icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bury
19. dec 2013

@caramilla - koukám na tohle album pravidelně - holčina to doplňuje a je to fakt krása 😵 😉

petkasv
19. dec 2013

@bury, @caramilla to je dokonalý, mám v plánu něco pro Rozárku k ježíšku a pak bych tam přidávala listy těžší a těžší 😀 😀 😀 ale nevím jestli to stihnu 😖

vondandy
19. dec 2013

@sinala , ty boxerky jsou dokonale. Strih na ne je nekde volne ke stazeni?

Maminky kluku, mam na vas dotaz. Jsou prakticke spodky pro kluky s otvorem na curani? Nevim, jak se to spravne jmenuje... Ja mam jen holky a v poslednim Ottobre na ne je strih. Libi se mi to, ale nevim, jak by to bylo pro synovce prakticke (2 a 4 roky).

piecee
19. dec 2013

@vondandy ty jsem teď šila🙂 ale bez té "díry na čurání" 🙂 sedí teda perfektně...sice jsme tu dírku ani nezkoušeli ale přijde mit o nepraktický..když půjde sám čůrat stejně si stáhne celý kalhoty a když třeba mladšího syna (2,5r) dávám čůrat já venku tak mu stáhnu jen přední část kalhot abych se mohl vyčůrat nějak ta představa že ještě hledám tu dírku tam nevím🙂)

caramilla
19. dec 2013

@petkasv Já teda pro Mínu nic nešiju, i jsem si říkala, že nemůžu, protože by se mě pak celý rok ptala, jak to Ježíšek udělal a tak. U nás nosí dárky Ježíšek takže už i trička, co šiju bráchovi, budou dost průhledná, páč Caramilla se pozná. Ale jinak teda inspirace úžasná, pro Mínu a hlavně pak pro Oskárka 😵
@bury jak se dá album tady uložit mezi oblíbené, já jsem asi magor, ale já jsem to nenašla...

vondandy
19. dec 2013

@piecee , diky, to jsem si myslela... a kdybych je udelala kratke, bez otvoru, muzou to byt i boxerky?

bury
19. dec 2013

@vondandy - já mám kluka 3,5 roku a šila jsem mu je, ale bez toho otvoru. Podle mě je to naprd... Jak píše @piecee. A podle toho střihu mi ta díra stejně přijde taková nějaká malá, spíš na okrasu 😀

@caramilla - jenom jedno album asi nejde... musíš si dát do oblíbených celý fotoblog, nebo jen jednotlivé fotky.

bury
19. dec 2013

@vondandy - myslím, že by to jako boxerky šlo - napadlo mě to totiž taky 😉 🙂

petkasv
19. dec 2013

Naše letošní cukroví, narovnáno a připraveno a už se žere 😝

petkasv
19. dec 2013

@caramilla no Rozárce to je ještě jedno, Bětka to právě kvůli tomu dostane k narozeninám, jinak šité dárky dostávají u nás akorát chlapy a to budou trencle, jinak holky taky ne 😀 😀 😀 protože to dostávají celý rok a Bětka by to prohlídla 😀

a_lexa
19. dec 2013

@sinala @bulinka obchůdek U Šikulky (sikulka-vepa) je uzavřený. Objednávky byly do 29.11.2013. Jedna z majitelek si otevřela jiný obchůdek, ale ještě nemám info o www stránkách.

sinala
19. dec 2013

@vondandy střih je z ott. 6/2010. A otvor na čuraní je na nic, to je jen na okrasu 😀 😀 😀 . Vůbec si to neumím představit 😀 😀 😀 ho používat

vondandy
19. dec 2013

@sinala , diky za odpoved a dalsi nazor..

ucitelka70
19. dec 2013

@zojec kde si splašila tú bábiku, aj ja chcem

sufik1
19. dec 2013

@caramilla taky mám už uloženo delší dobu a na tu interaktivní knížku se chystám. Kamarádka šila a přinesla ukázat a je to super. už mám rozkreslených asi 10 listů, materiál doma nakoupený a nic 😖 není čas.

petkasv
19. dec 2013

@sufik1, @caramilla ono na netu je víc info, stačí zadat do googlu quit book a vyjede nejeden blog o mnoha dalších nápadech a inspiracích, mám na to celou složku 😀 😀

sufik1
19. dec 2013

@petkasv to já taky, spousta je toho na pinterestu a i jinde... ještě se inspiruju busy bags, tam jsou taky fajn nápady.

