icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

abigail1
9. dec 2013

@koki_melo já mám taky pár nasyslených, ale ještě jsem je nikam nenašila. Chtěla jsem je mimo jiné jako poutko na bundu nebo mikinu, ale když čtu vaše zkušenossti s nimi, tak je nechám raději jako ozdobu na kapsy na kalhoty..
já mám tyto:
http://www.umelluzinky.cz/umelluzinky/eshop/18-...
http://www.umelluzinky.cz/umelluzinky/eshop/18-...

sufik1
9. dec 2013

mě se stuhy nějak nevytrhávají... zatavím a než vezmu na OL, tak několikrát prošiju na rovnostehu. Už se mi dlouho nestalo, že by se vytrhly

crawler
9. dec 2013

@macin73 já je mám i na muchláčcích,které šiju i na prodej a nic - ani reklamace a ani ten náš testovací nemá problém a takými za to děti samozřejmě tahají - Fanymu jsem je třeba našívala ke kapsám u tepláků a on chodí a má v nich daný prsty a hraje si na frajera a nic...

@koki_melo já je všívám tak,že je ustřihnu delší a při všívání na OL jich ještě cca 3mm uříznu - nemohlo by to být tím?vyzkoušej😉
@lillyzelvicka no je skvělý - seznamování velice rychlé - rovnou zakázkové bodýnko,jen s jednou věcí si nejsem jistá, zda to dělám správně...když prošíváš lem třeba dole u trika, taknevím,jaktozakončit...přejedu ještě vždy cca 3cmznovu přes místo,kde jsem začínala, pak zvednu patku,jehly do nejv.polohy, pinzetou vytáhnu nitě před jehly, látku posunu dozadu, nitě přestřihnu a z rubu je zauzlíkuju a z lícu jen odstřihnu...je to správně či jak mám zakončovat ?

saaralota
9. dec 2013

@macin73 ještě jsem nečetla ostatní odpovědi, ale za mě - nešít. Svoje záclony jsem si šila, není to složitý, ale ty metry a metry...blbě se s tím manipuluje, všude se to x-krát vyválí.... Pak jsem měla ušít tátovi, koupila jsem metráž....a nakonec jsem se do toho krámu vrátila a nechala je ušít. Nebyla to nijak závratná suma a ušetřila jsem si dost nervů....

aerin
9. dec 2013

@crawler ja z lice protahnu do rubu a tam vsechno zauzlikuju dohromady a striham🙂

a stuhy vsivam zhruba jako ty a a taky vsude a zatim se mi zadna nevytrhla (reklamace zatim taky zadna)...tak doufam, ze nezacnou, kurna 😅

koki_melo
9. dec 2013

@crawler s tím delším koncem stužek už jsem to taky zkoušela, prostě jakmile za to více vezmu, tak to vyrvu. Teď jsem vzala jen tu samotnou stužku do prstů, cca centimetr, zatáhla a normálně jsem ji rozcupovala. Což mě pěkně štve 😠 .

crawler
9. dec 2013

@koki_melo tak v tom případě je to jedině druhem stužky...ale stejně mi to přijde divný 😅 🤐
@aerin ehm...a jak to protáhnu na rub? 😅

zojec
9. dec 2013

@jieff tricka su super , tiez sa na ne chystam uz asi 3tie vianoce, ako aj na soviu mikinu :D netusim ci sa raz moje deti dockaju 😕

aerin
9. dec 2013

@crawler navlecu do jehly a protahnu 😀

petkasv
9. dec 2013

@crawler no já to dělám stejně jako aerin, sice nemám COL ale u OL a dvojjelhy to tak dělám, navlínku konce z jehel do jehly na šití a provlíknu z lícu na rub a ta to zauzlíkuju 😀

jieff
9. dec 2013

@sufik1 já slony jenom přilepila koresem. Oboulíc v pohodě, finerib už se chtěl vlnit, tak jsem často zvedala patku a rovnala to. Podžehlit by to bylo lepší, ale na oboulíc to nebylo potřeba.

