icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
4. okt 2011

@lillyzelvicka je to tento: P-african violet-tunel Ještě jsem ho do táble nedávala, nestíhám 😀

mooncaa
4. okt 2011

No, zrovna růžovo vínová finerib mám nejvíc já, jsem ochotna oželet 0,5 m.
Já bych viděla spravedlivé, že pokud se tu nedohodneme jinak (někdo třeba na něčem visí víc a na něčem míň), tak bych krouhala spravedlivě a to procentuelně. Takže např. ten kdo má jen 0,5 m tak 5 cm a ten co má 2.5 m tak 25 cm.
No třeba to dopadne lépe než to teď vypadá.
Takže po přeměření a zjištění kolik čeho chybí asi udělat burzu, třeba se někdo vzdá dobrovolně.

lillyzelvicka
4. okt 2011

@caramilla a jo mám to mě zmátlo že je to skoro růžová 😝

maly_prcek
4. okt 2011

@ivuska.h Vidiš, to mně nikdy nenapadlo s tím peelingem, že je to taková hovadina 😀

caramilla
4. okt 2011

@lillyzelvicka Jo jo, já to právě koupila jako růžovou (říkám, že obrázky totál neodpovídají!), když to přišlo, šla jsem do mdlob, ale pak jsem si tu barvu zamilovala, vypadá super k lilku!
@mooncaa Jo jo, to je nejrozumnější, co tu padlo, 100% souhlas 😉 Každý ať sníží v tabulce počet tak, aby to vyšlo a co se neponíží dobrovolně, půjde procentuálně.
Ach jo, to je prekérka, oni v tom MTX ani nevědí, co způsobují ☹ ☹ ☹
Ještě zanevřeme v traumatu z tohoto na hromadné objednávky! 😕 😀 😀 😀

caramilla
4. okt 2011

Poslala jsem na Productservis dotaz na ten vzorník, tak uvidíme🙂

Máte někdo zelinkavou??? Aby nakonec nebyla víc jedovatá než ten neon!!! Nemáte někdo fotku, jak ten odstín vypadá!?

monikajan
autor
4. okt 2011

@papajka7 este som nedocitala prispevky do konca - ale pozor! Ty mozes mat prevod do ceskej m bank bez poplatkov, ked ho zadas v Eur. Ale over si, aby prijemca nemal vysoky poplatok za konverziu meny! (z Eur na czk). ja mam cesky ucet - ked nikoho nenajdes, obetujem sa... 😉

maly_prcek
4. okt 2011

Holky, když bych chtěla šít teplejší bundičku-chlupatku (jaro/podzim + mírnější zima) - šla by na to použít ta Lama z Wendy jako vnější vrstva? A co jako další vrstvy - dovnitř třeba Hilco a mezi to vatelín?
Něco takového jak je tohle (jenom tu nebude tak beránkovité, co?):

caramilla
4. okt 2011

@maly_prcek Jé, to je hezká bundička 😀
Lama určitě půjde, nebude to beránek, ale chlupatka. Taková jako se šijí ty klasické chlupatky. Na beránkovitý vzhled bych radši brala beránka. Ale určitě to bude hezký. Lama je dost teplá, ale nevím, jak jako vnější vrstva. Já budu šít zase lamu jako vnitřní🙂
Beránkvitější konzistenci má lama z MTX, tam ta přírodní, to by celkem mohlo vypadat i podobně jako toto 😉 Wendy má trošku takovej dělší chlup nebo nevím, jak to popsat🙂 Ale zase mi přijde takovej teplejší 😀

No nic, našívala jsem teď 3 hodiny aplikace na mikinky, tepláčky a trička, otravuje mě tu moucha na ruce, ty jsou tak dotěrný!!!
A jdu spát...

kuna
5. okt 2011

Já to nechápu, proč posílají míň, to si ne neumí zvážit pořádně? Achjo, kdyby aspoň poslali víc....
Jinak, pokud se toho někdo nevzdá v dostatečném množství, tak bych taky navrhovala ubrat všem stejně, ať se o to nějak podělíme.

