Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla máš to krásné a kdybych tohle měla šít na kšeft, tak ta softka bude stát jak od Diora 😀. Musela ses s tím pěkně nadrbat, ale nádhera!
Už jsem asi dnes pochopila, proč tady lehce ignoruje nejmenované tři pražské prodejny látek a jistý související eshop. Kamarádka chtěla ušít petti tutu sukýnku a tak jsem se v jedné oné prodejně ptala na netřepivý šifon (bylo mi jasné, že ho mít nebudou, ale tak co kdyby). Paní na mne koukla jak na blba s dovětkem, že přeci všechny látky se třepí a že netřepivý šifon neexistuje. Slušně jsem ji odvětila, že existuje, že venku se z toho běžně tyto sukýnky šijí. Nacož mi jedovatě doporučila, ať si ji teda jedu koupit ven!
Pokud byste někdo narazil na zajímavá matroš na tu sukýnku, budu vděčná za odkaz. Ještě mi tam druhá prodavačka radila, že ten šifon můžu opálit zapalovačem. Taky rada nad zlato, ale aspoň mě neposlala do pr. ... jako ta první. Omlouvám se za OT.
@eriqe No nekecej, tak čím dražší sklo, tím hůř to ostří? 😠 Ho hodím z okna fakt... 70D ze 7D vychází. A co radíš, vrátit a nebo je na to nějaké fígl, aby to ostřilo dobře? Z fotek, co jsem dnes fotila je tak 1/5 ostrá, zbytek mázlé. Ale jde to dobře doostřit, mi přijde, že i líp jak z té 450D. Fotila jsem teda fakt jen na pevnou padesátku a pevnou 100, já zoomové objektivy bohužel nepoužávám ☹ ☹ ☹ Tak babo raď, co s ním??? Jako kdyby mi neostřil 7D, tak to fakt skočím z mostu, co s ním děláte? Fotíte na manuální ostření, to přece v reálném životě není možné...
@kamishek výhoda 70D je, že je z plastu, takže je velká, ale lehká 😵 Proto jsem taky do ní šla, brácha má 4D a to udělám fotku a upadne mi ruka 😀 Tento je fakt příjemný, takový profi design pro ženy, skvěle se drží, je matný, tak neklouže, fakt mazlík 😵 A zároveň lehký. Jen kdyby to ostřilo 😝
@koki_melo to není OT, teda možná tady v diskusi to, co se týká šití, je už OT 😀
Co já vím, tak opravdu látky na ty tutu sukénky se kupují jedině venku, kdysi mi nabízela spolukoupi Definitiv, ale látky na tu sukénku zvenku vyšly úplně stejně draho jako vyjde zde hotová sukénka třeba na MMB nebo na Fleru, tak jsem se na to vyprdla ☹ Jestli chceš, tak ti odkaz dohledám, ale je to cizina...
Historka se zapalovačem good 😕
@kamishek Hele, koukni se na heuréku, tak pán hodnotí 600D a 70D a 70 vrátil a nechal si starou 600, že dělá o moc lepší fotky, a lépe ostří. Mě třaba barevností taky 450 přijde lepší, lépe ostří a nemá fotky přepálené, teda mě to nedělalo přepálené, ale takové vybledlé, jako moc světlé, ale vysloveně přeexponované... takže fakt buď ráda, za to, co máš. Jediné, co má 70D jako výhodu je prý výborné video, ale zatím jsem nezkoušela, snad zítra 😝
@caramilla díky, odkaz nehledej, jestli se to u nás nedá rozumně pořídít, tak to nemá smysl, abych se crcala s drahým materiálem, otravným řasením a to vše zadarmo a ve velkém, jelikož ona chce ty sukně na další prodej. No leda by je prodávala fakt za velké prachy v Pařížské a já bych na to našívala štítky Prada 😀.
@caramilla soupravy moc krásné, ta duha je nádherná!!!
@alenf nádherný fusak... krásna práca
@caramilla nádherná súprava..... nenachádzam slov, bombastická súprava...., apliákácie prenádherné
@sinala
@kuna určitě se to vyprání bude vlnit - vlastní zkušenost...ono mě se lehounce vlnily i hodně pružné věci s kráčející patkou,ani ona neudělá dokonalý lem...a já navíc nežehlila...no můžu vám říct, že Fany jak tu chodí v mých prvotinách, některé už začíná nosit Linda, tak mě jímá hrůza, že jsem na to mohla být někdy pyšná 😀 ale já fakt byla a ty chyby jsem neviděla 😅 😀
@caramilla no mě to fakt šokuju, teda už jsem od Tebe zvyklá na ledacos 😀 Prosím Tě - díváš se u toho na hodinky,jak dlouho jsi to dělala? 😀 Mě by jen zajímalo,co je to za blázny,co si To zaplatí😀 A ta duha je fakt parádní - ta mě zaujala nejvíc a pak výraz těch koček - taky super! 😉
@kamishek
@caramilla Holky děkuju, já to beru jako pro začátečníky. Fakt po tom toužím, ale nechci si hned kupovat foťák za 50 litrů. Co když mi to nepůjde. Tohle beru jako když se učíte řídit, tak na to byla nejlepší "stodvacítka" (vlastní zkušenost a nedám na ni dopustit 😀 ). Prostě fakt pro začátečníka. Mám se toho hodně učit, to je pravda, ale třeba mě to strašně chytne a objevím neomezené možnosti. Jen teda by to chtělo ještě sponzora na polovinu.
A prosím, ještě bych se zeptala, zda je dobré si koupit již tělo v kitu s objektivy? Anebo mi doporučíte něco pro začátek? Chci fotit synka v pohybu a taky za 2 měsíce malé miminko 😀

@sinala ty jsou hezký 😵