velká gratulace 🙂

ellysa
6. dec 2013

@diapozitiv01 sama sa odstavila? 🤐

ellysa
6. dec 2013

@petkasv šiel odo mňa 😉

kryska5
6. dec 2013

Ahojte mám z hromádky po metríku z bieleho a svetlo ružového patentu z MTX navyše, ak máte niekto záujem dajte vedieť 😉

lenasss
6. dec 2013

@ucitelka70 děkuji moc

barcav
6. dec 2013

@macin73 jůůů gratulace k těhotenství 😵 tfuj tfuj tfuj

to_sauer
6. dec 2013

tak já se přidávám doklubu nežehliček, žehlím jen pracovně 😀, žehlím jen manželovi do civilizace, my tady na dědince chodíme pořád v teplákách a ty žehlit netřeba 😀 když se mi zadaří tak většinou skládám prádlo rovnou ze sušáku do skříní...ale moji slabinou jsou ponožky máme jich nějak moc a tak se vytahují a vytahují a perou a perou a já jednou za měsíc pak 2,5hodiny třídím a páruju fusekle 😀

rebelie
6. dec 2013

@mehlo My nežehlíme, nežehlíme nic... žehličku jsem si pořídila /vzala od mamky její starou/ až kvůli šití...

katkacagy
6. dec 2013

@alenf
@daisyr ďakujem vám, tak skúsim ten z mmb.

danielahe
6. dec 2013

@macin73 velká gratulace k třetímu miminečku 😉 , ať je vše vpořádku a pohodové těhu 🙂

danielahe
6. dec 2013

@allymally ahoj prosim prosim, poslala bys mi tu fakturu, ať to mám z krku a nemusím na to myslet a můžu se těšit na nové látečky 😅 😉 . A jak se jinak cítíš?...ja strašně, cítím jak se všude napínám, funím jak parní lokomotiva a to jsem se navíc dneska pěkně přežrala 😀 😀 😀 😀 , takže super kombinace. Tobě už se to pěkně kráti 😉

diapozitiv01
7. dec 2013

@ellysa
Sama sa odstavila,cim dalej tym menej chcela (hoci ja som na 100 percent nikdy nekojila)
Tak 2 mesiace dozadu asponrano sme trosku podutkali a dnes ani to, cece si vobec nepyta.

dulkagabulka
7. dec 2013

@diapozitiv01 ake mile stretnutie po roku 😀 , samozrejme, ze si pamatam..vdaka za radu o stroji a mavaj sa krasne

petkasv
7. dec 2013

Holky @zuzkasim, @bordino, do dek dáváte jednu vrstvu vatelínu nebo dvě??? Děkuju

katka82
7. dec 2013

@macin73 taky moc gratulujeme a přejeme hlavně pevné nervy s barákem a pohodové těhulení 😉

crawler
7. dec 2013

@sufik1 to teda nechápu a používáš lastin nebo fakt gumičky? já suším v sušce přes rok a 3 roky staré plenky stále ok - suším na "do skříně" na min.výkon a iPUL je stále stejný...

sufik1
7. dec 2013

@crawler lastin. Ale asi jsem je chtěla horký natáhnout a promnout jak jsou u gumek vlhký a porupalo to...

crawler
7. dec 2013

@olivka84 jé,teď neřeknu přesný typ,ale je to electrolux edh a nějaký čísla k tomu 😀

crawler
7. dec 2013

@sufik1 aha...tak já suším v noci a plenky vytáhnu až ráno studený, takže tím to asi bude, protože mi za tu dobu fakt neodešla ani jedna a to už jsou po Fanym...

crawler
7. dec 2013

@lenasss já jsem šila na zakázku pro paní 2 tubusy pro její holčičku a chtěla délku +-40cm a na obvod 50cm