icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
18. dec 2013

@zikie no je to nádherný,ohromně tvůrčí, jen si říkám,že to musí být hrozně náročný i časově - ručně bavlnkama? udělat střih na zeleninu a to kuře - no sado 😀 až Linda malinko doroste a bude chtít vařit, tak Ti písnu, zda bys nevzala zakázku...

koki_melo
18. dec 2013

@zikie Tak to je mazec. Minule mi padla čelist u Bordino hry, tohle jr ovšem velká pecka! Holky, závidím vám tu fantazii a nápady!

anastazieb
18. dec 2013

@zikie nádhera!!! Už jsem to asi před rokem zkoušela, jenom vymyslet střih na jablko mi zabralo půl dne, pak jsem ušila jednu čtvrtku 😀 Radši bych koupila už ušité na Fleru. Ale teď přemýšlím, že bych mu ušila z plsti balíky sena na valník (je jima fascinovaný od léta, v každém katalogu mi je ukazuje 😀 ). Akorát asi budu mít málo žluté plsti.

@saaralota máme taky 2+1, i když extra malé mi to tu nepřijde (ségra má menší). Taky jsem šila na stole a uklízela, nakonec jsem zrušila křeslo, na kterém se akorát vršil bordel a pořídila si tam malinký PC stoleček. A na něm šiju 😉 . Má jednu velkou výhodu - vysunovací plochu na klávesnici - nemůže se tam hromadit bordel a při šití je to hodně praktické, že si tam třeba srovnám díly k sobě, přišpendlím a tak...
Na jídelním stole teď už jen řežu 😀

caramilla
18. dec 2013

@zuzkasim nevím, jak máš staré děti, ale u nás si Jasmínka buď hraje v obýváku a já jsem v pracovně a nebo si hraje v pracovně. Za pracovnu se přimlouvám, protože prach a bordel zavřeš a máš uklizený byt. Neměnila bych. Ale pokud chceš mít vše v jedné místnosti, tak leda hodně velkou místnost, kde bude vše i nějaký třeba napůl schovaný šicí koutek 😉
@zikie to je nádhera, fakt bomba!!!

zikie
18. dec 2013

@anastazieb @crawler Však jsem taky předlouze googlila. Sama bych toho taky moc nevymyslela.

maroubrabeach
18. dec 2013

baby nejaka hromadka z mylly sa nechysta?

koki_melo
18. dec 2013

@caramilla Pracovnu ti závidím děsně, protože je to přesně jak říkáš, zavřeš bordel a je to! Na druhou stranu mě šití v obývákokuchyni nutí k tomu nedělat takový bordel a nemít ho na stole ani ve skříni, protože kdykoliv se může stát, že budu muset vyklidit pozice a bordel ihned uklidit.

@maroubrabeach taky bych si asi dala říct 😀

caramilla
18. dec 2013

@koki_melo no, ale v mém režimu "nedělat bordel" fakt nejde. Já uklízím pracovnu celkem často "z gruntu" a vždycky jdu zavolat celou rodinu, ať se jde podívat, než začnu něco dělat. Protože to pak jede... jak do toho ještě balím galanterii a balíčky, tak toho je prostě moc a nejde furt všechno po sobě uklízet, nebudu prostě uklízet šedý softshell 4x denně do skladu, když z toho budu šít furt dokola něco dalšího atp.
Jinak nad mou pracovnou se už dlouho stmívá, protože ji mám v naší budoucí ložnici, ložnici máme v Jasmí budoucím pokojíčku, pokojíček máme v obýváku 😀 Máme sice barák jako kráva, ale je tak blbě udělaný, že bydlíme jen ve 3+k, ve zbytku domu mrzne 😀 Čeká mě pak přesun na chvíli do pokoje přes ledovou chodbu odděleného od bytu, což je při provozu s dětma celkem blbé, vůbec si to neumím představit, neuslyším je a tak. Tak zatím mlčím a užívám svou pracovnu, dokud to jde.

a_lexa
19. dec 2013

@zikie @petkula já měla chuť na ten první banán. 😀 😀 Parádní provedení 😉.

evaon
19. dec 2013

@zikie Jej, ja tiez mam rozsity podobny darcek 😀 A tusim vyrobim aj keksik 😉 Vyzera chutne 😉

evaon
19. dec 2013

Ja som vcera usila saty pre dievcata k slavnostnej veceri. Musim este skratit dlzky, lebo som sila len tak od oka....ale v podstate su hotove...

zojec
19. dec 2013

@zuzu_epona 🙂 dakujem za pochvalu :D ono na kazdej kapse sa najdu chybicky krasy, predsa sme len ludia a nie stroje, takze sem tam aj ten cik cak ujde 🙂 stroj mam ale naozaj vyborny, s tym pred tym, by som to ani nahodou nedala, preto som pred tym sila vsteky apl. rovnostehom.. ale urcite to chce aj prax a teda tieto dva mesiace som sa od stroja ani nehla.. tiez nemam napecene, navarene, darceky tiez este vsetky nemam a citim , ze som unavena ako kon..

zuzu_epona
19. dec 2013

@crawler To je recyklácia.