@caramilla - co Šimonek, je na tom líp? Nebo jsi to psala a já jsem to přehlídla?

petkon
5. okt 2011

@crawler u šedého melé výplňku mi můžeš ubrat až metr (2 bych byla ráda, kdyby mi zůstaly) - uvidíš, jak to vyjde

terezita
5. okt 2011

no ja jsem zvedava, jak se bude na tu lamu prekreslovat strih, kdyz to ma byt vsude chlupate.. to bude spis tak nejak od oka, co? 😀 😀 z toho nasiju pytle na em. 😅 😀
@caramilla ty jsi prdlon.. 😅 o pul druhe ja uz byla uplne hotova.. ja vcera taky nasivala, ale nastesti ne tak dlouho..

palosek
5. okt 2011

@crawler Tak jestli ti to pomůže vzdávám se dobrovolně a bez mučení třeba 1m růž.-vín.fineribu. :(((. Udělej to, jak musíš, zas to tak nutně nepotřebuji, ale ten 1m bych fakt chtěla 😀

lillyzelvicka
5. okt 2011

@terezita tak střih přišpendlit a fik ho 😀 ale ten vyrvajz z toho

ivuska.h
5. okt 2011

Tak Mylly je tu, chtěla jsem jít hned stříhat, ale nemůžu najít metr, tak smůla, musím počkat na odpoledne, až mi manžel nějaký doveze.

sufik1
5. okt 2011

@ivuska.h super že už dorazila. Z finska jsou rychlejší než naši pošťáci 😕 , Car, balík s pulama a wendy ještě nedorazil, přitom Jam už je má od pondělka. Asi si zas budu stěžovat. to je několikrát do měsíce, že balík dojede za týden.... a pak mi tu ještě nechají jen lísteček, balík na poště a to furt sedím doma. 😖
Prý dneska podáte, zítra dodáme 😠
@caramilla nám zkrouhla slony, tak se těším na ty z mylly.

ivuska.h
5. okt 2011

@sufik1 Taky jsem si říkala, že to chodí rychleji, než v rámci ČR 😀

ivuska.h
5. okt 2011

@sufik1 Jo a to dnes podáte zítra dodáme platí pro Obchodní balíky, tam to opravdu funguje dobře.

crawler
5. okt 2011

Díky holky za to, že se některé dobrovolně vzdáváte...já se taky něčeho vzdám... Divím se taky, že spíš nenadhodnocují - objednávka by byla sice za víc, ale pro nás lepší, protože přebytky se řeší rozhodně líp než nedostatky:-/ Až to dorazí a já poměřím, tak uvidíme, jak to bude vypadat v reálu...Ale docela problém bude u těch vaflí, protože zatím každý mi napsal, že ubírat jen v nejnutnějším případě - objednávala jsem 3kg a poslali 2,36kg...:-/
No a to ještě uvidíme, jak to bude s kazama - aby nám neubyly ještě další metry kvůli vystříhaným kolečkám uprostřed metráže :-////

esteruska
5. okt 2011

@crawler vyškrtni mi klidně jak ti co bude vycházet...nejvíc mě mrzí ten čoko výplněk, ale objednám ho jinde i s náplety:(
caramilla mám tmavě modré vafle doma na utěrky, jsou i za lepší cenu... pokud by nezbylo pro tebe dost, pošlu ti kus s lamou, domluvíme se pak přes IP

crawler
5. okt 2011

@esteruska jsi hodná...uvidíme, třeba to nebude zas tak hrozné, ale píšu si tě 😉

vdovec
5. okt 2011

@crawler tak já se teda vzdám svýho 0,5m finerib čoko-krém proužek, ještě jsem neměla vymyšleno nic, co bych z toho přesně chtěla šít.

