icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
18. dec 2013

@aerin já koukala na nějaký MK3040cl myslím a tam teda různě šteloval a posouval jehly dopředu a vyměňoval desku, což S21rozhodně nedělali a neposouvali jehly
jj babylock je masakr 🙂

aerin
18. dec 2013

@petkasv ja jsem teda abych uvedla na pravou miru narychlo nenasla primo video, ale tohle

https://www.youtube.com/watch?v=GaEw41wnMac

a ja na svym delam uplne ty stejny kroky 🙂

palosek
18. dec 2013

@petkasv @aerin já koukala na ten levnější http://www.nej-sici-stroje.cz/druhy-sicich-stro... Ale nejsem si jistá, aby zas něco vydržel 😉 Jde mi o ten řetízkový steh. A u Janome nebyl napsaný.... Nebo myslíte, že tam je? @crawler ?

petkasv
18. dec 2013

@palosek řetízkový steh umí všechny, ale jenom 5-ti nitný ho umí z rubu i lícu, 4nitný umí z lícu jenom rovný čáry a rubu máš řetízek 😉 pětinitný COL je pak o řadu dražší než 4nitný 😀

petkasv
18. dec 2013

@aerin já jsem psala že jsem koukala na jiný Merrylock koukala jsem přímo na 3000CL nekoukala jsem na ten tvůj, tak mrknu 🙂

caramilla
18. dec 2013

@petkasv dopis? 😖

caramilla
18. dec 2013

@palosek no, mě vadí, když nemám vedle stroje vlevo vůbec místo mám tam asi 10 cm a to je fakt málo, to je tak na spoďárky ☹
@anfei To zní dobře a v čem spočívá přenastavení OL/COL? Je pravda, že já ani pružný dvounitný steh na pánském tričku nahoře nešiju na COL, protože mě deptá demontovat jehlu, což je taky za 2 sekundy a přesto to radši šiju na rovnosehu 😠

@petkasv Já jsem Haišmanovi do prahy posílala svůj pfaff 2x nebo 3x a s tím jejich servisem mám jen dobrou zkušenost, objednáš si opravu, druhý pracovní den přijede PPL a většinou do 5ti prac. dní jsem stroj měla zpět. NIkdy mi s tím PPL nic neudělalo, když je to v těch polystyrenech, tak by se tomu stát nic nemělo, i Brother mi takhle putoval. Osobně bych ten stroj do prahy teda netahla. A podle mě pak to máš jedno, protože v Benešově ti nikdo neopraví víc jak starou Veritasku a vše se musí posílat a pak je jedno, kam. Tím já bych se třeba neřídila.

caramilla
18. dec 2013

@anfei A kdybys měla srovnat jen overlock na tom svém Bernina a Brother 3034D, jestli jsi měla, tak jak to vycchází, který je lepší?

kuna
18. dec 2013

A jejej, dalsi davova psychoza - COL/OL 😀 i ja, ktera zaprisahle tvrdi, ze COL nechce, jsem pred oar dny hledela na videa 🙂. Ja jsem videla nejake Janome a odrazuje me to, ze se musi posunovat (premontovavat) jehla a prevlikat chapace. Na to jsem moc lina. A predstava, ze pri siti tricka treba musim nekolikrat (cca 2x) prenastavovat stroj...to by asi letel brzo z okna a ja hupsla za nim 🙂

alenf
18. dec 2013

@caramilla máš tento brother?
http://www.ab-obchod.sk/coverlocky-1/coverlock-...
má aj dekoratívne stehy,takže zvrchu nešije len rovny steh.Fakt len obtiazne presije hrubé aspon 3vrstvy?

caramilla
18. dec 2013

@alenf jo ten, šije shora jen rovně. 4 vrstvy prošije, jako třeba tričko z fineribu lemované proužkem na třetiny z fineribu, to máš 4 vrstvy, tak to v pohodě prošije a i ve švu na rameni OK. Ale jak do toho dáš pruženku, tak už to trhá nitě, problémy mám, když šiju leginy, tak tam je ve švu 4vrstvy šev OL + guma tak to ještě třeba sem tam dá, ale jak do toho ještě dám svůj štítek s pracíma symbolama a velikost, tak to už 100% nedá.

saaralota
18. dec 2013

Čtu, jak píšete o místu na šicí stroje na pracovním stole... já z toho vždycky mírně šílím 🙂 Mám tu jen stůl s počítačem, takže vždy nastříhám víc věcí, pak mám "šicí období", tak zmáčknu počítač na stranu, umístím stroj a ještě tak střídám rovnosteh a OL - jeden je na stole, druhý čeká pod stolem... snažím se šít co nejvíc na jednom, pak vyměním atd... ušiju pár věcí a zase stroje na pár dní uklidím do skříně, aby to tu vypadalo trochu uklizeně 🙂 a tak pořád dokola. Až jednou budeme mít větší bydlení, chci konečně svůj stabilní šicí koutek, tohle je na zblbnutí 🙂.