jitu22
19. dec 2013

když už řešíte ty knížky - od jakého věku to má smysl? Vojtu třeba zatím vůbec neberou různé interaktivní kostky a podobně, nabví ho, že je to jenom jako. Zip nebo trojzubec ho baví jen u skutečných věcí, jinak ne. Je to věkem nebo povahou? Mně se tyhle věci hrozně líbí, ale zas dělat se s tím úplně zbytečně... 😒

danielahe
19. dec 2013

@ellysa
@crawler tak u nas to taky nehrozi, siti pri diteti, jak sednu, uz je u me a chce taky a pokud nedovolim zacne se vztekat 😀 , nastesti siju jen pro sve deti, spis toho maleho, tak se to da, na zakazku bych fakt sit nemohla 😝

sufik1
19. dec 2013

@jitu22 záleží, jak těžké si uděláš ty jednotlivé aktivity. Kámoška to má v šanonu a mění. Dobrá inspirace jsou právě ty busy bags, tam je to dělené myslím 1 rok - 7 let podle věku a obtížnosti. Každopádně má děti 1,5, 4 a 6 a více méně si hrajou všichni, každý jinak.

petkasv
19. dec 2013

@jitu22 tak třeba R. je rok a myslím, že na to má ještě trochu čas, ale jí baví tyhle různý věcičky, Bětku to v tomhle věku třeba moc nebavilo, koupila jsem jí takovou interaktivní housenku a ta tu prostě leží a nehraje si s ní, ale je to určitě i o povaze, Bětka potřebuje kontakty, Rozárka tolik ne, vyhraje si krásně sama, když potřebuje přijde a přitulí se, každá jsou jiná a tohle je zrovna podle mě pro ní ideální dárek, který jí něco dá 😀

petkula
19. dec 2013

holky, můžete mi prosím poradit, z čeho se dají udělat protiskluzy? Šiju teď takové botky (recykluji starou fleesovou mikinu) a nevím, co dát naspod, aby to moc neklouzalo..

anastazieb
19. dec 2013

@petkula je to takové "lepidlo", které se tam naťuká a pak to neklouže. Prý je to ale docela svinstvo, ale nevím, nezkoumala jsem.

danielahe
19. dec 2013

@aerin taky to tak delam 😅
na ten babylock se teda ani divat nebudu 😕

zuzkasim
19. dec 2013

@vondandy Určitě bez děr, i kdyby chtěl díru na podvlékačkách použít, jak by dostal ven toho pinďoura ze slipů či trenek?

danielahe
19. dec 2013

@petkasv ja mam na doporuceni co aerin merrylock..., ja 3 stroje bohuzel v nasem byte neudam, takze musim mit formu 2v1 😅 a jako ze zacatku celkem mazec, nadavala jsem jako colek a bez navodu se teda nehnu ani ted, ....dat pryc desticku, posunout jehly a prevleknout nite jako da se to, ale hrat si na borka stavitele me moc nebavi 😀 , urcite mit col a ol zvlast by bylo nejlepsi 😅

petkula
19. dec 2013

@anastazieb díky a nevíš náhodou, jak se to jmenuje?

zojec
19. dec 2013

@ucitelka70 babika je z dracika. hladaj vzadu za susuami, anabelami, priserami.. 🙂

baby vy ste sili latkove vlozky?? mate vsetky moj obdiv.. to ako mam ist pekne po obvode na OL? hlavne na tych malickych slipovych???? ked vidim niektore ake su krasne, tak mi pada sanka.. ja sa to snad nikdy nenaucim 😔 a to mam celkom jemnocit.. no dalsia vec co som sila prvy a posledny krat mam pocit 😅

ellysa
19. dec 2013

@zojec všetko krásne ale tuniky m dostali 😵 😵 😵

mahafi
19. dec 2013

@kuna můžu tě poprosit o radu u aplikací? jak máš prosím nastavený steh (předpokládám, že cikcak?), když je tam našíváš? já to vůbec nemůžu chytit, si tam s tím hraju už dvacet minut 😅. díky a omlouvám se 😅