icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jieff
11. dec 2013

@rina76 to je krásná farma 🙂 to musel (nebo bude?) mít Lukášek radost!

jieff
11. dec 2013

@saaralota děkuju 🙂 mě už moc jinýho než kombinovat barvy nazbývá, mám tu od všeho kousek. žádný pořádný kus - ale myslim, že se mi daří s tím pěkně mávat a za chvíli už si povolim i něco dokoupit 🙂

petkasv
11. dec 2013

@rina76 krásný, to je fakt povedený 😉

crawler
11. dec 2013

@lenasss no mě to taky nebaví,ale když jsem třeba řasila tuniku a pak to ještě potřebovala olemovat proužkem na třetiny, tak tam není podle mě zbytí - tam se nedá dát gumka a na OL by to nebylo nařasené dostatečně,ale taky mě to nijak extra nebavilo😀

crawler
11. dec 2013

Děvčata, mám volný kupon - 500kč na nej-šicí-stroje,když budete mít zájem,tak písněte do IP😉

zuzimia
11. dec 2013

@rina76
Nádherná farma, strašne sa mi páči.

palosek
11. dec 2013

@lenasss já ted řasila navléknutím gumičky 😀 😀 😀 😀 😀 Mě se při tom tahání spodní nitě občas přetrhne...tak jsem to prošívala dvakrát...rezerva 😀

maca_p
11. dec 2013

kocky, viete mi poradit, kde zozeniem takyto zips?
je to moja oblubena bunda, nechcem ju kvoli zipsu nepouzivat, ale potrebujem na nu s dvojbezcom, lebo by mi bola inak uzka pri nastupovani do auta. ma 76 cm.
u nas v galanterke nemaju, ani v net. obchodoch 😢 , co som sa pytala.

caramilla
11. dec 2013

Tak produkt bezesných nocí pro Soňu 😎

Mám doma od včera vysněný EOS 70D a jsem z něj úplně na prášky, ostření má úplně na hov.... Asi ho budu muset vrátit, všechno jsem musela doostřovat. Jsem levá já nebo je ten foťák na hov... neměl jste ho někdo v ruce? To radši koupím nějaký dobrý objektiv a budu fotit na to svoje staré ořezávátko, které ostří perfektně. Já teda nevím, jestli jak je těžší, tak se mi chvěje ruka a mám vše mázlé a je to o zvyku, nebo se Mína dnes moc mlela.. .no nevím, ale je mi z toho fakt zle... tak jsem se těšila a jsem dost zklamaná... ale jinak v ruce se drží skvěle, mám pocit, že jsem fakt "fotograf" 😀

katka82
11. dec 2013

@caramilla 😲 😲 😲 😲 no tak to je fakt náááádhera 😵 😵 nemám slov 🙂 jen ztěží jsem zavřela údivem otevřenou kapačku 😀 😀

petkasv
11. dec 2013

@caramilla Mňau, nádhera, ty si, víš co siiii 😀 ty si blázen 😀 😀 ale fakt je to nádhera 🙂

caramilla
11. dec 2013

@katka82 kapačku??? 😕 😕 😕

zojec
11. dec 2013

@caramilla uff... smer bohnice a rychlosti blesku 😀 😉 krasne, b. by sa z takych kocurov asi pokakala 😀
k fotaku neviem, ale tiez by som asi investovala do objektivu, ako do tela.. pokial teda nechces nejake super profi fotky robit.. asi ide len o cvik .. tiez som snivala o zrkadlovke, mam ju uz viac ako rok a este furt som sa s nou nenaucila poriadne fotit.. ktorakolvek fotka z mobilu sa vyrovna tym mojim. a este je to aj hebedo velke, nechce sa mi ho vsade nosit.. nemenila by som, ale teraz by som si za tu cenu kupila asi nejaky lepsi kompakt..

katka82
11. dec 2013

@caramilla oprava:klapačku 😀 😀

palosek
11. dec 2013

@caramilla kočičí souprava 😀 😀 😀 bomba 😵 😵 😵 STejně obdivuji to šití pro cizí..... mš stačí, když šiju pro neteř a nemůže to vyzkoušet 😅

caramilla
11. dec 2013

@palosek hele, zkušenostma se naučíš, dokonce už jsem tak "dobrá", že poznám špatně změřené míry, což bylo konkrétně tady, vnitřní nohavice mi prostě neseděly a ukázalo se, že byly blbě změřené, člověk už prostě si tu postavu představí, když má míry a jak tam něco nesedí, radši se jak debil zeptá a většinou teda mám pravdu já 😀
@katka82 já už jsem se právě lekla 😀 😀 😀 😀 😀
@zojec Já bych zrcadlovku za nic na světě nevyměnila, na kompakt fotím jen pod pohrůžkou trestu smrti a mobil v krajní nouzi, když je momentka a nemám foťák, což se prakticky nestává. Já chtěla hlavně lepší obraz při vysoké ISO, což foťák splňuje a pak video, což jsem ještě pro znechucení ani nezkusila, hlavně kvůli Oskarovi. A přemýšlím, zda si mám nechat něco, co blbě fotí jen kvůli tomu videu, možná jo, uvidím. Starý foťák si určitě nechávám, do extremních podmínek se hodí mít něco "starého" a obouchaného, i když je to teda můj milášek 😵