petkasv
19. dec 2013

@caramilla tak jsem on 😀 na začátku týdne jsem ti něco posílala, no tak uvidíme kdy to dorazí 😀

S pracovnou to je i nás složitý 😀 bydlíme s manželovýma rodičema a mamka je malířka, když ta to rozbalí ve velkým zabere půlku její kuchyně, která má 8 čtverečných 😀 Jirka je bubeník, kdyby měl rozbalit svoje bicí (stačí že tu máme malý pro holky) tak zabere půlku našeho kuchyňo-obýváku, který má 26m2, takže s porovnáním mých strojů a látek zabírám děsně málo a tím pádem mám na pracovnu nejmenší právo 😀 i když paradoxně jsem jediná kdo u těch mašin sedí každý den, mamka maluje už jen výjmečně a Jirka má bicí složený v komoře 😀
ale včera při tom "našem" večeru jsme se shodli, že musíme vrchní patro předělat 🙂
Jinak to mám se @zuzkasim stejné, nedovedu si představit že na holky nevidím, nebo je neslyším, ony jsou torpéda, prolezou celé naše patro, takže pokud můžou tak si hrajou všude a honí se, což u ročního a tříletýho dítěte je někdy mazec, ale jsem ráda, že už si hrajou spolu 🙂 🙂
@saarlotta taky jsem stroje uklízela, ale tak po měsíci jsem to vzdala a to zakázky nešiju 🙂 ono když šiješ denně tak to prostě jinak nejde

jemi
19. dec 2013

@zikie ty jo paráda, to mám v plánu na unor k narozeninám, dcerce do kuchynky 🙂 mám už stažené návody, ale to kuře to jsem nikde nepotkala a fakt super nápad. Původně jsem chtěla už k vánocům, ale není čas a dárečků k vánocům dostane už dost.

petkasv
19. dec 2013

@zikie nádhera, ještě že nemáme kuchyňku, Rozárka by brala tatrovku 😀 nacpe si do nočníku hračky a pak tady s ním jezdí a dělá Brmmmmm, brmmmm 😀

koki_melo
19. dec 2013

@petkasv Jé, koukám, že máme skoro stejně staré děti!

petkasv
19. dec 2013

@koki_melo 😉

laeela
19. dec 2013

@zojec a aký máš stroj?

jitu22
19. dec 2013

trocha šití ode mě - narozeninové tričko pro Vojtu a několikery tepláčky na látkovku na objednávku

bulinka
19. dec 2013

holky prosím kdo šijete rukávníky na kočárek jaké dáváte patenty? Já měla ještě po mami od KOH-I-NORU a je to docela očistec to nejdřív proděravit pak natlouct a stejně kamarádce jeden patent odlítnul ☹. Teď se modlim, aby drželi druhé paní co jsem jí rukávník šila

bulinka
19. dec 2013

@jitu22 to tričko s autíčkama a dvojkou je super 🙂, to by se Jiříkovi taky moc líbilo 😀. Asi mu nějaké udělám k třetím narozeninám, ale pořád se nějak nemůžu odhodlat k těm aplikacím

bulinka
19. dec 2013

když tu řešíte šicí pracovny, tak my bydlíme ve 2+1 a máme v obýváku manželskou postel, rohovej gauč a já mám za gaučem stolek na kterým mám rovnosteh, overlock a i počítač 😀 a ještě tam má i manžel psací stůl. Máme to tam jak v krabičce u sardinek 😀.

petkasv
19. dec 2013

@bulinka já dávala plastové ze ŠD a jsou v pohodě 🙂 dvě vrstvy flísu a vrstvu softu zvládly v pohodě 🙂

bulinka
19. dec 2013

@petkasv já právě měla kočárkovej šusťák od Gábinky, dvě vrtsvy vatelínu a flees a práve to natlučení bylo strašný 😝 . A možná jsem natvrdlá co je plastovej patent ze ŠD? 😀

sinala
19. dec 2013

@bulinka pořiď si vliesofix a aplikace půjdou samy 😀 😀 😀

bulinka
19. dec 2013

@sinala tak až bude hromádka tak ho pořídím, už se na ně chystám dlouho 🙂
Nebude nějaká hromádka v dohledné době 😀?

katka82
19. dec 2013

@bulinka taky jsem dávala plastové patentky: http://sijemdetem.cz/produkt/patentky-plastove 😉
jinak jdem právě dodělala tu softkovou vestu 😉v podstatě první oděvní součástka s aplikací 😅 😀 😀

sinala
19. dec 2013

@bulinka koupíš i normálně na netu http://www.umelluzinky.cz/umelluzinky/eshop/9-1... nebo http://www.sikulka-vepa.cz/sikulka-vepa/eshop/1... , zrovna hromada na vliesofix byla asi 2x a nevím zda nějaká v dohledné době bude 😉

semy.cz
19. dec 2013

ahoj holky..se tu zas kochám vašima nádhernýma vytvořenýma věcma.....

já včera udělala ještě malou rychlovku pro staršího syna k vánocům, aby si měl do čeho zbalit autíčka na cestu k babičce 🙂 (jedeme už v neděli na celé svátky)