crawler
5. okt 2011

@vdovec díky Ti 😉 na tuhle látku jsi první, kdo se ozval....já ji mám taky, tak budu krouhat i sobě... 😠

crawler
5. okt 2011

SERVIS ŠICÍCH STROJŮ: Holky mám fakt problém s tou mojí závadou - volala jsem do nejbližšího servisu a páni mi řekl, že tuhle značku nědělá (dělá myslím jen brothery a janome a zetiny...) :-/ co mám dělat? máte zkušenost, že by se dal stroj poslat poštou na opravu někam do kšááá? štve mě to, páč to vyjde zbytečně draho a ten můj stroj stál pouhých 700kč :-/// a ted fakt nevím, zda se to vyplatí??? co mi radíte??? sím sím...šicí absťák je čím dál větší - ukojuju se aspoň tím, že dělám tu hromadku MTX a můžu snít, co z toho budu šít :-/

lillyzelvicka
5. okt 2011

@crawler tak zkus najít na netu nějakého opraváře přímo na tuhle značku a poujišťuj kolik by to stálo ale jestli stál jen těch 700 tak si myslím že asi oprava se přiblíží 😒 oni jen za rozšroubování si naučtujou dost

lillyzelvicka
5. okt 2011

@crawler a co máš za značku ?

crawler
5. okt 2011

@lillyzelvicka no právě...:-/ já nevěděla, zda mě šití půjde a zda mě chytne, tak jsem si stroj koupila na aukru za těch pár šlupek...je to made in china Yamata a prodávalo ho Tesco...takže nikoho, kdo by opravoval jmenovitě tuto značku nenajdu...v Brandýse nad Labem je pán, který si prý troufá na všechny, dělá i ty historické kousky...no nevím...nechce se mi tolik investovat...to bych radši už nový se zárukou a servisem v místě :-/...můj tatka několikrát opravoval mamce starou veritasku, ale nevím, zda to seřízení mechanizmu může laik zvládnout :-/

rebelie
5. okt 2011

@crawler A nebudeš mít třeba v dohledné době narozky? Pokud Tě to šití chytlo, tak bych se vyprdla na stroj za 700Kč (když vážně hrozí, že třeba 1000Kč naliješ do opravy) a koupila bych si nějakej pořádnej... Mně ani ty Brothery nepřišly tak strašně drahý...

crawler
5. okt 2011

@rebelie mám na začátku prosince a máme i výročí 5 let...taky už mě to napadlo :-/ ale bojím se s tím na manžu vyrukovat, protože pořád ještě rekonstruujeme domeček, tak aby ho to neporazilo 😀 za kolik se dá pořídit teda fakt už stroj, které tady používáte vy?brother nebo janome?

caramilla
5. okt 2011

WENDY - holky, vyškemrala jsem na paní z wendy vzorník flízů, dnes ho odešle, tak pak napíšu, stihne-li se to do uzávěrky, co jak vypadá a nafotím barvičky. Byl to teda opruz, chtěla po mě ŽL a záruku, že si toho vezmu hodně a opakovaně. Tak jsem jí napsala, že jí ten vzorník zaplatím, že na celé role to fakt nevidím a ona pak otočila 😉

@terezita 😀 😀 😀 O to horší bylo probuzení někdy v 6, já měla ještě mokrou hlavu, kterou jsem si kolem druhé v noci myla a Jasmínka chtěla vstávat!!! AU! 😠

@ivuska.h 😀 😀 😀 Tyk furt hledáš metr? 😀 😀 😀

@esteruska Ester, tak super, pokud mi můžeš poslat třeba 1m těch vaflí, tak ať mi je @crawler zkrouhne a ostatním to nechá. Mě by nevadila ani jiná barva.
Ester, kde budeš objednávat ten hnědý výplněk? 😀 Napiš mi IP, prosím 😉

JInak mi přijde, že když chybí třeba metr, má to objednáno 5 lidí, tak třeba u těch vaflí těch 20 cm se dá přežít, přeci jen prostě bude jedna utěrka kratší nebo jich bude méně. Horší je to u toho, co chceme na triko a tak.

@crawler existují servisy, které opravují všechny stroje, hodně jich je v Praze, jinde nevím. Ale podle mě to za pár stovek asi bude. Takže možná pouvažovat, jestli nekoupit novej stroj. Za sebe doporučuju Brother BM 3500, stojí pár korun a šije výborně. Mám ho už 7 nebo 8 let. Jediné, co jsem neobjevila je "přítlak patky" - kdo máte tento stroj, že tohle nemá??? (@terezita ???)