icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kamishek
13. dec 2013

@caramilla my teď kupujeme tenhle, tak doufáme, že bude i v reálu takový, jak ukazují recenze 🙂
http://objektivy.heureka.cz/canon-ef-s-55-250mm...

zuzkasim
13. dec 2013

Holky, kde se dá sehnat vytrhávací vlizelín, kterým bych si zepodu podložila úplet při našívání aplikací?

ucitelka70
13. dec 2013

@evaon ano, chameleon, ale nič moc, je predražený hrozne, a je to vlastne z poľska

zojec
13. dec 2013

@zuzkasim myslim, ze na vtc urcite bude.. inak som minule skusila ten pratelny, co zmizne po oprani, naozaj zmizne, len nie je taky pevny ako nazehlovaci.. ak je velmi pruzny uplet, trosku vlni.. hlavne teda husty cikcak

neviete mi pomoct? zosivam dokopy siroku gumu na rovnostehu a vobec mi to nejdeeeeeeeeeeee, uzli mi spodnu nit, resp. vrchnu dole.. uz som na prasky, vytiahla som aj stary dobry brother a aj ten to robi.. potrebujem zosit 10 cm a asi sa ani nedozijem 😠 ked tam dam inu latku sije v pohode.. ako zosivate gumy?? tato je taka trosku hrubsia, ale do prkynka tam 😠

zuzkasim
13. dec 2013

@zojec Hm, z VTC jsem objednávala před 10 dny, to mě nenapadlo se tam podívat☹

Tohle mi taky někdy dělá, myslím, že to chce dát tenkou ostrou (novou) jehlu, aby gumou dobře projela, potom by měla vespodu dobře vázat. Nebo si v tom místě dej pod gumu něco jiného - papír (pak vytrhneš), pokud to tam může zůstat, tak kousek plátna.

sufik1
13. dec 2013

tak jsem pekla ty ozdobičky ze škrobu podle toho maďarskýho návodu od @ucitelka70 . Líbí se mi. Podrobnosti na blogu

zojec
13. dec 2013

@zuzkasim dakujem :D papier som dala, ale len taky tenky peciaci.. skusim nieco hrubsie.. esteze sa uz miso zobudil a stroj sa neda pohnut z miesta, lebo by uz asi letel z okna, ako ma vyta3cal

sinala
13. dec 2013

@sufik1 jak ty to všechno děláš 😀 😀 😀 , krásné 🙂

macin73
13. dec 2013

@caramilla fotky nádhera!!! jaký makro objektiv máš? ten mi ještě chybí 😀... já kolem narozenin pokukovala po alternativě pevné analogové padesátky k digi tělu (mám klasiku, ale digitál z toho udělá v přepočtu tak sedmdesátku - nevím, jak je ten přepočet přesně), i mě manžel pořád uháněl, jestli jsem si ho už objednala, ale když já si nakonec vybrala nějaký nekřesťansky drahý (ty za 5 mě nepřesvědčily), a mi pak už bylo blbý... 😕

a_lexa
13. dec 2013

@sinala @sufik1 Hm to by mě taky zajímalo a nejen jak, ale hlavně mě zajímá KDY?????? 😅

jitu22
13. dec 2013

konečně jsem dokončila softový komplet pro Vojtu, už měsíc je v provozu, čekal na nažehlovajdy 🙂 Bunda a dvoje různé kalhoty. Nažehlovajdy mi dělala kamarádka po domluvě s @alinn. Doufám, že budou někdy v prodeji, jsou totiž úžasné 😵

sufik1
13. dec 2013

@jitu22 jééé, už jsem obdivovala naživo, ale takhle detailně nafocený je teda úža. V tý rychlosti jsme si nevšimna těch detailů. Fakt moc krásné.

@a_lexa no jak se dá. Tohle jsem pekla dneska, byla to rychlovka, tak 20 minut max.
Ale teda se šitím mám skluz... a kapánek taky padám na hubu

caramilla
13. dec 2013

@macin73 a máš jaký foťák? Já mám Canon obj. za 3,5 tisíce a je skvělý, jen, jak psala už @kamishek při ostření trochu hlučný, ale za ty peníze velká muzika 😀
Makro mám Canon 100mm 2,8 USM, ale objednávala jsem ho asi 3 měsíce než jsem sehnala e-shop, co ho fakt sehnal byl permanentně rozebraný, i přes tu šílenou cenu, protože je fakt ve své třídě nejlepší, teda byl, teď už to nesleduju, nový kupovat nebudu 😀 Mě chybí zoom, ale asi ho právě vůbec kupovat nebudu, protože ho nepotřebuju 😀 Jinak mám snad vše, co je třeba, jen malou brašnu 😀

caramilla
13. dec 2013

@kamishek tak to se pak pochlubte, vypadá dobře 😵 Sourozenec toho, co chci já 😀

jitu22
13. dec 2013

@sufik1 to bylo ještě bez nažehlovaček, ty jsem dodělávala dneska 🙂

sinala
13. dec 2013

@jitu22 tak to je dokonalé 🙂

kuna
13. dec 2013

@zuzkasim koupila jsem ho na www.batani.cz

kamishek
13. dec 2013

@caramilla jj, určitě napíšu zkušenosti 🙂 takový trošičku větší brácha 🙂

petkasv
13. dec 2013

@zuzkasim možná Definitiv na postarámese 🙂 ale nejsem si jistá 😀

zuzkasim
13. dec 2013

@kuna Pod čím jsi ho tam hledala? Už jsem tam nakupovala, zboží jsem procházela, teď se taky dívám a nic nevidím☹ Možná nevím, jak se to správně jmenuje.