jinak já taky stužky dávám jako poutka a drží...ale nevěsíme se na ně my, jen ta bunda, věřim, že to děcka silou vyrvou jako nic.

terezita
9. dec 2013

@koki_melo ty stuzky musis opalit, jinak se to rozjizdi, jsou tkany.. pak uz toho vydrzi o dost vic.. ale i tak se mi sem tam vytrhnout z kalhot, kdyz za ne decka moc tahaj.. na muchlackach zatim vzdycky vydrzely.
@sufik1 ja zadneho ze slonu nepodzehlovala, ale teda na muj vkus jsem je az moc dukladne prispendlila a sila tak 3-4mm od okraje a kdyz se mi to chtelo vlnit, zvedla jsem patku a srovnala.. a v pohode..

caramilla
9. dec 2013

@michamicha Na tu poštu doporučuju sepsat stížnost na vedoucí místní pošty, prověřeno, funguje to! Já vím, že je před Vánoci, ale to není omluva, je to balík do RUKY!, takže bych sepsala stížnost, že zvonek funguje, čekáš u okna a pošťák nezazvoní a i klidně čísla zásilek, ona si pozve na kobereček toho, kdo měl službu, on bude lhát, že zvonil, ale dá si příště už pozor. U nás toho našeho, co nezvonil, vyhodili.
A pak doporučuju ještě teror č. 2. Žádej opakované doručení, ono to toho pošťáka vyučí, víš, když ti jednou nezazvoní, dá na poštu a další den tam ten balík veze znova, a další den znova, tak neboj, on příště zazvoní hned poprvé😉
Já mám balíkáře kompletně otočené kolem prstu 😀 Když nejsem doma, nechávají buď u sousedů a nebo mi je dávají přes plot a nebo mi je nechávají na depu, abych nemusela na poštu, jak podávám na depu, tak mě berou jako kolegyni 😀 Ale oni jsou tady všichni super i tak, máme tu štěstí, že fakt všichni zaměstnanci krom jedné blondýny, tak na té poště jsou fakt super. Před vánoci teda jsou zpruzení a mají blbou náladu, ale to chápu a i se jim snažím pomoct v tom, že beru balíky pro celou ulici a pak to roznášíme 😀

@lillyzelvicka Máš krásné bříško!!! 😵 😵 😵 😵

a_lexa
9. dec 2013

@macin73 Máš IP

caramilla
9. dec 2013

Já mám zase jedno OT 😀 Chtěla bych se letos s Jasmínkou začít učit na běžkách, ale vůbec nevím, jak dlouhé jí mám koupit, má 105 cm, jsou jí 3 roky, neumí na tom. A máte nějaký tip, kde sehnat běžky za levný peníz, třeba použité?

A brusle letos chci koupit jen takové ty "kačenky" na boty, co mají dvě ty ostří, je to ve 3 letech tak adekvátní nebo má už bruslit na "ostrém"? 😕

jieff
9. dec 2013

pustila jsem se do Farbenmixího kalendáře a tak nějak si říkam, že nechápu proč jsou všechny ty kapsy zdvojený? Možná aby to bylo hezčí i zevnitř...tak jsem si odpověděla a jdu pokračovat 😉

jieff
9. dec 2013

@caramilla ani jsem nevěděla, že se dělají tak malé běžky. my s našima začínali na obyč lyžích na kopci. Naučíš se na tom stát a trochu pohybovat, na běžky jsme přesedli pozdějš

medvi11
9. dec 2013

@caramilla Jana bruslila ve 2,5 letech na "ostrých" kraso - no nejezdila sama, ale smama na nich chodila a nebo jsme ji tahali mezi sebou za ruce...ale dost rychle, ona se slečna nějak nebojí...Vloni jsme koupili roztahovací a sama se naučila bruslit až teď v neděli (4 měla v červnu). Kačenky jsou nanic (dítě se na nich nenaučí bruslit a ani stabilitu to nijak nerozvíjí), ale tak brzy se dítě málokdy naučí bruslit samo. Jiřík to zvládnul až ve 4 letech a kousek (je říjnový, tak tu zimu poté). Otázka je, co na těch bruslích bude Jasmínka dělat. Jestli ji bude někdo vozit nebo má sama chodit po ledě...Vojta nechtěl bruslit vůbec a zlomilo se to asi až v 5,5 letech...do té doby na bruslích řval...Kačenky jsme neměli ani jednou na žádné dítě.