crawler
18. dec 2013

@palosek nedočítám,možná jste to už vyřešily,každopádně janome col má řetízkový steh

palosek
18. dec 2013

@crawler jj, koukala jsem, že na každém e-shopu je obsah popisu kapánek jiný....už jsem taky zjistila, že ho má.....zajím Janome vyhrává 🙂

crawler
18. dec 2013

@caramilla tak ta janome,co mám já tohle dá...ale docela mě to teda u brothera nemile překvapuje...jákdyž šiju ty legíny s gumou a tak,tak jen přes šev malilinko pomůžu, aby se to tam nezaseklo, tak potáhnu za látku

luccyliu
18. dec 2013

ahojte zienky, citala som len par uvodnych prispevkov a naozaj nemam silu citat tych dvetisic stranok :D mam vsak otazku na nejaku sikovnicu, ci by mi neusila za nejaku prijatelnu cenu take gatusky s plienkami pre moju slecnu 🙂 rada podporim radsej taketo snazilky ako komercnu obchodnu siet

caramilla
18. dec 2013

@crawler šev s gumou ještě s pomocí dá, ale cedulku k tomu už nedá.

caramilla
18. dec 2013

@saaralota tohle je fakt drsný 😝 Já jsem začínala teda šít na jídelním stole a stroje jsme tu měly asi rok než mi manžel udělal pracovnu, už to bylo neúnosné. Já je uklízela jen, když přišla návštěva, se zakázkama se šije každý den, to se nedá uklízet na 5 hodin v noci a ráno zase vyndavat. Mě i štval ten prach z toho, takhle zavřu pracovnu a je to. Jen na nohou si občas nosíme do obýváku odstřižky a chlupy 😀

zuzu_epona
18. dec 2013

@luccyliu Čo presnejšie myslíš gaťuškami s plienkami?

zuzu_epona
18. dec 2013

Trošku merina odo mňa. Nie je to všetko, ale už sa to opakuje. Vianočné darčeky pre synčeka asi budem šiť medzi sviatkami 🙂 veď on to ešte aj tak nechápe a pod stromčekom si nájde hračku. Napečené mám len medovníky - dneska som začala.

zuzu_epona
18. dec 2013

@zojec Včera som mala česť vidieť naživo Tvoju kapsu - maminka so Svinnej, béžová so sovou - odporučila som jej Teba na Sashe. Krásna kapsa, nechápem, ako Tvoj stroj vie ušiť cikcak tak presne a súmerne... Ja pri každej veci, ktorú ušijem, mám stále nejakú chybičku, ale toto... no parááááda 😉 Predám moju MaM kapsu a ďalšiu zimu si objednávam 😀

luccyliu
18. dec 2013

@zuzu_epona take tie kapsove vrchne gate a plienky latkove do toho

zuzu_epona
18. dec 2013

@luccyliu Krásne plienočky zo slovenských báb šije @fionka1711, skús sa jej opýtať 😉

zuzkasim
18. dec 2013

@zuzu_epona U mě by vyhrály ty pruhované kukly🙂

U nás doma je to s šicím koutkem taky nic moc, mašinu mám v kuchyni na 8 metrech čtverečních, myslím, že už jsem to tu psala, nebudu tu nikdy mít myčku, protože mašina má přednost🙂 Žehlím a overlock si stavím na stůl (taktéž v kuchyni), naše rodina je extra žravá, takže neustále uklízet zapatlaný stůl + oddělávat deku na žehlení (nebo overlock) kdykoliv se někdo chce najíst. Na druhou stranu pokukujeme po větším bydlení a manžel by mi pracovnu i rád dopřál, jenže já si nedovedu představit být někde zavřená a šít si tam. Takhle mám děti pod dozorem, můžu u šití vařit, jsem ve středu rodinného dění. Bydlím tam, kde jsem vyrostla s našima, mamka se šitím živila a měla to přesně takhle zorganizované, přišla jsem ze školy, sedla si v kuchyni na židli a povídala jí, co bylo celý den ve škole... Asi má všechno svá pro a proti.

saaralota
18. dec 2013

@caramilla tak já nešiju zakázky, tak to ještě není tak hrozný....ale opruz to je 🙂 Kdo má malý byt, tak to má asi podobně. Máme malé 2+1. Už jsem si tu vyhlédla místečko...ale nakonec tam půjde malý stolek pro syna. Má to tu v obýváku jako hernu, tak mu musím dát nějaký prostor 🙂. A kuchyň i jídelní stůl je tak malý, že se šicím strojem bysme se už nevešli k jídlu. Máme přesně 3 místa... no prostě malý byt v bytovce. Ale jednou...až se přestěhujeme... budu mít stůl, kam se mi vejdou všechny šicí stroje, spoustu místa na látky.... už to vidím v barvách 🙂

crawler
18. dec 2013

@zuzu_epona jééé a ty pruhované kukly - to máš merino v metráži nebo je to nějaká recyklace? protože jestli je to metráž, tak moc moc prosím o info,kde koupit 😵děkuji 😵

zikie
18. dec 2013

Ještě trocha večerního spamu ode mě. Aby to nevypadalo, že vyrábím dárky jen sobě. Při brouzdání po netu mě napadlo vyrobit našem lumpíkovi přenosnou kuchyňku.Ta je ještě v procesu, tak zatím vyrábím materiál na vaření. Kuře má křídla a stehýnka na sucháč- aby šly "odříznout"

crawler
18. dec 2013

@zikie ty bláááho, to je dokonalý!!! 😵 😵 😵

zikie
18. dec 2013

@crawler No k dokonalosti to má hodně daleko, hlavně kvůli tomu, že jsem nevěděla jakou koupit plst a prořezávaly se mi nitě. Teď už to ale jde a hrozně mě to baví 🙂

petkula
18. dec 2013

@zikie super a do těch sušenek bych se i zakousla 😀