katka82
11. dec 2013

@caramilla 😀 no jo mam nervy k kýblu a tak mi to blbě píše 😝 😀
jinak foťák manža má Canon EOS 550D a spokojenost 😉 aji kameru to má super 😵 s tím jsem jak profík i já 😀

lenasss
11. dec 2013

@katka82 se tu chlámu jak blbá,asi si vzbudím dítě.Prý otevřenou kapačku 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

crawler
11. dec 2013

@caramilla ty bláho, takových aplikací, bych se u toho poprděla 😀

sinala
11. dec 2013

přidávám 2 trička pro dvojčata, co se jdu dneska na ně podívat. Nemám kr. patku, tak se mi to vlnilo, ale žehlička to spravila. Omlouvám se za pozadí 🙂

palosek
11. dec 2013

@sinala pěkný 😵 😵 😵 Určitě se budou líbit 😉
@caramilla koukalas??? http://damska-tricka.zoot.cz/tricka-s-kratkym-r... 😀 😀 😀 Mají i mnohem barevnější 😀 😀 😀 😀 Asi to tu nepatří...jen jako inspirace :(

allymally
11. dec 2013

@caramilla neštvi mě s foťákem 😀 já furt škemrám o začátečnickou zrcadlovku a stále mě nikdo neposlouchá 🙂 Mám v hledáčku canon eos 600D, ale ráda si nechám poradit 😉

allymally
11. dec 2013

@caramilla a není to náhodou inspirace "kočka leze dírou" ? Prcek si to pořád zpívá, tak mě to jenom napadlo 😀 Ale opět "brutálně" dokonalé 😉 já chci taky tvořit, prosííííím, nechci už účtovat ☹

kuna
11. dec 2013

@sinala krásný! A když to nešiješ kráčející a to zvlnění spravíš žehličkou, co se s tím stane po vyprání? Drží to, jak má, nebo se to musí zase hezky vyžehlit? Ptám se, protože občas bych radši šila normální patkou, ale mám strach z vlnění.

@caramilla wooow mňáááu 😀. TO je krása! A koukám, že slunečnici už máš jako trademark, ne? 🙂

sinala
11. dec 2013

@kuna to já nevím, mě patku hodil na zem Andrej, tak mi nefunguje ☹ . Já si myslím, že se to znovu zkroutí a pak zase žehlit. Ale kráčející je opravdu lepší, i když je to vyžehlené, tak se to dá, ale není ono.

@caramilla fakt super, jak dlouho to šiješ?

caramilla
11. dec 2013

@allymally ; @katka82 Já mám asi 6 nebo kolik let 450 D A jsem naprosto spokojená, fotí úžasně. To není jako že zrcadlovka fotí špatně, to v žádném případě, ale jen ta 70D prostě divně ostří, už jsem to našla právě i v recenzích, ze ji lidi kvůli tomu vraceli, zatím jen 2 recenze, ostatní jsou spokojení, tak fakt nevím, zda je chyba ve mě nebo ne. 600D bych se určitě nebála, na tu jsem slyšela jen chválu. Jenže problém je, jak vezme člověk to větší tělo do ruky, tak mi teď ta 450 přijde jako "kompakt" 😖

@sinala Krása 😵

@crawler Jenom tu duhu jsem dělala asi 3 hodiny, jen to správně nastříhat, pak to našít, aby to navazovalo, nebylo to křivé, nehrnulo to soft, no strašné, kdybyste mě u toho slyšeli, snad i slza u toho vzteky ukápla...

@kuna jo jo, slunečnice jsou moje láska 😵

@sinala Já to přesně spočítané nemám, ale pracovala jsem na tom po večerech a nocích týden.

@allymally Neboj, já včera večer taky pár hodin účtovala 🙄 A velké účtování mě ještě čeká o Vánocích, aneb ať žijí svátky klidu a míru a odpočinku a podnikatelé parazitují na tomto státě a nic nedělají, jen kradou 😀

eriqe
11. dec 2013

ahojte,
@caramilla my mame tento problem so 7D, ze proste ten fokus je tam naprt a s niektorymi objektivmi foti skvele, ale s pevnymi sklami je to naprt.

Inak sijem, ale ako vzdy nefotim 🙂
Jitu, vdaka za radu s viacvrstvovkami, uz si v nich rochni Tobi 🙂

eriqe
11. dec 2013

@caramilla tak tie tvoje bundy a gate nemaju chybu.

@crawler uplne profi vyrobky 😵 ak budes vkladat viacej fotiek, tak budem potrebovat col 😀

bettyna84
11. dec 2013

Taky přidávám jednu svou těžce vyploděnou práci 😀 . Střih je od @sufik1 (a taky ten hnědý PUL na uších) a mělo to být podle návodu od @jitu22 (- hezky jsem si ho vytiskla, připravila a pak... nemohla najít), ale počítá se i úmysl, ne? 🙂

a_lexa
11. dec 2013

@caramilla wow - nádherné. Ta duha mě uplně dostala. 😵
@katka82 😀 😀 Hm, tak ta otevřená kapačka mě odrovnanala. 😀 😀 😀