veronik77
9. dec 2013

@caramilla ja bych sla taky spis do sjezdovek... 🙂

allymally
9. dec 2013

@caramilla já bych brusle koupila také již normální. Já nikdy kačenky neměla a na normálních kanadách jsem jela prej jak profík. No šak to taky dopadlo a taky nedopadlo 😀

A nejmenší běžky jsou fakt těch 105 cm. Ono taky záleží, zda ji chceš učit klasiku nebo skate 😀 Ale předpokládám, že nejdřív půjdete do klasiky. JInak zde je krásné vysvětlení http://www.skibi.cz/jak-vybrat-detske-bezky/ . A hůlky pod ramena. Použité běžky jsem našla i na mimibazaru. Ale spíš by to chtělo se podívat, a stejně vázání musíš nastavit podle výšky a váhy 🙂

Já teda letos asi oželím i běžky i brusle a začnem až příští rok.

lillyzelvicka
9. dec 2013

@palosek já tam mám ten náplet schválně mi teď strašně vadí jak mi je chladno na záda a vadí mi i nízký pas protže mi padá takhle to mám přes celé břichi- je tam rezerva na zbytek těhu 🙂 a nebo to dávám napůl
@caramilla děkuju doktroka říkala že tam mám bazén 😀

zuzkasim
9. dec 2013

@caramilla Brusle "kačenky" bych vůbec nepořizovala, je to nanic, mimochodem ani nám nedržely na žádných botech. Raději klasiku, ať zkouší chodit, děti se učí bruslit tak, že před sebou vozí židličku, některé jsou šikovné a zvládnou to i ve 3 letech, některé k tomu dozrají později. Teď se prodávají i nastavitelné brusle na víc velikostí, chce to vyzkoušet, jestli dobře drží nohu nebo koupit bazarové staré šněrovací.
Nedovedu si tak malé dítě představit na běžkách, běžky jsou docela namáhavé a "nezáživné", nemám s tím teda zkušenosti, ale nikdy jsem o tom ani neslyšela.

zuzimia
9. dec 2013

Po case jedna recyklacia pruzkovaneho tricka, dokombinovane dadka odstrizkami. A jedna fotka nasho milacika v akcii alebo "kto skor pride, ten skor zerie" - dcerine ranajky, ale malicky to vystihol skor...

jieff
9. dec 2013

@zuzkasim máš pravdu, taky si myslim, že děti spíš běžky nebaví. Teda já to tak měla. Zlomilo se to až mnohem pozdeji. A ten tip s židličkou je super!

petkasv
9. dec 2013

@medvi11 , @caramilla no my s mužem jsme se shodli, že brusle letos dáme, ale manžel řekl že bez helmy ne, tak já jdu shánět helmu 😀

macin73
9. dec 2013

Holky, zeptám se jak blb - ty stužky opálíte normálně sirkou po sešití, nebo jak??? Když je všiju do švu, OL mi ji ořízne... takže ten camfourek opálit?

ucitelka70
9. dec 2013

@zuzimia pekne si skombinovala... a tie prúžky sú krásne.... mtx?

sinala
9. dec 2013

@caramilla Podle mě je to brzo, my teda sjezdujeme, děti měly samozřejmě taky lyže ve 3 letech a to se prošly asi 3x po cestě u našich 😀 . Možná je Jasmí zdatnější 😉 . Andrej je v srpnu a už jsme si řekli, že na lyže až bude mít v létě 4 a pak tu následující zimu 😀

jieff
9. dec 2013

@macin73 já je opaluju před sešitím a hlídám si abych je neseřízla.

jieff
9. dec 2013

@sufik, já hodně přemýšlím o těhle proužcích http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route..., tak nějak doufám, že materiál bude stejný jako ty na těch sloních trikách. Ale zase bych brala jinčí barvu, ať nejsme pořád stejní vězni...