caramilla
13. dec 2013

@kamishek delší 😀 😀 😀 Ale docela jsem koukala na cenu, že je levnější, a má dobrou světelnost na to, co je to za ohniskovou vzdálenost... Manžel sám dneska říkal, že bych si měla koupit setový objektiv s dobrou světelností, což teda ten, co jsem posílala odkaz, není, bohužel si ale myslím, že na takový bych fakt už neměla 😠

macin73
13. dec 2013

@caramilla mám Nikon D90... a objektivů mraky, ani pomalu nevím, jak jsem k některým přišla 😝... ale chybí mi právě makro a pak nějaká ta alternativa pevné 50tky, nechce se mi s tou mojí furt couvat, když fotím holky... nehledě nato, že pak už to není tak pěkné, když se prodlouží ohnisková vzdálenost....

caramilla
13. dec 2013

@macin73 to jo, 50tka je nutnost. Na nikon objektivy nevím... Já jich teda zas tolik nemám, širokáč, seťák, 50tku a 100ku makro, nic víc nepotřebuju. Už asi 6 let vždycky mám vlnu, že koupím lepší seťák, ale pak hledám recenze a zjistím, že když chci fakt něco znatelně lepšího, tak je to tak drahé, že si to rozmyslím 😀

petkasv
13. dec 2013

@zuzkasim Zuzi kolik ho potřebuješ???

zojec
13. dec 2013

uz ziadne ine napady na tu gumicku?? do kelu a tak som to mala krasne premyslene.. asi to zasijm v rukach, dufam ze to bude na pase drzat a nepukne 😠 skusila som uz snad vsetko, novucicku ihlu na kozu, vykres, nove nite... a vzdy to tam muchluje 😠 som netusila ze obycajnu suknu budem sit 5 hodin 😠

macin73
13. dec 2013

@caramilla a Ty máš klasiku 50tku, nebo už digi napasovanou? já když jsem hledala nějakou odpovídající ohniskovou vzdálenost, vypadly mi z toho pevné 35mm objektivy... a ten, co se mi zamlouval i světelností a parametry, byl fakt nehorázně drahý 😠

macin73
13. dec 2013

@caramilla teda tyhle diskuze jsou fakt nebezpečné... půl roku jsem měla klid, a zase už brouzdám mezi objektivy... objevila jsem toto http://obchod.fotoskoda.cz/nikon-105-2-8-g-af-s..., taky nevypadá marně... ale ta cena... ☹

kamishek
13. dec 2013

@zojec a zkusila jsi tenkou obyč ostrou jehlu? já teda gumu šiju vždycky tím, co tam zrovna mám, ale nejlíp mi to myslím prošije právě klasik univerzal ostrá jehla, síla myslím 70 obvykle

@caramilla jo, ta světlenost a cena je presně ta kombinace, která nás nalákala přesně na tenhle typ 🙂

@macin73 a pevnou 35mm jsi už zkoušela? sami ji nemáme, ale líbily se mi z ní fotky a mělo by to vcelku odpovídat 50mm na full frame nebo tomu, jak to vidí lidské oko (jestli je tohle to, o co ti jde)
edit: haha, koukám, že už ses po 35mm dívala 😀 v tom případku, jako bych nic neřekla 🤐 😉

macin73
13. dec 2013

@kamishek no přesně tu mám vyhlédnutou, ale stojí fakt majlant.... jako 30 za objektiv teď fakt dát nemůžu... nehledě na fakt, že ani v době "hojnosti" by mi to nepřišlo úplně košer 😉... jo, a přesně pro tyto vlastnosti jsem ji chtěla 😀

caramilla
13. dec 2013

@macin73 jo, tak to mám asi stejné jako ty, mám 50tku, co při přepočtení je víc. Ale mě přijde na portréty super, já jí miluju. Ale je pravda, že pak musíš fotit na 1,8 a je to často mázlé. ALe nedávej mi brouka do hlavy, ne ne ne ne ne! 😠

@kamishek Já mám "štěstí", že ten "váš" začíná na 55mm a to je pro mě už moc, na video je třeba, aby to začalo alespoň na těch 20mm a pak se tím dalo "zoomovat" plynule dál. Takže sice čumím jak puk, že super objektiv, ale netoužím po něm 😀 Zatím? 😀 😀 😀